Zimogrozan ili plašljiv?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Zimogrozan ili plašljiv?

PostPostao/la Leonarda » uto srp 16, 2013 14:50 pm

Kao što znate,već je jako vruće u ovim ljetnim danima i pokušavam svom zeki osigurati što veću hladovinu u stanu.Gledala sam neke postove o onim smrznutim bocama i hlađenja s hladnom vodom preko ušiju.E sad,problem je taj što on kao da ne voli da mu bude malo hladnjuckavo :zekoo10: Prvi puta sam mu prije neki dan malo nakvasila hladnom vodom uši,ono samo malo sam vodice stavile na moje prste pa ga malo tako mazila preko usiju,a on je odmah pobjegao.Onda sam mu smrznutu bocu omotala rucnikom i stavila kraj njega,a on ju je gurao njuskicom kao da ju ne zeli,ostavila sam ju kraj njega,a on je samo malo prislonio guzu na nju i sjeo.Ja gledam kako drugi zecici obozavaju lezati kraj te boce,gustaju samo tako...a moj jedva da i guzu prsloni na nju.Neznam sta da radim,da ga pustim da radi kako mu pase ili nesto drugo...bojim se da ne dobije toplotni udar.
I jos je problem sto je jako izbirljiv i tvrdoglav.Za ove ljetne dane potrebna je i zdrava prehrana (jedenje vece kolicine sijena),a on samo hoce da jede kupovnu hranu.Ja ga silim na sijeno,ali on samo jede one osusene cvijetove i lisce,jako jako je izbirljiv.A tih cvjetova nema puno tako da neznam sta da radim!Muku mucim s njim,tvrdoglavcem,a zelim da mu osiguram zdrav i dobar zivot.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

Re: Zimogrozan ili plašljiv?

PostPostao/la altan » uto srp 16, 2013 19:50 pm

A gdje je zeko smjesten? Ne vole svi kunici lezat uz smrznutu bocu..moj niti jedan ne voli niti je bivsi zeko volio..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » uto srp 16, 2013 20:51 pm

Probaj mu promijenit sijeno, uzet drugu vrstu. Ako baš neće onda mu smanjit peletiranu hranu na koji dan.

Ni moji ne vole ležat uz ledenu bocu, Ozzy bi ju obično odgurao ili odignorirao :D
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri srp 17, 2013 7:11 am

I mojoj je vruće i dahće ali blizu boce neće...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Leonarda » uto srp 23, 2013 17:30 pm

Ah dobro je,već sam mislila da je jedini koji neće :blush: a smješten je u stanu,meni je isto vruće unutra pa mogu mislit kako je njemu,a kad on neće da ga se malo rashladi...inače voli ležati na pločicama.
I love my bunny! :)
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Leonarda
Zečić
Zečić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan