kunic postao izuzetno agresivan nakon sterilizacije????

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

kunic postao izuzetno agresivan nakon sterilizacije????

PostPostao/la marta7385 » sri ruj 21, 2011 9:43 am

pozdrav svima! evo samo jedno kartko pitanje...
naime odvela sam svoju lili na sterilizaciju prije nekih mjesec dana. tada je imala oko 9 mjeseci i vec se jednom bila okotila. prije je bila jako draga i umiljata, i nije me nikada napadala (osim u trudnoci par puta). ali od sterilizacije se potpuno promijenila. sada se stalno ljuti i frće, i grize i napada me stalno. ako joj hocu dati slatkis ili hranu iz ruke zaleti se na mene i na hranu i obavezno me ugrize i ogrebe, a nece se vise nositi i mazit. dode ona na krevet, i da mi i puse, ali ako se pomaknem odmah me ugrize.
eto, znam da se kunici znaju ljutit na vlasnika nakon sterilizacije, ali ovo mi se cini malo ekstremno, pa me samo zanimalo zna li tko jeli to normalno? i koliko ce to trajati? i hoce li se ikada odljutit? :sad: :sad:
marta7385
Kunić
Kunić

Re: kunic postao izuzetno agresivan nakon sterilizacije????

PostPostao/la Foxy » čet ruj 22, 2011 11:48 am

Priča je neobična, ali trebalo bi provjeriti zdravstveno stanje kunića... Bilo je na forumu slučajeva kada su zekani pokazivali neobično ponašanje, a na kraju je ispalo da ih nešto boli. Možda je agresivnost iz toga razloga. Treba provjeriti kako jede, probavu, mokrenje, ako je moguće na pregled zubića... Da li se nešto promjenilo u njenom okruženju, novi mirisi, možda od sredstava za čišćenje...
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la marta7385 » pet ruj 23, 2011 10:12 am

eto, to je ono čudno! nista se nije promijenilo. dobila je novi kavez, ali to je bilo nekih tjedan dana prije sterilizacije, i cinila se jako zadovoljna s njim (puuno je veci od proslog). normalno jede, i ima normalnu probavu.

jedino sto mi pada na pamet je: moj decko je uzeo dvije bebe iz njenog legla. one su vec dugo kod njega, i ponekad (otprilike svaka dva tjdna) se ona igra s njima. obicno ju odvedem tamo na par dana. palo mi je na pamet da se mozda ljuti jer ju razdvojimo od njih, ali tako smo prakticirali i prije sterilizacije i nikada nije bilo problema... malo bi se ljutila, ali ne ovako..
marta7385
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pet ruj 23, 2011 10:19 am

Kunići nisu psi i oni jako loše reagiraju na to "malo te vidim, malo te ne vidim", oni su društvene životinje i najsretniji su ako imaju svoje stalne prijatelje, a ako već ne može biti s njima stalno (što ni ne preporučujem jer bi trebalo obaviti kastracije, sterilizacije i upoznavanja) ne bi joj to trebali uopće raditi jer ju samo zbunjujete. Ja bih se kladila na to da je zbog toga agresivna. Udomite joj kastriranog dečka, ako možete, i bit će bolje sigurno. Ako i ne možete, definitivno ju prestanite voditi mladuncima i polako i strpljivo s njom, neka se opusti i počne vam opet prva prilaziti.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet ruj 23, 2011 10:51 am

Slazem se sa ars...ja nekako uvijek sve sto se dogadja sa zivotinjma primjemnjujem na ljude jer samtram da se puno toga moze primjeniti na sva ziva bica...zamisli da tebe odvajaju od djecice svako toliko zbog nicega prakticki...zeci su inteligentne zivotinjice,osjeti miris nekoga svoje vrste,bude sa nekim svoje vrste i to sa svojim potomcima i onda ju netko samo otrgne od toga...slazem se da joj ne radite to vise.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan