Traži se "voljan" zeko za crnu patuljastu kunicu

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Traži se "voljan" zeko za crnu patuljastu kunicu

PostPostao/la Suri » pet tra 01, 2011 18:12 pm

Bok!

Suri ima 5 i pol mjeseci. Obična je crna patuljasta kunica.
Čim smo je kupili znali smo da ćemo ju spariti bar jednom prije sterilizacije. A pogotovo sad kad točno po ponašanju vidiš da joj nešto "fali"! :zeko7:
Mjesta za zečeke imam, vlastito sjeno i livadicu iza kuće. Jednom rječju živim u goloj prirodi, a spada pod Zagreb. Di češ bolje!?!? :zeko5:
Ako bi se ovi kojima ih mislimo poklonit odustali, nebi bili nezbriženi.

Tražim nekoga tko bi bio za malo "druženje" kunića...
Nisam sigurna dali se smije pariti sa lavljoglavim, ako smije- ja sam za!!! :zeko1:
Samo da nema crvene oči, sve drugo MRAK!!!

Ako tko ima kakvo pitanje, primjedbu, samo neka kažu, tj pitaju.

Hvala :zeko3:

P.S. Evo par najnovijih slika:

slika

slika

slika
"Carrots are devine... You get a dozen for a dime, It's maaaa-gic!" - Bugs Bunny
Suri
Zečić
Zečić

Re: Traži se "voljan" zeko za crnu patuljastu kunicu

PostPostao/la sanjita » pet tra 01, 2011 18:18 pm

Jel to jos jedna predrasuda o tumoru maternice ako se ne spari prije sterilizacije? I zasto bebaci ako cete ih pokloniti? Mislim da ces tesko naci nekoga ovdje za to zbog toga sto vecina ljudi zagovara sterilizaciju i kastraciju i ne zagovara parenje i nove bebe zeceve uz pun oglasnik zekana koji tako i tako iz nekog razloga traze dom.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Fiffy » pet tra 01, 2011 18:19 pm

cisto sumnjam da ce ti se neko sa foruma "ponuditi" za taj poduhvat... ako si vec odlucila da steriliziras zeku, nema potrebe da je sparujes s nekim da bi dobila bebe..steriliziras je, nabavis joj kastriranog deckica i svi sretni..jos ako imas livadicu za njih iza kuce-raj na zemlji...
moj savjet je da je ne paris... :zeko1:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Suri » pet tra 01, 2011 18:24 pm

To za tumor mi je prvi glas.

Naravno da bismo ih nekoliko zadrzali...

Mislim, sto se mene tice mogu ja i udomiti nekastriranog muskog zeku.
Hvala na savjetima :)
"Carrots are devine... You get a dozen for a dime, It's maaaa-gic!" - Bugs Bunny
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la Fiffy » pet tra 01, 2011 18:26 pm

najbolje da udomis deckica..pregledaj malo ovdje viewforum.php?f=9 mozda ti se neki svidi :zeko5:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet tra 01, 2011 18:27 pm

Pa u svakom slucaju ovo drugo bi bio bolji potez jer ce na taj nacin zenka imat trajno drustvo a ne da joj se muzjak dovede,osjeti malo drustvo svoje vrste i onda ga se odvede,nije u redu prema zivotinjici. Osim toga ako se nezna genetsko "podrijetlo" muzjaka moguce je da ce bebe naslijediti neke zdravstvene probleme tipa sa zubima pa ce cijeli zivot morat pohodit veterinare. Bolje je ne upustat se u to samo tako.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pet tra 01, 2011 20:18 pm

Još da nadodam da nijejednostavno imati bebe za stalno. Moraš ih razdvojiti (cure od dečki) sa tri mjeseca starosti, dečke kastrirati tek iza petog mjeseca i onda ih opet spajati. Inače bi bilo sve puno malih beba kunića, a na žalost ne bi bili zdravi.... Još i parenje mama - sin..... Nikako se ne bi upuštala u to samo zato da mi kunica ima jedan okot i parenje prije sterilizacije :)
Najbolje joj je nabaviti stalno društvo kastriranog dečka i gledati ih kako beskrajno uživaju :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet tra 01, 2011 22:03 pm

zbog mogućih nasljednih problema sa zubima, moraš biti sigurna da niti jedan roditelj tvoje zeke, te niti jedan roditelj od partnera, barem u prve dvije godine života, nije imao nikakve probleme sa zubima!
Inače se može desiti da cijelo potomstvo bude osuđeno na stalne odlaske veterinaru.
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Suri » sub tra 02, 2011 13:48 pm

Hvala vam svima na komentarima!
Definitivno bolje da sam neke stvari (problemi sa zubima- tko bi rekao!?!?) saznala ovdje nego u praksi...

Ići ću na soluciju usvajanja zekana, postat ću novi topic na udomljavanje da tražim zeku :D
Nisam više toliko sigurno oko parenja, no definitivno cemo imati mjesta za odvajanje muskih od zenskih.
Konzultirat ću se sa ostalim članovima obitelji pa ćemo odlučiti.

No, da ponovim pitanje jer mi nitko nije odgovorio a stvarno me to zanima- dali se obične patuljaste kunice mogu pariti sa patuljastim lavljoglavim?
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la renata » sub tra 02, 2011 13:56 pm

Mogu, sve ti je to isto, razlika je samo u dlaci, odnosni grivi koja je specifična za lavljeg patuljka.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Suri » sub tra 02, 2011 14:20 pm

Super :D
Hvala svima jos jednom!!!
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned tra 03, 2011 11:09 am

Jedino se ne smiju pariti ovnoliki s "običnima", pogotovo ako je dečko ovnoliki, jer im je građa tijela drugačija, tako da bi kunica mogla imati probleme, ponekad kobne, pri okotu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Suri » pon kol 08, 2011 20:04 pm

Bok opet svima, koliko god vas ima!!!! ;)
Prije nego me počnete špotati zbog u nastavku napisane novosti imajte na umu da je sve pod kontrolom, svi smo sretni i sve će biti uredu!!!!

Suri je, koliko mi se čini skotna!!!! (iliti gravidna ak je to stručan naziv)
Jeeeej!!!!

No, počnimo ispočetka:
Prijateljica moje šogorice mi je dala zekana na čuvanje na mjesec dana dok je otisla sa klincima na more. Nismo ih forsirali na druženje jer je ova moja bježala od njega ko vrag od tamijana. Odvojili smo ih svakog u svoj kavez i držali u istoj prostoriji. Tu i tam bi ih stavili skupa nakratko no ona je i dalje cijelo vrijeme režala i bježala... Pročitala sam negdje da je to stvar dominacije što njene jer je ona tamo doma što pokušaja njegove jer on nije(no nema tu nikakve agresive; on se češo uz sve živo, a njoj se očito nije svidio i frkala je nosom. Konzerva jedna!), te da ih zamjenim za kaveze na dan da si upoznaju mirise pa prek noci ju sam ubacim k njemu.

No da ne duljim: to je bilo jednom i to prije ca 2 tj, dan dva više manje. Ujutro je svatko bio na svom katu (a da, zaboravih spomenut - zečici sam kupila dvokatnicu u pet centru, zovem ga Villa de Suri). On je zašprico zidove kaveza, a ona je bila sva ljepljiva! Dan danas nisam ziher čime ih je sve zašprico :huh:

Da se razjasnim prije no vam tlak skoči na 220, makar ja razumijem vaše poglede na parenja. Imali smo ih u planu spojiti kad je več na čuvanju jer bi zečeve. Više mi nisu fora ni cucki ni mački, samo zvekani. Zaljubila sam se!!! :zekoo11:
Mislimo zadržati nekoliko a nekoliko udomiti i več znamo kome!

Pročitala sam pun kufer članaka(sa zecova hr bar jedno dvadesetak puta) i definitivno sam svladala gradivo- ipak prvo dolazi teorija pa onda praksa! Znam za kotilicu i kako ju napravit(napišem ovo i, u potragu za kutijom i ajmo- škare u ruke), da treba pazit kad će počet čupat dlake da se okot bliži, znam da ih nesmijem dirat jedno tj i pol, eventulano da provjerim dal sišu a prije toga ak treba ruku ću utrljat u njene kuglice...khm...uglavnom, pazim i pazit ću na svaki detalj!!!

Nego, vratimo se na Suri i simptome:
Jučer sam skužila da je najvjerojatnije to kaj je- noseča. Utrapi puna usta slame i fura na II kat u tzv Masterbedroom :D
U roku 12 sati je napravila takvo gnjezdo da mi je odma sinulo- moja beba će imati bebe!!!!
I sve mi je bilo jasnije- zakaj reži na mene zadnjih tjedan dana i napada me i bježi od mog dodira. (mislila sam da se duri kaj smo ju stavili sa Sivkom no očito nije tako). Podbradak joj se vuče po podu, napravi dva hopa i s čudnom dozom gušta u brku prilegne na bok.
Popipala bih je kod trbuščića al je brijem prekasno pa za svaki slučaj je neću dirat jer nevoli opčenito da je se dira dole.Za veta nisam ziher jer je jako čudljiva i prestrašena pa da joj ne napravim dodatan stres.

Slikala sam gnjezdo, al slike stavim kasnije kad vidim komentare, tj kad cu biti sigurna da nisam izbačena sa foruma zbog nepridržavanja uputa forumaša :wub:

Definitivno bih htjela znati vaše mišljenje o svemu tome. No još jednom bih htjela naglasiti da su buduće bebe u dobrim rukama jer bi za svoju Suri dala sve! ....ako vam to šta znači... Isto tako kad pokosamo ima domačeg sjena, kavez na tri kata kojim se mogu kretati nesputano... Ma idila!
:zeko3:

Još za kraj posta: ne brinite da će patiti za njim jer nevoli ga baš a i on je posto lagano iziritiran njom jer ova stalno skviči na njega.
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la Suri » pon kol 08, 2011 20:16 pm

Mogu li promjeniti naslov posta, tj teme!?!?
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la s@ki » pon kol 08, 2011 20:32 pm

obzirom da sam relativno nov na forumu, a i prilično friški s iskustvima neću pametovati.
samo ću te pitati jesi li 100% sigurna u ovo što govoriš?
nekako mi ovo "više mi ni moji pesi ni mačke nisu fora" ukazuje na vrlo čest slučaj da nekom dosadi ljubimac, da ne govorim o cinjenici da bi zecica sad mogla dovesti na svijet 5-6-7 malih zvekana, pa kad krenu trčat okolo, radit sranja.. :D
a i ako ih zadržiš sve definitivno ćeš ih morat sve redom kastrirat jer bude ih ubrzo 50 a ne 5 :)
s@ki
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan