Radi preseljenja u mali stan i nemogućnost imanja ljubimca u njemu, primorana sam tražiti udomitelje za svog Shamba .
Našla sam ga u Požegi na brdu, u petom mjesecu 2011. godine, dok je pokraj ceste skakutao kao potpuno mali zečić i jednostavno, kako nisam našla mu vlasnika, tako smo ga prigrlili i uzeli pod svoje. Dan danas ne znam je li mužjak ili ženka.
Jako mi je teško tražiti udomitelja no obzirom da je on sada ostao kod moje majke u Požegi a mi se preselili, moram nešto poduzeti jer ondje je po čitave dane sam, majka ga pusti na kratko van, po kući, no jednostavno više nikoga nema oko sebe da ga mazi i posvećuje mu pažnju.
Nije nikada bio kod veterinara jer, nije bilo potrebe za time. U jednom periodu mu je na par dana zasuzilo jedno oko no inače baš nikakvih zdravstvenih poteškoća nije imao.
Shambo je trenutno u Požegi no za Svi Svete idem po njega i dovozim ga u Zagreb.
Do sada je živio u svojoj gajbi uz svakodnevno puštanje po nekoliko sati. Spavao je uglavnom u zatvorenoj gajbi ili po ljeti van gajbe, na podu- pločicama kako mu ne bi bilo preveć vruće.
On je naprosto prekrasan kunić...povelik je ( ne znam točnih dimenzija no prilažem i link sa slikama ), izvagati ću ga kada pođem po njega..Izuzetno je pametan, drag i samostalan. Ako mu se mazi, doći će i leći vam pod noge ili jednostavno ,dopustiti da ga milujete . Kada je pušten, prvo će naravno sve dobro istražiti, iznjuškati a onda si potražiti neko mirno mjesto gdje će leći i spavati, odmarati.
Veoma je uredan i čist, naviknut na wc koji mu je uvijek stajao u gajbi i veoma voli fino,domaće sijeno i sjemenke jesti..Na taj način smo se i zbližili jer sam mu često znala davati iz ruke sjemenke, te ga tako navesti i da mi u krilo dođe.
Oni upućeniji će znati reći o kakvoj se vrsti kunića radi..vjerujem da je pobjegao nekomu sa brda, tko se bavi uzgojem kunića radi zna se već čega.
Dosta je hitno.
Idući tjedan ću s njime posjetiti veterinara ovdje u Zagrebu kako bi ga malo pregledali, uopće,saznali spol ..
( vezano za to, molim vas, javite mi koje su veterinarske abulante upućene u kuniće te, na kojoj su adresi. hvala unaprijed na informacijama! )
Shambo ima svojih stvari, svoju gajbu i hrane te štogod je potrebno ( te se pokaže potrebnim ) ću mu pribaviti i ako je potrebno ,i daljnje nabavljati , samo da mu je dobro i da dođe brižnim,smirenim i dragim ljudima koji će ga puštati slobodno i jednostavno, biti mu dobri.
Prilažem link za slike te molim, ako ste zainteresirani, javite se na mail, mobitel, ...kako vam odgovara!
Hvala udruzi Zecovi što imam prilike ovim putem potražiti dom svom Shambu ( iliti Šambo

Lijepi pozdrav!