trava za glodavce

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: trava za glodavce

PostPostao/la altan » ned tra 14, 2013 23:49 pm

pa vise manje je ovo ukrasno bilje otrovno za njih..negdje je bio neki popis tog cvijeca, ali ne znam gdje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la žutaš šapica » pon tra 15, 2013 0:00 am

nema druge, dok ne odem na viksu, na sigurno :-D, moji gospodski dlakavci ostaju gospodski... ali gle sad paradoks, ja tu pazim, stražarim, strepim, buljim u travu... a od vrlih vlasnika koji su mog Gizmača imali prije mene- čisti gazdarica salatu, hiti njemu kao u kantu onako, par velikih listova endivije... ja velim- pa nemoj mu to, nije to baš za njih- ne, on to voli...
Onda drugom prilikom, ja pričam kak moj Zvonkec slatko mljacka kad jede bananu, ali da pazim kolko mu dajem, jer da može, pojeo bi i bananu, i koru, i drvo da ga imam... a oni meni- joj, tak i naš voli slatko, ubija se u domaćicama... onak, davali mu domaćice... s čoksom... ja pazim da jede određene biljčice, pazim kak kaka, masiram mu bušicu, blabla, a oni njemu davali domaćice...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon tra 15, 2013 9:10 am

ma boli ljude brige..takvima bi bilo svejedno i da im zeko ugine..jos bolje, barem su ga se rijesili :rolleyes:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la žutaš šapica » pon tra 15, 2013 9:21 am

da, ja sm pred klincima čiji je zeko bio, rekla, pa nemrete tak, zekana šapice bole, leži u prljavom, uginut će vam koliko ste svi skupa nemarni... a gazdarica me pogledala i napravila facu u stilu- pa kaj... ma.. ali htjela sam napomenut kako je to neobično, kako mi pazimo i znamo sve, jel kakao taj dan, i koliko, a oni niš... ja velim njoj, jesi mu kad pregledala zubiće, možda te napada zbog toga, možda ga boli... a ona meni- zakaj bi mu zube gledala... i tak.... ali eto, neki dan kad je vidjela kako je uredan, i kad mi je spavao u krilu, rekla je- najradije bih si ga uzela.. ali kad je onda sve na meni- pod tim misli na čiščenje... a ja joj velim- a kaj misliš da se nama gajbice i stan sami počiste? Zbog tvog nemara ja sada ne čistim za jednim uhanom, već za dva, ali bar vidiš da nije bio problem u zekanu- naime, za divno čudo, njen zeko kod nje smrdi, kod nas ne... pitam se, pitam, kako to...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon tra 15, 2013 12:12 pm

sreca da si ga uzela od nje..meni ona vise ne bi presla kucni prag
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 15, 2013 12:17 pm

altan je napisao/la:sreca da si ga uzela od nje..meni ona vise ne bi presla kucni prag

:iagreee:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » pon tra 15, 2013 13:54 pm

a nemrem joj zabraniti pristup, ali joj mogu nabiti koji put na nos... ali žao mi je jer se osjećam izvarano i iskorišteno, a iako mi nije bio plan imati dva zekana, sad da ga uzme, pa po starom... nekako smo se naviknuli mi na njega, on na nas... jedino što bih voljela, da sudjeluju u trošku kastracije, ali... ne sudjeluju u ničem, pa zakaj bi u tome... ali velim, žao bi mi bilo da ga uzmu, ali bih voljela da spoznaju koliko su u krivu, i da ga uzmu da brinu o njemu... ali pošto sumnjam da će ikada progledati, neka je on kod nas...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 15, 2013 14:44 pm

Ma ja ga ne bi dala ni u ludilu. Pa za 10 dana će biti opet mala smrdljiva lopta kod njih, jadan, ne bi mu to nikada napravila i to bi njoj otvoreno rekla
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la žutaš šapica » pon tra 15, 2013 15:52 pm

ja sam rekla da nas da šteta što nije uspjela prepoznati što je imala, i koga je imala... nije ništa rekla, mislim da ne mari.
Uglavnom, danas smo jako fino papali, ipak se tu govori prvenstveno o prehrani
slika

Uploaded with ImageShack.us
papali smo mali buntić friške travice, i friško hrskavo lišće od mrkvice, par listića peršina i par tratinčica... e da i par malih listića crvenog radića, sve fino, friško, sa vrta, ne špricano, zdravo, ne ono hibridno, kao nacrtano, iz dućkasa, nego čupavo, hrapavo, slasno :-D
:zubko: koje je to veselje bilo... nije da im fali friškoga, ali eto, nekako je ovo bilo posebno :-D
a sutra ću narezati friško granje od lipe, i dati svakome dvije- tri, a ostalo posušit :-D
gledam susjedovu livadu iza kuće- tamo nitko ne živi, ali eto, imaju grunt, a travica... čista, gusta, zdrava, nitko ne hoda tamo, ma milina... ja ju gledam, i meni slinci idu... :-D
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sri tra 24, 2013 22:52 pm

malo da podignem temu, imam pitanje, pa da mi pomognete, u nedoumici sam... čitam po raznim stranicama, zeko smije djetelinu, pa nesmije, pa smije malo svježe, pa nesmije svježu, ali može suha... zanima me, koja je istina... ja uvijek uzmem za istinu neku ziherašku sredinu, pa sam ja od svih stranica odabrala da je istina da smije suhu djetelinu, ali, kod svježe da smije malo, onako, koliko je ima u mješanoj livadi... i danas ja kod susjede na kavi, koja hrani zekana suhom hranom, sjena rjetko... i dolazi muž doma, i pita klince- jeste bili u berbi, oni posramljeno s njim iza kuće, i svaki fura pune ruke velike sočne djeteline... sad, to su dva para malih ruku, i jedan par velikih muških ruku, znači, jako puno svježe djeteline... moje pitanje je, što je istina, i dali sam ja u zabludi kad mislim da to nije najbolji izbor za zekana? Mislim, toliko svježe djeteline? Znači, upitan je princip hranjenja susjedinog patuljastog trogodišnjaka, ali eto, baš me ta djetelina zmotala danas...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » sri tra 24, 2013 23:08 pm

Pa poznato je da djetelina napuhava znaci ja to svojem nikad nebi davala...nebih vise ni suhu davala jer je prepuna kalcija. Uvijek se sjetim jedne te iste price koju mi je mama pricala dok je ko klinka na selu zivjela i to sam vec i napisala tu,da im je krava uginula jer se prezderala djeteline...hehe to ne zaboravljam,znaci krava jedna ogromna. Tako da riskirala nikad nebih. Ali ljudi im svasta daju,i kelj i salatu i svasta nesto pa tako da,sta da se kaze,njima na dusu.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la žutaš šapica » sri tra 24, 2013 23:14 pm

pa no, za priću o kravi i ja znam, da se napuhnula i uginula :-D možda su nam bake iz istog sela, hihot, ali , neznam, ja sam ostala u šoku, ni zbog čega drugog, nego količina, i to baš djeteline... ali, kak me jedno od te dijece molilo da im radim vjenčić, naravno, od maslačka, rekla je da joj u ustima gorko... ja sam uzela stapku maslačka i rekla da polizne, a oni u šoku, vele, pa to je otrovno... ja reko, odi daj zeki, smazal bu, a ona me pita- pa kaj to smiju jesti... eto, znači maslačak mu nedaju, a djetelinu da... velim, u nevjerici sam...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

Prethodna

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan