Smjestili smo ga u krletku dimenzija 65*35*40 (l/b/h). S obzirom da je on jako mali bio kada smo ga kupili mislili smo da ce to biti dovoljna veličina samo za spavanje. Kako smo oboje studenti pri kraju faxa, ne moramo biti na faxu puno i zeko je bio pusten od cca 9 ujutro do 12 navecer. Svaku vecer bi ga namamili u kavez bez problema i uopce se nije bunio sto je unutra.
prije tri dana kako smo morali uciti, nismo ga spremili u 12 navecer u kavez vec je bilo oko 1 sat. Onog trena kada su se vrata kaveza zatvorila, zeko se krenuo propinjati na nogice i "penjati " rukicama po kavezu. To ne bi bilo nista posebno da on nije onda pao na leđa, pa se onda opet propeo i pao na leđa i tako više puta.Zbunjeni mi smo odmah otvorili kavez da vidimo da li je ozlijeđen. Kako smo otvorili on je izletio van i legao nam se ispred nas, potpuno opušten.
S obzirom da smo podstanari, a zeko jako voli gristi zidove i tepihe, nismo znali da li ga možemo ostaviti cijelu noć slobodnog u dnevnom (s tim da mi isto spavamo u dnevnom boravku). Onda smo odlučili zadgraditi dio oko kaveza. Da nije baš u kavezu, nego da ima slobodnog prostora. Kako smo to napravili, krenuo je ludački pokušavat preskočiti prepreke i onda se par puta odbio i opet pao. Na kraju smo rekli da ga moramo ostaviti slobodnog i da nema druge..Zastitili smo zidove i nadali se najboljem:).
Nije veliku štetu napravio sljedeći dan, ali od tada ga više nemožemo natjerati da ostane u kavezu. Uspjeli smo dan kasnije da bude preko dana sat vremena jer smo išli na ispit, ali navečer nikako. Zanima me ćemu ta nagla promjena ponašanja??
I zadnjih tjedan dana je krenuo piškit i kakiti po cijelom kavezu ne u wc-u više tako da izgleda da mu je taj cijeli kavez veliki wc.
I kuglice su tamnije i malo ljepljivije nego prije. Jedino je moguce jer se tamo i popiški pa su zato mekanije!!
Znam da svega napisah, ali smo zabrinuti za njega i htjeli bi da mu bude lijepo!.Sto se nas tiče on može biti vani, ali mi ćemo morati na par dana otić negdje i kako dat nekome na čuvanje (mama i brat bi ga preuzeli) kada on neće u kavez

i za kraj cisto da vidite kako to naše malo čudo izgleda:D
http://img69.imageshack.us/img69/83/dsc00062ol.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/7973/dsc00063vp.jpg malo odmaram

Unaprijed hvala