Sto se mog zvekana tice on svakako nije ugrozen jer vise mu nema napolje posto je ovde sada hladno za njega i temepraturu koju je on navikao tako da se nece kretati po travi po kojoj su isli mali divlji zeko i pretpostavaljm njegova mama e a sad do sledeceg proleca nadam se da ce dvoriste biti cisto po tom pitanju posle vise meseci smrzavanja a i mi redovno kosimo travu. Seno je za mog zeku vec spremljeno i osuseno dok je bilo sunca tako da odavno ne kosimo vise travu niti je susimo za njega pa ne moze da pojede neku kojom je prosao divlji zeko. Divljeg zeku nisam prislanjala uz sebe a ruke sam naravno oprala posle ostavljanja zeke u transporter, a od onda ga nisam ni dodirivala vise, inace perem i posle drzanja mog zeke ruke
a inace sto se mog zvekana tice tu uvek pazim da ja niti dodirujem druge zivotinje, tudje kucne ljubimce ili dvilje niti da koristim neke dezodoranse ili mirisljave kreme kad hocu da se igram za mojim zekom, tako da to strogo pazim.Pahuljica_Ri: Hvala, jeste veverice su preslatke ima ovde i jedno ostrvo gde ih puno ima pa idemo nekad da ih hranimo i to uglavnom lesnicima i bademima, i one silaze sa drveca i jedu ti iz ruku, moj muz ih nekad zeza pa stisne lesnik a onda one vuku i tako se otimaju, pa im na kraju da.
Medjutim kad se najedu nece da dolaze jer ih tu ljudi po celi dan hrane i jednom nismo imali lesnike nego kikiriki i one su dolazile i prolazile nisu htele da uzmu a i bilo je vec kasno popodne a ljudi ih hrane tu vec od jutarnjih casova, i samo vidis jedna debela veverica dotrcava i uzima i puni usta kikirikijem i sto nije vise moglo u obraze da joj stane u sapicama je uzela sve sto smo imali, i otrcala, tada sam prvi put videla debelu vevericu i mnogo je smesna 

kaze da ne bude da je to samo farsa a da ja kad odnesem zeku tamo da ga oni bace tigrovima kao hranu, 
Ja znam da je lako vezai se za zivotinju i znam koliko bi meni bilo tesko da uradim "pravu stvar", ali seti se da ga niste vas dvoje pronasli, takodje je veliko pitanje da li bi preziveo. Pokusaj da ga othranis, ali kada ojaca i "stasa" mislim da bi trebalo da ga pustis da prozivi onako i onoliko koliko je priroda to odredila. A nadam se da je taj zekan sreckovic sto ste ga nasli i da ce uspeti da vam se zahvali tako sto ce imati pravu malu vojsku svojih potomaka. SRECNO 

i tako im zavrsimo zivot.
Kad se srusila nisam, ja kazem njoj, ja onda nema sanse da ga tu dovedem, pre cu ga i tako malog pustiti u sumu na milost i nemilost nego da vam ga dovedem tu na sigurnu smrt. Onda je ona prestala da bude zvanicna i kaze kao uzmi ga ali ga drzi napolju i daj mu hrane sto vise iz prirode, grane jabuke sa listovima, trave , listove borovnice i borovnice i sve sto ima u sumi i hrani ga ali nemoj da te komsije vide da imas zeca prijavice te policiji a i nemoj reci da sam te ja ovo savetovala jer ja onda mogu da idem u zatvor zbog toga. I ja joj kazem znate sta glup vam je zakon do bola, ajde razumem ja da ocete da sprecite da ljudi iz prirode uzimaju zivotinje za ljubimce i to mogu da razumem ali znaci sad sto ja hocu da tog zeku pripremim za sumu da udje jaci u nju i da mu dam sansu da se izbori bolje za svoj zivot nego sto moze sada kao mali to vi kaznjavate, i ona kao pa jeste glup ali kao bice promenjen bas iz tog razloga da oni koji brinu o zivotinji da bi je osposobili za dalji zivot i ukazuju joj pomoc, da nece biti kaznjavani a da ti koji ih uzimaju kuci da ce biti. I ja joj kazem onda dobro vraticu ga odma nazad u sumu jos danas, reko da vidim kako ce da reaguje, i onda ona kao pa znas eto nadam se da sam ti pomogla i dala neki savet, sta ti mislis. Ja kazem da ja zelim toj zivotinji najbolje i da je sigurno na uspavljivanje necu doneti a da cu je pre pustiti u sumu da umre onako mali i bespomocan, i onda ona kad je videla kao da sam ja resena