Hrana za dvoje

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Hrana za dvoje

PostPostao/la anabi5 » čet pro 20, 2007 13:17 pm

Imam jedan problemčić. Duje ima 12 mj. za par dana, a udomili smo jos jednu curicu koja ima dva mjeseca. Odmah su se slozili i u istoj su gajbi. E sad, kad dam njoj jesti Cuni junior, ovaj manijak joj sve pojede! A ona stalno obilazi oko brokula, peršina i ostalog. Trebam savjet kako ih držati skupa, a da svaki jede svoje. Za sada je dobro jer mala jede puno sjena, ali znam da joj treba i ostala hrana.
Je li rješenje hraniti oboje sa njenom hranom sljedeća dva mjeseca?
Jer brine me da se on ne počne debljati od te hrane! Do sada je dobivao Indoor light uz povrće, a ona bi trebala imati stalno za papati, kaj ne?
Ima netko ideju? :lud:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 13:36 pm

Njoj daj jesti vani suhu hranu, pa ju češće puštaj do posudice s hranom, kao i kada hraniš njega onda neka ona nije blizu. Kada su zajedno neka imaju stog sijena :D i to mogu papati oboje, a dok papaju sijeno ne mogu biti gladni. Tako riješiš i opasnost od krivog hranjenja, a i zdravije će se hraniti
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » čet pro 20, 2007 14:10 pm

Ona je jos mrvica pa ne moze sama van (jos ne možemo doći k sebi kak je skočila u kavez k njemu! :blink: ). Tako da je ona stalno u kavezu,a on šajba okolo ko pravi muž! ;D
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 20, 2007 14:22 pm

Onda njemu davati vani papati zeleno, a njoj nuditi hranu češće i zatvoriti gajbicu dok papa da proždrljivko ne uleti ;D
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » čet pro 20, 2007 17:38 pm

za početak čestitke na curici :srceeka:
(nisam u toku :sad: )

kako je Simba napisala, tako smo i mi radili
Zorrek je dobivao zelenjavu i svoje pelete vani, a Lunica u gajbici
sijeno im je bilo cijelo vrijeme dostupno i to je to ;D

malena tako neće imati cijelo vrijeme dostupne pelete, kako je običaj za bebe, ali ako ima obilje sijena - to je sigurno zdravije za nju, a i češće ih odvoji tijekom dana, da ona može neprimjetno dobiti svoje beblje obroke
salatica

PostPostao/la anabi5 » čet pro 27, 2007 11:06 am

Problem se pogoršava :sad:
Duje odbija jesti svoju hranu, samo njenu jede, a čim namiriši malticu neće jesti ništa. Sad ima kuglice na "lančiću" i danas idem po špricu za prisilno gutanje maltice! Znam da sam užasna, ali bojim se da ne dobije začep! Od kad je ona došla, on ne jede normalno! Kuglice su mu prestrašne! Stvarno moram!
A mala jede malticu iz tube ko šašava! Sad sam pročitala da se ne preporuča pa joj više neću davati. :blush:
Ne znam kaj ću s njim. Jede malo sijena i čeka da njoj dam jesti. Kad ih odvojim pa jedan jede vani, drugi unutra, on neće uopće ništa i čeka da ga pustim natrag, a onda nju zašora!!! :ljut:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » čet pro 27, 2007 13:45 pm

a zašto ne jedu oboje istu hranu,moji su od početka jeli istu hranu, bili bebe ili ne...a moguće da još uvijek vlada ljubomora kod duje pa sve mora biti njegovo, naviknuti će se oni jedno na drugo, ali neka probaju jesi zajedno hranu zdjelicu do zdjelice, pa onda neće jesti njenu.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anabi5 » čet pro 27, 2007 13:53 pm

Ako su im zdjelice skupa, onda svaki jede hranu od onog drugog.
Ne dajem im istu hranu jer je ona beba i dajem joj Prestige cuni junior koji ima više hranjivih sastojaka pošto ne smije još zeleno jesti, a on je na Prestige cuni indoor koja je light hrana (što god to značilo) da se ne deblja previše.
Od kad je (opet) probao njenu hranu neće više ni povrće jesti!
To me najviše muči.
Došlo je do toga da ga izgladnjujem pa je prisiljen jesti sijeno (koje mu je i najpametnije), a kad mu dam hranu onda jede svoju jer je jako gladan.
Ali to mi nije dugotrajno rješenje. Ona ima tek dva mjeseca i još barem dva treba jesti to kaj on hoće. Ili će se on početi debljati ili će mu se probava poremetiti, što je već slučaj!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » čet pro 27, 2007 13:56 pm

ja sam svoje od početka držala na cuni crispy, dok nisu zeleno jeli...i sada su na cuny crispy, i oboje jedu iz jedne zdjelice.....probaj pomiješati hranu u njegovu, ali puno više stavi njegove hrane, barem da miris ostane :/
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anabi5 » čet pro 27, 2007 14:16 pm

Probat ću,samo da se te kuglice stabiliziraju! Linja se, bježi od maltice, a kuglice su u banani (da, a bananu neće ni pomirišati!). :blink:

Hvala na prijedlozima. :)
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » čet pro 27, 2007 14:26 pm

biti će on dobro :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » čet pro 27, 2007 18:05 pm

Kiara, bebe jednu jednu hranu a odrasliji kunići drugu

Neka je on na sijenu, neće mu ništa biti. Ne dozvoli mu da te nasamari. Kad je gladan jesti će svoju hranu, što si i sama napisala.

A kakve su smetnje u probavi???
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » pet pro 28, 2007 8:53 am

Bile su ozbiljne!!! Kakao je ne na "lančiću" nego rolice! :sad:
Odma smo jučer išli u Bubu pa su mu i zube odrezali i pregledali ga da nije začep, ali sve je u redu. :wink:
Poduzela sam "drastične" mjere-razdvojila sam ih svakoga u svoju gajbu jer je ona jučer pojela svu njegovu hranu na koju sam namazala malticu i dobila takvu sraćku... :blink:
Kad smo došli s posla imali smo kaj vidjeti (i osjetiti) on ju je valjda išao čistiti pa je bio zmazan po nosu, oko njega, smrdi.... blagi užas!
:blink:
Njega smo onda hitno otpeljali u Bubu jer sam se uplašila, a onda kad se on slickao skužila sam da je mala u pitanju!
Na riti joj je bilo zakeljeno čudo od drekeca!!! :lud:
Očistila sam ju, ali sam zauzvrat dobila pregrizen novi pulover :zmirko:

Uglavnom, (malo sam oduljila) sad su odvojeni, jedu SVOJU hranu i izlaze skupa van se igrati i ljubiti :ljubavc: jer su jako zaljubljeni...

Happy end!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la anabi5 » pet pro 28, 2007 8:58 am

Zaboravila sam napomenuti najbitnije- OD JUTROS IMAMO KUGLICEEEEEE!!! :micika:
Kod njega. Ona se mora bar još dan-dva dooobro najesti da počne opet "proizvodnju". Jučer je odradila prekovremenu šihtu! ;D
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kiara » pet pro 28, 2007 9:55 am

baš mi je drago :) :) rekla sam da će biti dobro :)

zeko_simba kod mene je ovako bilo...Kiara je imala 4 mj., kad je Zeusy došla, a zeusy je kod bivših vlasnika bila naučena na cuni crispy(pa si ja mislim, da će oni jesti tuđu hranu kada će biti zajedno), tada sam i ja počela malo po malo davati Kiari tu hranu, premda od početka nisu bili zajedno...kada sam mješala za bebe hranu i cuni crispy, i kod kiare i kod Zeusy oni su navikli na istu hranu, a sa 6 mj. sam maknula hranu za bebe....dok Niky nikada nije jela takvu hranu....samo žitarice, i od onog pada uopće nije smijela jesti.....kranula sam na cuni crispy.....
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan