Preseljenje kunica u drugu zemlju

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la musemarina » ned svi 24, 2009 18:37 pm

Mislim da cu moju grupicu zivotinja da transportujem nekim kolima. Mozda napravim neki povoljan dil sa ovima koji vrse selidbe u inostranstvo, pa nas smeste u neki pick-up.
Mozda bih mogla to da izvedem za nekih 200 evra.
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

nije bas druga zemlja..ali...

PostPostao/la Softy » čet lip 04, 2009 21:30 pm

Ne idem preko granice, ali ipak često prevozim kunicu, pa me zanima, par puta kroz razgovor sam čula da za kuniće nije dobra vožnja u autu, zbog topline, pogotovo ljeti. Je li to istina??? Isto tako, zanima me mislite li da Sunčica može preko ljeta biti izvan kuće? Razmišljala sam da joj gajbicu stavim na verandu (iza kuće imam mali natkriveni dio koji se nastavlja u vrt). Tada bi ona stalno bila bila vani (i po noći), a po danu bi mogla trčkarati po vrtu...papati travu i radić neki bi posadila....
Što mislite? mAČke me malo brinu, ali sad gradimo ogradu od 2 metra, no više me brine toplina, jer ne znam kako bi ona reagirala na sunce i toplinu. Mislim ima hlada, ali samo na verandi...
oni sve osjećaju duplo jače, i nasilje, ali i ljubav.
Softy
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » čet lip 04, 2009 21:35 pm

Njima toplo po pravilu vise smeta od hladnoce.. zato nije preporucljiva voznja, jedino ako imas klimu..
Preko leta smo spajk i ja u selu i nikad ga ne ostavljam u dvoristu (iako bih bez problema to mogla) jer nocu ti se vecina zivotinja krece pa i macke.. zar zelis da rizikujes da se ona toliko preplasi jer ipak nije navikla da bude napolju stalno i jos sama..
Mozda bi bilo najbolje da je pustas danju u dvoriste (nacice ona sama hlad i neko mesto koje joj odgovara), a nocu da spava kod tebe ili gde vec spava :wink:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » čet lip 04, 2009 21:39 pm

Moja ima kućicu u hladu, ima ograđen dio. Tamo uživa, al ju ne nosim van po velikim vrućinama - znači ako je vruće nešto ujutro i kasnije poslijepodne.
EDIT: E da, po noći ju u kuću unosim.
Mačke je se boje, jednom kad ju je mačka vidjela išla ju je pogledat al je pobjegla kad se ova zatrčila prema njoj (valjda je previdjela ogradu).
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la musemarina » ned kol 30, 2009 7:35 am

Evo ovako. Ja cu najverovatnije konacno otici u tu Madjarsku jer mi je zivot u Srbiji postao nepodnosljiv. Sa sobom bi morala da vodim moje zivotinjsko carstvo: tri kunica i dva psa.
Pitanje je sad da li za stalan boravak u nekoj drzavi zivotinje trebaju da imaju neku dozvolu? Da li neko ima slican slucaj pa zna nesto o tome?
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » ned kol 30, 2009 10:39 am

moras nazvat njihovu ambasadu i pitat kakvi su uvjeti za unosenje zivotinja iz Srbije u Madarsku
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan