Zekan kiše jako i to već tri tjedna

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Zekan kiše jako i to već tri tjedna

PostPostao/la altan » sub vel 25, 2012 17:17 pm

a odakle je šmrkavac tj, gdje si ga nabavila? probaj mu promjenit sijeno..buduci da si iz zagreba mozes narucit domace od Lilo..a ima domaceg i u ducanima..recimo u Amazoni na Iblerovom..malcu ne bi trebalo nista bit do ponedjeljka..ako zelis ic vetu onda u Bubu ili u Don
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ninamarko » ned vel 26, 2012 4:15 am

Blago vama vi barem imate veterinara. Ja bih je povela s obzirom da ne znam kako bi im pomogla.

Moj zeko kija iako mu dajemo ehinacea kapi od prošlog petka. Kija ali ne često. Nije povezano sa sijenom.
Ja ću zvati veterinara, pa se nadam da će mu barem nešto pomoći. Makar mu neke antibiotike davala, samo da ozdravi.
ninamarko
Kunić
Kunić

PostPostao/la lilylily » ned vel 26, 2012 9:18 am

Kupljen u zoo cityju u city centru one zagreb. ( renatin ). Imam to domace sijeno i mislim da nije do sijena kao sijena,eventualno mrvice prašine mu smetaju. Al za svaki slučaj idemo mi ujutro u Bubu ( nadam se da nece biti prestresno ) pa javim dijagnozu :)
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned vel 26, 2012 14:08 pm

buduci da je renatin ne bi trebao biti bolestan..zato sam i pitala jer ima dosta pet shopova koji prodaju bolesne kunice..probaj se javit renati mozda ti ona bude znala pomoc
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la lilylily » pon vel 27, 2012 17:42 pm

Evo da se javim. Bili smo u Bubi,primila nas je doktorica Dubravka. Radila je Fluorescein test i malo su okeca upaljena pa smo dobili Tobrex kapi i za 7 do 10 dana na kontrolu,a ako se kihanje pojača onda i ranije. Nije htjela za sad antibiotik jer joj dajem echinaceu.
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la lilylily » pon vel 27, 2012 17:46 pm

128 kuna s kapima (koje su 18)...možda malo previše.
I da,super smo podnijeli odlazak veterinaru,malo je bilo straha al se vec u transporteru izvalila i gledala kud ide:) kad je dosla doma,odma klopa,i drekeci u wc-u:)
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pon vel 27, 2012 21:14 pm

lilylily je napisao/la:128 kuna s kapima (koje su 18)...možda malo previše.

sa člastvom u Udruzi Zecovi imaš -20% na njihove usluge

http://www.zecovi.net/udruga/Pristupnica.htm :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon kol 13, 2012 18:23 pm

Pozdrav!
Zeko mi je od jučer počeo kihati, mislim da nije od sjena jer od početka jede isto. Kiše otprilike jedanput na dan po 10-15 puta u komadu. Što mi savjetujete? Da pričekam još par dana ili da ga odvedem veterinaru? Da mu kupim one kapi što ste spominjali za podizanje imuniteta? Još nemam ni transporter, pošto će za par dana biti mjesec dana da ga imam. U koju veterinarsku ambulantu da idem Trsat ili Njuška? Znam di je njuška i bliže mi je, 5 minuta vožnje autom od doma. Ispričavam se na puno pitanja, ali sam zabrinuta!
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jeja » sri kol 15, 2012 7:49 am

Ej, kako je Pahuljica, jel još uvijek kiše? Jeste bile kod veterinara?
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la Foxy » sri kol 15, 2012 14:21 pm

Otiđi sa zekom onda u Njušku. Ako nemaš transporter, posudi ga. Mačji transporteri su zečji transporteri. A za prvu ruku ti može poslužiti i nek dublja košara, ili kartonska kutija... Ako te netko vozi, drži zekana u košari/kutiji u krilu i mazi ga pa neće biti problema. Inače, da nije tako vruće, bilo bi ok da kutiju/košaru pokriješ odozgo...
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » sri kol 15, 2012 22:41 pm

@ Jeja: Kiše još uvijek, da. Doduše, danas nisam primjetila da je kihala, a možda je kad me nije bilo u sobi. Inače je sve drugo ok. Nismo još bile, zvat ću sutra veterinara i pitat što da radim...

@ Foxy: Da, upravo me ove vrućina muče. Nemam gdje parkirati auto u hlad, a ne mogu nigdje s njom dok ovako prži sunce. Ne znam još nikoga tko ima zeku, pa nemam od koga posudit transporter, ali kupit ću ako treba, sve samo da mu bude bolje... Inače se boji podizanja, pa ju ne želim dodatno traumatizirat sa stavljanjem u kutiju. Ne znam ni kako će podnjet odlazak veterinaru, imam ju tek mjesec dana, ali ako ne prestane kihat, morat ću.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet kol 16, 2012 12:41 pm

Evo pričala sam s veterinarkom, kaže da ako normalno jede i kaka i normalno se ponaša da je vjerojatno sve ok. Preporučila mi je da mu dodajem vitamine u vodu, pa ću ih ići kupiti. Vidjet ću ovih dana dal će se stanje popraviti, pa ako ne prestane kihat ću ga odvest na pregled. Ne želim ga sad traumatizirat s time jer je sav plašljiv, još se nije niti opustio kraj mene kako treba. Moram biti jako nježna i stpljiva s njim.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Jeja » čet kol 16, 2012 12:53 pm

A budeš vidjela onda... Ne mora biti da je nešto strašno. Moj Simba je isto prošle godine malo kihao (mislim da se bio prehladio kad je bio na čuvanju dok sam ja bila na moru) i isto sam se uplašila, al ga je prošlo.
Držimo vam fige da sve dobro prođe! :zeko1:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet kol 16, 2012 14:21 pm

Da, vidiš, možda se i moj malo prehladio zbog smrznute boce s vodom koju sam mu davala da leži pokraj nje, iako je bila zamotana u ručnik, on ju je uvijek odmotao. Nisam mu je davala zadnjih dana i ni neću više, jer je možda to. Kad sam se ful bojala da mu je prevruće i da mi ne doživi toplotni udar... Katastrofa, ako mu je budem opet davala morat ću je zamotat i fiksirat tako da ju ne može odmotat. Na propuhu mi nije bio, na to jako pazim, ali kako sam ovo smetnula s uma... Duša mala osjetljiva! :dj:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bina Sa » pon pro 10, 2012 0:21 am

Nisam mogla da nadjem odgovarajucu temu, pa sam izabrala ovu koja je najbliza mom i Leinom slucaju. Lei je sada 3 godine, i bila je relativno zdrav kunic do prije mjesec dana. Naime, ja sam se predhodnog mjeseca preselila u novi stan i dan nakon toga Leica je pocela da kise i da ima malo mokar nosic. Otisli smo veterinaru, dobili 6 inekcija. Nakon toga sam ja otisla na put 3 sedmice. U roku od jedne sedmice, ona je opet pocela da kise. Nosic joj je povremeno bio vlazan. Ja kazem mojoj prijateljici da je odvede veterinaru opet sto je ona i ucinila. Veterinar mu je rekao da je sve uredu( nakon sto ju je pregledao, usi, oci zube, preslusao je) i da ne bi davao antibiotike jer ih je primala nedavno. Ja sam se vratila mozda sedam dana nakon toga. Nosic je mokar, Lea kise. Odvedem je opet veterinaru. Kaze mi isto. Ja fino odem na veterinarski fakultet i izvadim joj brisove nosa koji su negativni bili, i stolicu na parazite, isto negativna.
Posumnjala sam i na alegiju, ocistila sve promijenila sijeno.. nista.
Lea jede fino, sretna je, normalno ide u wc. Par dana nakon toga, Lea kise( to nije jednom dva puta, to je 10 15 puta za redom, tako prodoran zvuk koji me budi navece svaki put) i ja joj provjerim nosic nakon toga kad malo iscjetka bjelicastog, ne puno jako malo. Tu su bile dvije tri neke sitne bijele kuglice u nosicu. Ja odem veterinaru opet i to mu kazem i on joj opet da inekcije(6 njih). Ne znam tacno koje, pitat cu u srijedu kada trebamo na kontrolu. Primila je tri. Ja vise ne znam, da li joj je bolje.. nekad mi se cini da jeste, nekada da nije. Kavez joj cistim sada alkoholom pa poslije ocistim vodom, ukoliko je kakva bakterija da ne idemo u krug s time. Nisam nasla nigdje ehinacea kapi pa joj dajem propolis kapi za bebe bez alkohola. Mene posebno brine taj nacin na koji ona kise, to je kao kasalj, kihanje, pokusavanje da izbaci nesto iz usta, i uvijek traje jako dugo(ili se meni cini uzasno dugo i traumaticno). Poslije toga mljacka ustima.. I da kada kise obavezno okrene glavu na jednu stranu. Da li to znaci da je mozda boli i uho? Ne okrece glavicu kada hoda nego samo kada kise.

Pisem ovo jer vise ne znam sta da radim.. brine me ovo sve mnogo i voljela bih joj pomoci, a ne mogu jer ne moze niko da skonta sta joj je.

P.S. Ja sam inace iz Sarajeva, kod nas je pao snijeg i hladno je. Veterinar je na drugom kraju grada, ne znam koliko je pametno po ovoj hladnoci voditi je opet..

Hvala vam svima na odgovorima
:zeko2:
Bina Sa
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan