medo je loše, pomozite, HITNO!!!!!!!!!!!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

medo je loše, pomozite, HITNO!!!!!!!!!!!

PostPostao/la medo » pon pro 03, 2007 14:26 pm

Pisali smo već o medinim problemima. On teško diše i sve glasnije "hrče" i kao da se ponekad guši. Primio je "gomile" raznih antibiotika, infuzija, ništa nije pomoglo. Sinoć je muž napipao izraslinu u predjelu vrata. Do jutros je izgledao jako loše, krzno mu je mokro, samo leži i tako teško i glasno diše da je to strašno. Jako je loše. Bili smo opet u veterinara. Nadli smo se da se radi o zubima ili apscesu i to nam je bila zadnja varijanta koju smo jutros i primjenili. Veterinar ga je uspavao ali nažalost, ništa nije našao. Zubi su u redu, izraslinu je punktirao ali unutra nema sadržaja. Sada se bojimo da je tumor i da nema lijeka. Ponovno mu je dao gomile infuzija, antibiotika i rekao da pričekamo do sutra, ako oteklina nastavi rasti kaže da je najbolje da ga damo da ga uspava jer strašno pati i trpi bolove.
MI smo užasnuti, ne znam šta da radimo. Ne mogu ga gledati kako pati, a ne mogu naći snage da izgovorim da ga uspavaju.

Molim vas ako išta znate pomozite nam. Šta da radimo!!!!!!
medo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lady Stardust » pon pro 03, 2007 14:36 pm

Jadno malo zlato, stvarno ste pokusali sve :sad: :sad:

Nisam pametna, najgore je sto ste provjerili sve moguce varijante.

Mozda da jos iznazivate nekoliko veterinara s popisa, mozda ima netko kakvu ideju sto bi jos mogli biti i sto bi se dalo napraviti.

Znam da je uzasno za reci i da je to jedna od najtezih odluka u zivotu (koju bi zeljela da nikad nisam morala donjeti), ali ako pomoci nema, ako se ocigledno muci, ako ON nema volju za zivotom - a to se vidi, onda treba znati kad ga treba pustiti ili spasiti :zeko6:
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la anabi5 » pon pro 03, 2007 15:50 pm

Zao nam je, nadamo se da ce vam netko uspjeti pomoci kad mi ne mozemo. :sad:
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » pon pro 03, 2007 16:01 pm

Žao mi je :sad:
Ono što Lady kaže,podržavam.
Jedna moja divna zeka je bila u jako lošem stanju i razmišljala sam da ću je morati uspavati.Ipak,žurno smo u subotu kasno navečer zvali veterinare u Bubi jer je bila hitan slučaj ,upravo da ju spasimo jer u tom trenu bude samo to na pameti, no uginula mi je na rukama par metara od Bube...nemogu opisati taj grozan osjećaj.
No da smo došli na vrijeme i da su ondje rekli da se životinjica dugo muči i da nema spasa , iako jako teškog srca, mislim da bih i tako donjela tu odluku. :sad:
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Tajcy » pon pro 03, 2007 16:08 pm

Nadam se i držim fige da ce se oteklina smanjiti i da nece biti potrebe za uspavljivanjem!!!!!! :sad:
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » pon pro 03, 2007 16:12 pm

Drzimo fige!!!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » pon pro 03, 2007 16:30 pm

ako prilikom punktiranja nema sadržaja, ne znači da ga zaista i nema.
jesu mu dali nešto protiv bolova da se jadničak ne pati? :sad:
jako mi ga je žao..:(((
kao što lady reče možda da nazovete neke druge veterinare...ne znam...
od srca želim da krene na bolje...
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la juki » pon pro 03, 2007 16:53 pm

nasa podrska tebi i medenom..
drzimo vam fige i toplo se nadamo da cete uspjeti naci rjesenje problema..
puno nam izljubi zekaca..:luv:
juki
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 03, 2007 17:12 pm

A kod kojeg veterinara ste išli? Možda je moguće riješiti to operativnim putem? Jeste radili RTG? Sto i jedno pitanje i sto i jedan pokušaj prije uspavljivanja...... slika strašno nam je žao

Zovite Kozjana, Bubu.... bilo koga tko bi mogao reći što bi se dalo napraviti i koje pretrage obaviti. Ne znam da li možete u Zagreb, da tamo obave pretrage.....
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la medo » pon pro 03, 2007 19:32 pm

Ne mogu ga u ovome stanju voziti do Zagreba. Jadan, ionako se boji vožnje. Mislim da bi mi uginuo u autu.

On sada izgleda malo bolje, ne čujem da više onako jako hroplje. Malo je tiši. Odnosno, povremeno ga čujemo a povremeno kao da normalno diše. Nešto je jeo, čak i malo sijena.
U veta je dobio gomilu antibiotika, inekcija protiv bolova i dvije vrste infuzija (uopće nisam zapamtila nazive). Ne znam da li mu je sada bolje ili je to zbog tih inekcija prividno bolje. Sutra veterinar treba provjeriti da li oteklina i dalje raste. Ako ne raste ili se smanjuje to će značiti da ovi antibiotici djeluju i nastavit će tu terapiju ali ako oteklina nastavi rasti onda on više nema lijeka za njega. Strašno, ne mogu ni pomislit, a da mi suze ne krenu.
medo
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » pon pro 03, 2007 19:36 pm

Istina, predugi put bi mu to bio
Najiskrenije se nadam da će on ipak jadan reagirati na antibiotike i da će mu na kraju biti dobro. Ne mogu si niti zamisliti kroz što sada prolaziš :sad: Ako veterinar nije siguran što napraviti neka nazove u Bubu ili Kozjana, daj mu brojeve. Znam da ne možeš ništa zapamtiti što Medi daju, ali ako možeš bilo bi dobro da ti kaže pa da zapišeš što je sve dobio
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la ninocka » pon pro 03, 2007 20:12 pm

ljudi suosjećam s vama :sad:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » uto pro 04, 2007 9:18 am

Nemam rijeci... :sad: , drzim fige i mislim na vas, a koliko god okrutno zvucalo, ako ne krene na bolje i nastavi se muciti mozda je bolje da mu se olaksa prijelaz...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la snjof_snjof » uto pro 04, 2007 9:21 am

bučica maja sjatka :luv:
držim vejike fige da ozdjavi i ponovno počne skakutati okolo, loptica maja :luv: :luv:
"...Zanijemih... jedan jedini put, kad me neki čovjek upita: "Tko si ti?".."
snjof_snjof
Kunić
Kunić

PostPostao/la medo » uto pro 04, 2007 10:24 am

Zek je bio u veterinara. Opet je dobio antibiotike jer se oteklina nije povećala ali se nije ni smanjila. Zadnjih dana je rapidno rasla pa se nadam da možda ovo što nije od jučer ništa narasla ipak daje neki dobar znak.
Šta mislite? Ima li netko još iskustva s ovim problemom? Molim vas!
medo
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan