Nisam mogla da nadjem odgovarajucu temu, pa sam izabrala ovu koja je najbliza mom i Leinom slucaju. Lei je sada 3 godine, i bila je relativno zdrav kunic do prije mjesec dana. Naime, ja sam se predhodnog mjeseca preselila u novi stan i dan nakon toga Leica je pocela da kise i da ima malo mokar nosic. Otisli smo veterinaru, dobili 6 inekcija. Nakon toga sam ja otisla na put 3 sedmice. U roku od jedne sedmice, ona je opet pocela da kise. Nosic joj je povremeno bio vlazan. Ja kazem mojoj prijateljici da je odvede veterinaru opet sto je ona i ucinila. Veterinar mu je rekao da je sve uredu( nakon sto ju je pregledao, usi, oci zube, preslusao je) i da ne bi davao antibiotike jer ih je primala nedavno. Ja sam se vratila mozda sedam dana nakon toga. Nosic je mokar, Lea kise. Odvedem je opet veterinaru. Kaze mi isto. Ja fino odem na veterinarski fakultet i izvadim joj brisove nosa koji su negativni bili, i stolicu na parazite, isto negativna.
Posumnjala sam i na alegiju, ocistila sve promijenila sijeno.. nista.
Lea jede fino, sretna je, normalno ide u wc. Par dana nakon toga, Lea kise( to nije jednom dva puta, to je 10 15 puta za redom, tako prodoran zvuk koji me budi navece svaki put) i ja joj provjerim nosic nakon toga kad malo iscjetka bjelicastog, ne puno jako malo. Tu su bile dvije tri neke sitne bijele kuglice u nosicu. Ja odem veterinaru opet i to mu kazem i on joj opet da inekcije(6 njih). Ne znam tacno koje, pitat cu u srijedu kada trebamo na kontrolu. Primila je tri. Ja vise ne znam, da li joj je bolje.. nekad mi se cini da jeste, nekada da nije. Kavez joj cistim sada alkoholom pa poslije ocistim vodom, ukoliko je kakva bakterija da ne idemo u krug s time. Nisam nasla nigdje ehinacea kapi pa joj dajem propolis kapi za bebe bez alkohola. Mene posebno brine taj nacin na koji ona kise, to je kao kasalj, kihanje, pokusavanje da izbaci nesto iz usta, i uvijek traje jako dugo(ili se meni cini uzasno dugo i traumaticno). Poslije toga mljacka ustima.. I da kada kise obavezno okrene glavu na jednu stranu. Da li to znaci da je mozda boli i uho? Ne okrece glavicu kada hoda nego samo kada kise.
Pisem ovo jer vise ne znam sta da radim.. brine me ovo sve mnogo i voljela bih joj pomoci, a ne mogu jer ne moze niko da skonta sta joj je.
P.S. Ja sam inace iz Sarajeva, kod nas je pao snijeg i hladno je. Veterinar je na drugom kraju grada, ne znam koliko je pametno po ovoj hladnoci voditi je opet..
Hvala vam svima na odgovorima