Trošenje zubi

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Trošenje zubi

PostPostao/la Puffy » ned stu 18, 2007 11:22 am

Zanimaju me različita mišljenja, pa je svako dobro došlo. Kad se kunićima javlja potreba za intenzivnijim glodanjem? Imam psa, pa je to kod njih lakše odredit, nego kod kunića jer oni stalno nešto glođu i grickaju. Puffy je star 3mj i ne bih htjela doći jedan dan doma, a da mi nema pola kablova i drvenine :sad: Kad ću mu morat davati nešto da si zubeke potroši? I zanima me šta koristite i šta je najefikasnije? Živim u stanu i nemam stablo jabuke ili lješnjaka ili bilo koje drvo da režem, kao neki koji imaju vrt, pa im je jednostavnije :ljut: Jel ima tko iskustva sa mineralnim kamenima šta preplavljuju pet shopove? Dajte mi savjet :wub:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la TENK » ned stu 18, 2007 11:58 am

tvoj bi zeko vec sad trebao imati ponudjene trosilice zubi. nema tu prerano. sijeno, kao sto znas za kutnjake, a grancice za prednje zubeke. to sto ima 3 mjeseca, samo znaci da bi trebao grickati suhe grancice, a ne svjeze. o mineralnom kamenju ovdje generalno nemamo dobro misljenje(da ga se zeko ne najede i sl.). i ne preporucuje se. puno su bolje grancice u tu svrhu. tako da ako imas nekoga na selu sta ne sprica drvece, super, ako ne. reci ovdje na forumu, sigurno ce ti netko pomoci.
a sto se grickanja stana tice, to ovisi od zeke do zeke. neki to nikad ne rade, neki pocnu sa 2, neki sa 3, neki sa 5 mjeseci,itd.. kuzis, nema pravila... sretno :)
I'm cute. You're not.
Seems so unfair...
TENK
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 18, 2007 11:59 am

nema tu perioda nego od rodjenja do smrti jer njima rastu zubi neprestano :)

kablove zastiti, najmestaj probaj pospricat necim (ako se radi o glatkom lakiranom obradjenom drvetu onda vecina nece to ni dirat)

daj im u blizini nesto neobradjeno - ja recimo imam kucicu do daski, onda jednu onu gajbu u kojoj kupis voce u ducanu, onda imam jos jednu klupicu sto mi nije zao da grickaju...osim toga mislim si da im komad opet neke grane dofuram, neki panj ili nesto

osim toga imam grancice, igracke, svasta pobacano kod njih u gajbi i oni stalno nesto po tome zvrljave :)

mineralni kamen se ne preporucuje, vecina kunica ga cak ni ne ferma.

i najbolje za trosit zubeke je sijeno, uvijek treba biti sijena.

eto, sijeno igracke, kucica i oni ce biti zabavljeni :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 18, 2007 12:07 pm

slika

evo da vidis, ovako izgleda kod mene njihov kutak :) oni su slobodni stalno tako da je eto tu ogradica formalno. to je njihovo i tu se oni sad osjecaju najsigurnije i tu se najcesce i zadrzavaju. U ogradici vidis da imam hrpu igrackica za njih, grancice, zvecke, lopta, valjak, ceser...i to oni nabacuju grickaju
osim toga super je ova kucica sto vidis - to nam je poklonio zeko_jurica i odlicna je! dovoljno je velika da se oboje unutra igraju, daske nisu farbane niti tretirane pa oni to glodju stalno (upravo cujem hrusk hrusk iznutra) i na jedan od izlaza sam namontirala i tunelcek sto se vidi....

i da obicno im svako toliko dam nesto novo ili to malo preokrenem da im izgleda kao da je nesto novo i zanimljivo :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 18, 2007 12:09 pm

da jos pokazem sto je LOS proracun igraonice - tu je prije bila ona drvena kucica na tom tepihu i onda kad sam je malo prije maknula sam vidjela ovo ispod:

slika

tako da sad imaju drveni pod :zmirko:

iskoristiti ce svaki tvoj propust to garantiram :rolleyes:

a tepih mogu opet bacit :rolleyes:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffy » ned stu 18, 2007 12:26 pm

Baš ti je prekrasni zeko-kutak :wink: Svaka čast,super ideja... :nowink: Bez brige, sijena ima i previše. Samo što mi je postao nešto izbirljiv ovih dana :zmirko: ne želi jest sijeno starjie od pol dana,nego čeka da mu stavim novo i onda se ne odvaja od njega, jede ga satima, a staro ostavi. A što se tiče min.kamena, kupila sam ga, al ga nije ni pogledao. A što se tiče grana, ubrala sam od susjede malu mladu tanku granu jabuke, al ju nije ni pogledao, ne znam kak onda stoji teorija da jedu od kad su mali kad moj neće papati grancice i min. kamenje :wub: , a ne vjerujem da mu je sijeno dovoljno da si zubeke troši. Jel ima nešto drugo? :sad: Jer sad ak donesem grancicu, a zec nece, onda mi nestane u sekundi jer mi ju pas zglođe ;D , a zec sam gleda kak mu nestaje grancica, onak ko da ju on zeli, a kad mu je ponudim neće. Ne znam.. :hm:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » ned stu 18, 2007 12:40 pm

hihihi hvala

pa probaj s nekim drugim grancicama, nesto ce se svidjeti...a sto se sijena tice, svako malo po novu saku sijena :wink: tak ti svi zekoti vole samo frisko
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan