Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: Topic podrske vlasnicima agresivnih kunica

PostPostao/la Sindenis » sri vel 16, 2011 13:20 pm

Jucer sve super, mazima ga i pazim i nije napao vec neko vrijeme. Jutros otvorim kavez, on iskoci, zatrci se i ugizne mog dragog (zarucnika, ne Mukicu). Opet na pocetku :sad:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri vel 16, 2011 14:26 pm

Da i ja pohvalim Duška :rolleyes: ugrizao mi je cimericu, ima 2 cm ugriz na ruci... a postao je zločest i prema Loli, to me već zbilja brine
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyema » sri vel 16, 2011 14:32 pm

Ruckica je ugrizla dvije cure, i to dosta krvolocno i agresivno.. a prvo su se smijale kad am ih upozorila.. :) a kasnije suze i strah u ocima.. : :zeko7: :zeko7: :zeko7:

I jedan pas je takoder bio na tapeti.. sada jadan pas niti kriv niti duzan cvili svaki put kad mora kod nas.. i ne zeli prijeci preko praga.. :zeko7: :zeko7: :zeko7:
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la frances » sri vel 16, 2011 14:35 pm

kod nas baby steps, ali idemo na bolje..
nocas su prvi put bili pusteni i cijelu noc.
njega bas i nije briga, vecinu noci je proveo pod krevetom.
ona je skoro pojela kornjacu (spasila sam ju na vrijeme) i probudila me je ugrizom.
meni se cini da je kod nje grizenje nacin da privuce paznju..
iako dragog grize puno vise nego mene..
neznam, sa njim jos uvijek nemamo nekog kontakta :/
ali trudimo se i dalje..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sindenis » sri vel 16, 2011 21:04 pm

Mene ovo sve vise i vise baca u depresiju-kako uopce zeko moze bit tak agresivan bez razloga?
Opet pak, s Mukicom sam si sve vise i vise povezana. Bas je zadnjih dana divna i krasna za nepovjerovat.
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Sindenis » pon vel 21, 2011 20:27 pm

Upravo smo zavrsili s mazenjem, u pocetku nedobrovoljnim, ali kasnije se nismo htjeli maknuti i skrgutali smo :wub: :P Kako mozemo lijepo biti u krilu i mazit se bez da gricnemo neciju ruku :wub:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la frances » pon vel 21, 2011 23:26 pm

Sindenis je napisao/la:Upravo smo zavrsili s mazenjem, u pocetku nedobrovoljnim, ali kasnije se nismo htjeli maknuti i skrgutali smo :wub: :P Kako mozemo lijepo biti u krilu i mazit se bez da gricnemo neciju ruku :wub:

:ljut:
tako sam sretna zbog ovoga..
sad vidis da se ipak moze :)
ovo mi je danas najljepsa vijest!

mi se mazimo kao veliki, ali uz povremene ugrize..
jucer za bradavicu :lud:
danas smo se furminirale bez pogovora.
to ne mogu vjerovati jer inace je uvijek kaos totalni..
ali sad nema sanse njega iscetkati.. :blink: :blink:
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sindenis » uto vel 22, 2011 19:52 pm

Samo da, ovaj, nije da on dodje u krilo da se mazi dobrovoljno vec ga ja uzmem. Tak eto i danas. Budemo svaki dan tako. Jer imam osjecaj da smo si bolji (ne napada vise). :wub:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la fleshettes » uto vel 22, 2011 21:28 pm

I naša Milla zaslužuje biti spomenuta u ovom topicu :dragonn-ccc-e:
Pročitala sam sve u ovom i ostalim topicima o agresiji i u biti došla do zaključka da se u 99,9% slučajeva radi o nekoj traumi koju su prethodno doživjeli i zbog koje su sada u strahu, nepovjerenju - dakle agresivni. Činjenica je da je svaki kunić karakterom drugačiji, ali agresija ni kod životinja ni kod ljudi nije karakterna osobina koja dolazi sama od sebe, obično ima neki svoj uzrok.

Milla je iz pet shopa kupljena kao društvo drugoj zečici, jer su mislili da je muško. U periodu kad je bila s tom zečicom napadana je, ogrebana i ugrižena. Kad je stigla kod nas još je imala kraste na leđima :sad:
Upoznavanje nje i Steve trajalo je 2, 3 tjedna, a izgledalo je tako da su bježali jedan od drugog po stanu. Kad su se zavoljeli, to je doslovno bila svemirska ljubav. Sve su radili skupa i djelovali jako jako sretno. Stevo je bio naša maza i razmaženko koji je imao svoje tantrume i povremeno radio pizdarije ali to je bilo isključivo onda kad ne bi dobivao pažnje koliko je navikao.

Milla je i dalje bila skeptična prema nama i dala se maziti samo kad bi Stevo bio uz nju, ali smo znali da je sretna pa nismo imali potrebu više se baviti njom što je vjerojatno bila greška.

Stevo je naglo umro i ona je nakon svega ostala sama s nama od kojih se skrivala iza njegovog dupeta. Od tad traje proces našeg njenog oporavka od još jednog šoka i našeg zbližavanja.

Nije uvijek agresivna. Ne znam uopće kako bi opisala njeno ponašanje... Nekad nas grebe, grize i reži čim se približimo. Nekad bi danima bila zavučena ispod kauča i ne da se van. Nekad je ispod kauča ali kada ga podignemo mirno stoji i kao da čeka da ju uzmemo. Nekad se dolazi maziti (rijetko). Nekad se boji ljudi a nekad leži kraj nas na kauču. Nekad je satima na stolcu kraj mene dok radim. Nekad šalabajza po stanu, ne zavlači se nigdje, da se maziti i sve je ok...

Netko je spomenuo taj bijes koji se javi u tebi kad priđeš zecu sa zaista najljepšim namjerama kako bi ga mazio, a on te napadne. Desilo mi se par puta kad sam to pokušala neispavana i već živčana. To je osjećaj u kojem bi istovremeno uzela tog istog zeca i zavitlala ga u zid i pobjegla u drugu prostoriju i očajno plakala od muke. Obično se kod mene desi ovo drugo.

5min nakon toga počnem razmišljati o mom dragom Stevi i plakati još više. Onda me počne gristi savjest jer ne volim Millu koliko i njega pa joj pokušam opet priči. Na kraju obje jadne pobjegnemo svaka na svoju stranu.

Ista je stvar s dečkom, samo što on ne cmizdri. :D

Ali opet ima dana kada je super, kad se mazimo, kad je vesela i zecoplesari po kauču i kosica joj vijori na vjetru, a kad stane ima najsmješniju frizuru na svijetu i tad bi ju doslovno zgnječila od ljubavi. Ili kad se pretvori u patliđan, ne prestaje škrgutati zubima i valjda je u stanju cijeli dan ležati dok ju mazite..

Ne znam, čudni su ti zečevi. Valjda ih zato toliko i volim.

Moram spomenuti i da smo prije 2 tjedna udomili malu mješanku Jack Russella. Na početku se nije znalo koja se koje više boji. Samo su se gledale i tresle, bježale jedna od druge. Nakon što smo danima radili sve što smo mogli pročitat o upoznavanju kunića i psa - njih dvije sad bez problema borave u istoj prostoriji. Ili se mirno njuškaju, ili svatko radi svoje, ili pas trčkara oko nje i igrala bi se, a Milla ju nonšalantno ignorira i žvače, tu i tamo zareži čisto da se zna tko je gazda. Uvjerena sam da će se uskoro voljeti najviše na svijetu :)

Joj, ja kad krenem tipkati to nikad ne prestaje. Znam, imam problem. Nema veze što se nikom neće dati čitati, eto bar sam se ispisala malo :wub:
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » pet vel 25, 2011 17:10 pm

ne mogu vjerovati da ima tako puno agresivnih kuića :omg:

meni je uz moja dva to bilo nezamislivo, u početku je vet znao pitati za Grgu jel grize, a ja sam si mislila ajde šta si dosadan koji kunić grize
dok me Inin Slavko nije čvaknuo, i to pošteno :D ali opet nije bio napad nego je naglo uzeo badem
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la warped » pet vel 25, 2011 17:18 pm

Nadam se da se, sukladno onom zaključku kojeg sam iznesla u ovoj temi, ne budem i ja uskoro jadala u ovoj temi. :D
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sindenis » pet vel 25, 2011 22:35 pm

Charlie je napisao/la:ne mogu vjerovati da ima tako puno agresivnih kuića :omg:

meni je uz moja dva to bilo nezamislivo, u početku je vet znao pitati za Grgu jel grize, a ja sam si mislila ajde šta si dosadan koji kunić grize
dok me Inin Slavko nije čvaknuo, i to pošteno :D ali opet nije bio napad nego je naglo uzeo badem

Pa to nije namjerno ako je uzeo badem, nisi ti bila meta :P Srecom za tebe :P
A sad... voljela bih popricat s nekim vetom koji je radio s agresivnim kunicima...

Mi (Hugo i ja) smo se danas opet nedobrovoljno mazili (da me se ne bi krivo shvatilo-postane dobrovoljno nakon nekog vremena). :P
Trenutno jos uvijek ne mogu staviti klopu u njegov kavez ako ga u tom trenutku ne drzim/mazim drugom rukom ili ako nije u drugom zatvorenom kavezu/transporteru. :sad:

Takodjer je i problem sto mi cupa Mukici dlaku i to jaaaaakooo :sad: Ne znam sta da radim??? Ona je puno veci zec nego on i moze se obraniti, ali nece! Vec tu i tamo kad joj dosadi-pobjegne. :lud: Sad se vec pocinju primjecivat nedostatci dlake na nekim mjestima + linja se. :sad:
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » sub vel 26, 2011 12:08 pm

Ja bih voljela vidjet te vase zeceve za koje brijete da su agresivni..jer vjerujem da je lose ponasanje rezultat odgoja i da se moze popravit..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la frances » sub vel 26, 2011 12:21 pm

altan je napisao/la:Ja bih voljela vidjet te vase zeceve za koje brijete da su agresivni..jer vjerujem da je lose ponasanje rezultat odgoja i da se moze popravit..

pa ja se tu slazem skroz.
ja sa frank jaaako puno radim i ima rezultata.
nekidan su je djeca (jedno 3,5 drugo 6,5) mazila i nije ih ugrizla.
ja sam cijelo vrijeme bila tamo i pazila sam da ju ne maze kada se neda.
kad im je vec treci put dosla i gurkala ih s njuskicom onda sam dala zeleno svjetlo. prvo jedna, onda druga i to iskljucivo na nacin an koji sam im pokazala. mislim da je to dobro za djecu jer uce postivati zivotinje, a i za nju jer se socijalizira i uci na male ljude :)
i ja nisam mogla vjerovati da nije napravila niti jedan nagli pokret.
naravno, navecer je mene ugrizla da mi je doslo da je sviknem kroz prozor, ali nema veze, ja sam ju nekon toga pomazila i bile smo ok..

iako kod nje cak po mom misljenju nije rezultat odgoja jer mislim da joj je prijasnja vlasnica bila jaaaako dobra, nego smo je vjerojatno svi razocarali i potreban je period privikavanja.
ipak je iz prekrasne obitelji putovala jako dugo i onda dosla u potpuno novo okruzenje, mi smo je onda negudo nakon toga sterilizirali i jos smo se i selili..
i mislim da je 8 mjeseci jako kratko vrijeme i da smo jako puno napredovali u tom kratkom vremenu..

puno mi je teze s ovim plahim zecom..
frances
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la bunnyema » sub vel 26, 2011 12:22 pm

ponekad je tu i rezultat hormonalna neravnoteza.. ili pak veliki bolovi.. ( znam iz iskustva sada.. :( )
slikaslika
22 roochack.com
bunnyema
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan