Razmišljam o ovome već tjednima i odlučila sam zatražiti i vaše mišljenje jer nemam pojma što da radim...
Mislim da je Milla nesretna s nama. Ne zbog nas, ima svu potrebnu pažnju, njegu, prostor i ljubav, a i kujicu je u međuvremenu zavoljela. Svejedno mislim da nije sretna. Ona se oduvijek ponašala kao pomalo divlji zec. Iako nas se prestala bojati, i dalje nas doživljava kao nekakvo nužno zlo. Uopće se ne voli maziti, od dečka uvijek a od mene povremeno i dalje bježi, zna zarežati kad ju se primi...
Meni to više nije problem. Prošle smo socijalizaciju u smislu da se jedna druge ne bojimo, ja sam se pomirila s činjenicom da ona nikad neće biti privržena i druželjubiva kao Stevo i stvarno sam je jako zavoljela..
Ali sad kako je došlo toplije vrijeme i često je po cijeli dan u tatinom vrtu, primjećujem koliko je drugačija i sretnija dok je vani. Svaku večer imamo akciju od pola sata da ju ulovimo u vrtu, a kad ju napokon primim u ruke, u potpunom je šoku i strahu i ne želi s nama u kuću. Kad ju promatram kako trčkara po travi, kopa rupe u zemlji i zavlači se u grmlje, shvaćam da joj je to okruženje prirodnije i sretnije od ovog koje joj pružamo u stanu. Njoj uopće ne fali ljudsko društvo, cijeli dan uživa i izležava se u vrtu i ne da nas ne doživljava, nego bježi od nas kad joj se približimo.
Trebalo mi je vremena da si uopće osvjestim da ideja o Milli na selu među drugim kunićima i nije tako loša, ali me i dalje peče savjest. Osjećam se kao da razmišljam o napuštanju vlastitog djeteta, iako znam da o tome razmišljam isključivo zbog njene sreće, jer nama zaista nimalo ne smeta.
Ne bih ju nikad dala nekome u koga nemam apsolutno povjerenje. Zapravo, uopće mi ne pada napamet kamo bih ju mogla odvesti i postoji li uopće neko idilično mjesto na kojem zečevi žive sretno u zajednici a dobri ljudi se o njima brinu (osim utočišta za koje znam da je ionako prepuno napuštenih zečeva).
Što bih drugo mogla napraviti da se ona osjeća više kao u prirodi? I mislite li da je stvarno nesretna ili sam ja zabrijala?
Ja po običaju puno tipkam i nadam se da će se bar nekome dat ovo čitat.. Ali doslovno se osjećam kao da držim zatočenu divlju životinju i ne mogu bit sretna ako ona nije. Ne znam što da više mislim pa vas molim za savjet.

Evo frajerice u psećem krevetiću