Hefner, život i djelo jednog zeca

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Re: Hefner, život i djelo jednog zeca

PostPostao/la Renato » uto sij 31, 2012 7:03 am

Bas sam neki dan sa Lilo pricao o zuljevima i lijepo mi je objasnila razliku! Zulj kao zulj bude na stopalu i lijeci se kremama kako su ti ostali vec napisali, a cesto se zna pojaviti i zadebljanje/iritacija koze bas na "peti" odnosno tom pregibu zadnje sapice i u tom slucaju nije rijec o zulju....sada se ne mogu tocno sjetiti kako mi je Lilo opisala to zadebljanje/iritaciju na peti, uglavnom meni po tvom opisu: "To što Hef ima je crvena okrugla koža na vrhu pete koja izgleda pomalo ispucano." to upravo izgleda kao ovo drugo, a ne zulj!

Ali nisam nikada vidio zulj kod kunica pa ne govorim sa sigurnoscu! Ali bas sam neki dan pricao s njom i ispitivao tako neke stvari vezano za Noru pa su i zuljevi dosli na red i znam da mi je jasno naglasila da postoji razlika izmedu classic zulja i tog zadebljanja/iritacije na peti!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » uto sij 31, 2012 10:36 am

najbolje da onda pitate Lilo :D Vjerovatno ja imam neki "recept" koji primjenjujem a kojeg nisam svjesna, jer otkad je Toby kod mene-nije imao zuljeve, neznam ima li to veze sto nisu zatvoreni po noci vec slobodno hopsaju... bas bi volila znati, hm... :happy:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » uto sij 31, 2012 22:09 pm

ako je to žulj, onda se ili povlači ili tek nastaje. Nabavio sam baby propolis u spreju i nema neke burne reakcije kad mu to posprejam. ..jedino kaj on to odmah poliže i čini mi se da mu se sviđa :D ..njemu se sve sviđa.

sad znam di je to i kako pogledati, pa mogu redovito provjeravati stanje.

Hvala svima na savjetima!!!
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » pet ožu 02, 2012 9:12 am

hef novosti:

Žuljevi - natisci na petama su stabilini. ...mislim da su se malo i smanjili, ali sad imamo novi problem. Na srednjem prstu lijeve prednje šape se pojavila slična stvar, ali nije gruba koža kao na peti, već baš izgleda kao svježa oteklina. Inače ga se za predenje šape može navlačiti koliko se želi, a sad se sav strese kad ga primim za tu šapu i jasno je da ga to boli. Imam onaj propolis, ali ne znam ima li to smisla špricati kad to nije rana?
Na kužim zašto se to događa kad je mali slobodan 24/7 ? Većinu vremena on ipak provodi u gajbi, pa smo mu sad cijelu obložili ručnicima. Jel moguće da mu baš ti ručnici smetaju? Svaki dan provede po sat vremena u vrtu. Nokte uredno režemo, pa ne znam kaj da radim više?

Bojim se da mu se to skroz ne upali ili da se raskrvari. :sad:

on inače normalno hoda, skače i glupira se kao da mu nije ništa.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » pet ožu 02, 2012 12:12 pm

zaboravil sam napisati da Hef sad ima svoju "sobu" u kombinaciji parket i ploćice. Kaj da mu stavim na pod? čitao sam da neki tepisi mogu uzrokovati žuljeve. možda bi bile dobre one jeftine flis deke? Takvu jednu ima i to je jedino što ne jede, a voli kopati po njoj.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la cuki23 » pet ožu 02, 2012 14:11 pm

Nama je isto dobra ta deka jer ju isto tako ne jede,a kad se linja sve dlake ostanu na njoj,pa samo pokupiš,ali joj je minus u odnosu na tepih što nije tako teška,pa ako ju staviš na veću površinu on kad će divljati će ju svu smotat,razmotat,razbacat pa onda moraš stalno popravljat.a i kad ju nečime pričvrstimo na krajevima,tipa kućicom ili tunelom,ona baš obavezno ju tamo krene rasturat pa ju izvuče.i lako ju i brzo rasturi,pa nekako već gledam neku alternativu jer 45 po 45 kn opet dođe na cijenu nekog dobrog i adekvatnog mekanog tepiha možda?
cuki23
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » pet ožu 02, 2012 17:42 pm

već vidim da bum na kraju imal zemljani pod u kući :D

ma žal mi ga je. vidim da ga baš boli sad ta prednja šapa i baš mu je crven taj prst, a ne znam više kak da mu pomognem?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » pet ožu 02, 2012 20:04 pm

meni ta deka stoji na tepihu ispod stola, i tako je "zategnuta"... oni vole lezat ispod stola pa mi to odgovara... mozda da je nekako "zategnete"... jedan dio ispod kauca, drugi ispod stola ili tak nesto... po mojima bih rekla da im te deke odgovaraju, nekako su "svoji na svom", dok vec na laminatu, linoleumu i pločicama pazljivije hodaju...

Jure: danas sam se citav dan bavila temom o propolisu, medu i maticnom mlijeci... koliko sam dobrih stvari doznala i sta sve lijeci ova maticna mlijec, mislim da Hefa mozes i hranit s njom da mu nece bit nista :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » pet ožu 02, 2012 21:12 pm

sad sam ga totalno izgnjavil i izgleda da mu prosli put nisam ravnomjerno porezal nokte. Pretpostavljam da bi to moglo biti uzrok oteklini. Sad sam mu ih skratil na totalni minimum. ...malo me bilo i frka da mu ne zakacim onu zilicu, ali nisam.

nadam se da je to i da bu sad dobro.

ali kako je samo dobar :rolleyes: uopce se ne ljuti na mene :nowink: sad se razvalil i uziva
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » sub ožu 03, 2012 20:25 pm

daj pogledaj da to nije upaljeno do te mjere da će se zagnojit,oće to na prsticu ako uđe nećistoća.namaži slobodno i matičnom mljeći ako imaš?inaće upaleni prstići se uvijek mažu ant.masti.Ono na peti su natisci,ima ih većina kunića.Dok se ne crvene i nisu otvoreni.tj. ne postoji ranica netreba ih extra ljećiti osim tu i tamo namazati hranjivom masti !
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Jura » sub ožu 03, 2012 21:09 pm

ovo na prstu je za sad samo oteklina i nije jako crveno. užasno mi je teško to dobro pogledati, jer se mali skroz izbezumi kad mu se dira po nogama, ali prilično sam siguran da je to za sad ok.

hranjiva mast je? ...isto pitanje za ant.mast.

...ja sam muško i za mene je to ono bijelo od svinje, pa mi treba pomoć kad su kremice u pitanju. :wink:

sad imam pčelinji vosak i taj baby propolis u spreju.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la msara » pon ožu 05, 2012 11:08 am

Evo ako će ti pomoći mi smo od vet.za žulj dobili cink-vitaminsku kremu. Mi smo ju kupili kod veterinara, nekih 30 kn, ali rekla nam je da ju ima i u ljekarni kupiti. Gregoru je super zacijelila žulj (a i mužu sam ju mazala na porezotinu :D da se iskoristi jer ima je poprilično).
msara
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jura » ned tra 08, 2012 20:47 pm

Sretan Uskrs od Hefa i Fukića!!!

slika
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jura » uto svi 01, 2012 15:07 pm

Hef je trenutno u fazi brutalnog linjanja i svaki dan počupamo dlake za još jednog zeca.

"jutros" (čitaj oko podne-malo sam začoril) sam ispraznil wc koji je od sinoć najnormalnije napunio kuglicama. Dao sam mu uobičajenu porciju suhe hrane koju inače smaže tak da odgrize i komad zdjelice, ali danas je pojeo par zrna i otišao leći. Malo sam mu poremetio raspored jela, jer inače tu porciju dobije oko 8, a danas je dobil iza 12, pa sam mislio da mu zato ne paše.

Kasnije sam primjetio da u wc-u ima tri kuglice povezane dlakom i još par nepravilinih sa strane. ..klopu je u međuvremenu pojeo.
Ovih dana dobije po 1-2 cm maltice, a jučer je smazao 3cm banane, pa nije dobio malticu.

Čini mi se bezvoljan, pa me zanima kad treba početi s anti-začep terepijom i što da mu dajem? maltice je danas već dobio, pojeo je dva lista maslačka, a i sijeno pojede, ako ga se nutka. Jel mu smijem dati još banane? Ne bih rekao da je ovo već začep, ali očito ima dlake u probavi.
Problem je što on u ovo doba dana i inače uglavnom spava, pa ne znam jel samo pospan ili ga i boli?
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » uto svi 01, 2012 16:06 pm

Promatraj ga intenzivnije sad do kraja dana, ako do navečer ne bude kuglica ili budu vezane, kreni sa antizačepom. Moguće da je bezvoljan i jer je vruće, i moji su.. a moguće i da je početak začepa. Uglavnom vidjet ćeš. I da, ako bude odbijao hranu kojoj se inače raduje, to je dosta siguran znak da nešto ne štima. Ja sam na Loli skužila da neš ne valja kad je krenula na zdjelicu kao da je gladna, i onda okrenula glavu kao da ne može.
ars
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan