Mali Miško - pitanja.

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Mali Miško - pitanja.

PostPostao/la sanjita » sri ruj 15, 2010 14:27 pm

Tak i moja...moja Mia napada macu sam tak,neda se zajebavat ;D ...ja sam mislila da ce bit obrnuto,u pocetku i jest,maca ju je stalno ispipavala sapom,ko da pipa jel to nesto cupavo zivo ili kaj ;D ...a sad kad ju dira dok jede il nekaj il odmara,Mia samo zarezi i krene na nju,maca odskakuce brzinom svjetlosti ;D ...ipak je zekanica ovdje starosjedioc i mora ostalim dlakavim clanovima obitelji pokazat kako stvari stoje :P ....sad se vec totalno ignoriraju....stoje jedna blizu druge i rade svoje poslove,sto god :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Miško » sri ruj 15, 2010 19:08 pm

Joj ljudi pomagajte :(
Kad sam dosla iz skole primjetila sam da mi Miško ima proljev :(
Uprljao je svoje krzno , a i pokakao mi se na cilim, kuglice vise nisu cvrste, STA DA RADIM ? :zeko10: :zeko4: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :zekoo4:
Miško
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri ruj 15, 2010 19:19 pm

Sta si mu davala jesti dosada?

Evo o proljevu:

DIJAREJA/PROLJEV

Prvo treba razlikovati proljev od "vitaminske kakice"!

DIJAREJA
- dolazi u mnogo razlicitih tipova i stupnjeva. Dijareja je znak da nesto nije u redu. Sto je vodenastija i veća to je i potreba za hitnosti veca. Nikada ne cekajte i gledajte ,morate odmah reagirati.
- skupite primjerak proljeva u sigurnu i cistu posudicu.
- odite veterinaru

Uzroci proljevu mogu biti: previše zelene hrane, trovanje, nepravilna prehrana (premalo sijena), naglo hranjenje nakon transporta, nuspojava kod uzimanja nekih lijekova

-> maknuti svu hranu osim sijena
-> dati komadić banane i napraviti blagi ruski (crni, indijski) čaj u koji treba dodati Pro-digest /pet shop) ili probiotik (ili staviti u običnu vodu i dati kuniću direktno u usta)
-> dati 1/4 tablete aktivnog ugljena (posebno ako sumnjate na trovanje)
-> ako zeko ima grčeve davati Santalinu (pet shop) ili dječje kapi protiv grčeva; i Rodikolan (vet.ljekarna)
-> ako proljev ne prestaje (ili se ne pojavljuje normalna stolica), kunić odbija jesti i piti (jako je važno da pije, jer kunići lako dehidriraju!!!), kunić je napuhnut i/ili bezvoljan što prije potražite savjet veterinara

Nakon što se probava stabilizira poželjno je tjedan dana davati Santalinu Pro-digest za oporavak crijevne flore, a voće i povrće postupno i oprezno vraćati u prehranu nakon 10-ak dana.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Miško » sri ruj 15, 2010 19:51 pm

sanjita je napisao/la:Sta si mu davala jesti dosada?

Evo o proljevu:

DIJAREJA/PROLJEV

Prvo treba razlikovati proljev od "vitaminske kakice"!

DIJAREJA
- dolazi u mnogo razlicitih tipova i stupnjeva. Dijareja je znak da nesto nije u redu. Sto je vodenastija i veća to je i potreba za hitnosti veca. Nikada ne cekajte i gledajte ,morate odmah reagirati.
- skupite primjerak proljeva u sigurnu i cistu posudicu.
- odite veterinaru

Uzroci proljevu mogu biti: previše zelene hrane, trovanje, nepravilna prehrana (premalo sijena), naglo hranjenje nakon transporta, nuspojava kod uzimanja nekih lijekova

-> maknuti svu hranu osim sijena
-> dati komadić banane i napraviti blagi ruski (crni, indijski) čaj u koji treba dodati Pro-digest /pet shop) ili probiotik (ili staviti u običnu vodu i dati kuniću direktno u usta)
-> dati 1/4 tablete aktivnog ugljena (posebno ako sumnjate na trovanje)
-> ako zeko ima grčeve davati Santalinu (pet shop) ili dječje kapi protiv grčeva; i Rodikolan (vet.ljekarna)
-> ako proljev ne prestaje (ili se ne pojavljuje normalna stolica), kunić odbija jesti i piti (jako je važno da pije, jer kunići lako dehidriraju!!!), kunić je napuhnut i/ili bezvoljan što prije potražite savjet veterinara

Nakon što se probava stabilizira poželjno je tjedan dana davati Santalinu Pro-digest za oporavak crijevne flore, a voće i povrće postupno i oprezno vraćati u prehranu nakon 10-ak dana.

Davala sam mu sijeno i Vitacraft hranu za kunice ( mislim da se tako zove , kupila sam je u pet shopu i namjenjena je iskljucivo kunicima)
dosad je imao normalne kuglice, cvrste .
Sad je bezvoljan :( ii cini mi se da je smrsao :/
Procitala sam za ovaj crni caj, napravila sma mu i popio je malo,sta da radim sad? :( :(
Miško
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sri ruj 15, 2010 20:07 pm

Ostavi ga samo na sijenu,stavi mu puno friskog sijena da jede....mozda da odes do apoteke neke dezurne kupiti aktivnog ugljena to se isto daje u slucaju proljeva. Jesi ohladila caj?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Miško » sri ruj 15, 2010 20:26 pm

sanjita je napisao/la:Ostavi ga samo na sijenu,stavi mu puno friskog sijena da jede....mozda da odes do apoteke neke dezurne kupiti aktivnog ugljena to se isto daje u slucaju proljeva. Jesi ohladila caj?

Nisam skroz, ostavila sam malo mlak.

A sijeno sam kupila isto u pet shopu, moze to ?

i joss sam primjetila da se misko cudno ponasao .. legne na stomacic ,prednje sapice pod glavicu, a straznje ispruzi iza sebe koliko su duge. Tako ostane neekih par sekundi,ustane , ode na drugi kraj cilima, i sve ponovi ..
Jel sve uredu ?
Miško
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan