Zeka se ne zeli nositi?!?

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Zeka se ne zeli nositi?!?

PostPostao/la Lana_L » sub ruj 10, 2011 23:13 pm

Pozdrav svim zekoljupcima!

Novi smo vlasnici jedne predivne cure koja sada ima nesto vise od 3 mjeseca. Ipak, jos uvijek nije toliko bliska i opustena da dozvoljava da je se nosi ili dira po njuskici i trbuhu sto otezava redovite provjere zubica, cesljanje truha a cisto me strah sto ce biti kada se budu trebali rezati noktici. Ima li netko nekakav savjet kako to promijeniti? :)
Lana_L
Kunić
Kunić

Re: Zeka se ne zeli nositi?!?

PostPostao/la ars » sub ruj 10, 2011 23:17 pm

strpljenja, strpljenja, strpljenja...
njima nekad treba dugo da steknu povjerenje,ali jednom kad ih kupiš, daju ti sve
nošenje je njima inače strašna stvar, neki se odmah daju "natezati" ali većini je nošenje u početku, pa nekad i dosta dugo veliki problem, tako da ako vidiš da ne ide, radije nemoj forsirati. moja ni danas ne voli nošenje, dok se dečec da nositi i okretati na leđa od prvog dana
budući da se bebe u pravilu ne linjaju, još uvijek nema potrebe za češljanjem, a zubeke probajte pregledati nekako odozdola, ja svoje znam maziti dugo, pa kad se namjeste u onu palačinka pozu i zalijepe se za pod/krevet, samo im podignem ove gornje usnice i malo pogledam.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Flekicaaa » sub ruj 10, 2011 23:19 pm

Polako je navikavaj na nošenje.sjedni na pod,stavi je na se kao da ćeš je maziti,polaako je okreni na leđa i mazi je,onda ako bude mirovala,pogledaj zubiće ili je počešljaj,što već trebaš raditi,ako se bude otimala,ponavljaj taj postupak dok se ne opusti.to je meni upalilo sa svim kunićima.ima još sto postupaka :)
samo treba imati strpljenja
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lana_L » sub ruj 10, 2011 23:43 pm

U krilo je mogu namamiti sa hranom i tamo bude dok ne prozvace... nema problema sa mazenjem ali neki djelovi uopce ne dolaze u obzir... pred nekoliko dana mi je dozvolila da je uzmem u ruke i bila je mirna nakon jako malo trzanja dok vec drugo jutro bilo kakvo podizanje nije dolazilo u obzir. da li da ju pokusavam podignuti bez obzira na njeno durenje iza toga? sa polaganim okretanjem na ledja cu definitivno pokusati... :)
Lana_L
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » sub ruj 10, 2011 23:48 pm

vecina kunica se ne voli nosit ni okretat na leda..noge i trbuh obicno ne daju dirat jer je u prirodi trbuh najosjetljivije mjesto..buduci da je zeko jos mali budite ustrajni u nosenju i okretanju na leda jer ce vam to pomoci u buducnosti i ne daj boze u slucaju bolesti..ali kako su cure rekle strpljivo..probajte ju mazit tako (bez cesljanja) da skuzi da cijela stvar nije nista strasno..no moram vas upozorit da unatoc svemu moze ostat taj revolt, ali ce se uz postepeno ponavljanje smanjit..
slobodno nam predstavite malicku u topicu Slike, filmici, price viewforum.php?f=11
dobrodosli :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Iva » ned ruj 11, 2011 13:16 pm

ni moj zeko se na početku nije htio nosit,sve normalno,treba mu vremena da se privikne
vidim da imaš dosta savjeta pa ti neću i ja dati još koji :D (a i neda mi se,loše sam volje :zmirko: )
stavi slikice i :welcome:
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » ned ruj 11, 2011 18:31 pm

Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » ned ruj 11, 2011 20:40 pm

Flekicaaa je napisao/la:iva,ima tema - viewtopic.php?f=11&t=6013 :wink:

da.skužila sam to maloprije :D :D
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 13, 2011 0:28 am

joj da pol vas vidi kako ja nosim svoje zeke odrekli biste me se :D
haha
mi se nosimo cak i bez potpore za guzu, nekad i samo jednom rukom, nekad nosimo i oba istovremeno, nekad smo helikopter, ovisi o situaciji, i ne bunimo se nimalo, sve je stvar kako ih ti naucis
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » uto ruj 13, 2011 8:49 am

Cule obozava da ga nosim i uopste mu ne smeta kad nekad ne drzim guzu..a najsmesnije je kada radim u kuhinji, perem sudove i spremam rucak, a on mi gricka noge da ga uzmem..i sad kako mi obe ruke trebaju, dosetila sam se da mu napravim kao sling maramu za bebe i u to ga stavim i nosam svuda..i ludak to obozava.. ;D
Ne smeta mu ni kad se brze krecem, saginjem se, naglo ustajem..on lezi u tome i sve prede od zadovoljstva..
Boze, stvarno sam luda sta sve radim sa tim zecom, a on jos ludji sta sve trpi.. :dragonn-ccc-e:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la mala_zečica » uto ruj 13, 2011 9:44 am

vedi.. cule te nadmašila... :zeko7:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » uto ruj 13, 2011 13:11 pm

definitivno :D van svake konkurencije :d
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto ruj 13, 2011 16:36 pm

negdje se pisalo da straznje noge ne bi trebale visit..kao nesto zbog probavnog trakta..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lana_L » sri ruj 14, 2011 12:12 pm

Drago mi je zbog vaseg zadovoljstva ali moram priznati da sam malo ljubomorna... nosenje ljubimaca stvara vecu povezanost sa vlasnikom a moja Lily bjezi glavom bez obzira kada ju pokusavam "zagrliti" dok mi je u krilu... :( kako su vesi zekani dosli do toga da se vole nositi? ili su mozda od uvijek takvi... :)
Lana_L
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sri ruj 14, 2011 12:53 pm

Ma je, oduvijek... :D Lola se znala tresti u kutu kao da sam ju premlatila, a ne podigla na krilo, nakon prvih podizanja... A s vremenom će se opustiti, malo po malo, samo polako i nježno, da skuži šašavica da joj nećeš ništa, da je nećeš povrijediti ni ispustiti. Stvar navike (njene) i strpljenja (tvog).
ars
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan