Lola na sterilizaciji

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la ninocka » sub pro 08, 2007 8:31 am

moxa, pitaj dal su te infuzije zaista potrebne...

mucka je prošla operaciju, nikad nije dobila infuziju niti je išla poslije na antibiotike.

dobila je jednu infuziju i antibiotik koji drži 5 dana na samom zahvatu.

prvi dan je bila spora, umorna, isto sam imala osjećaj da ju boli.
jela je SAMO začinsko bilje. malo bosiljka i mažurana. tome nikad nije mogla odoljeti.

drugi dan je papala peršina i malo sjemenki, treći dan, kao da nikad ništa nije bilo.

njezino sam povjerenje vratila kroz cca 14 dana.

znam da mucka i lola nisu isto jer je mucka bila jako vezana uz mene, ali ovo s infuzijama...

pitam se čemu?
zbog anestezije?
nakon svake vožnje pada šansa da će još koji sat nešto pojesti da će se smiriti...

naravno, doktor zna nabolje jer zna koje lijekove je dobivala i kako je tekao zahvat.
ja bi ipak pitala dal je to nužnost ili samo opcija.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » sub pro 08, 2007 10:21 am

Reko Sasa jucer da ce morat na infuziju, nije bas u najboljem stanju pa valjda zato, a ona od jucer ne jede i ne pije, liznula jednom malo vode i odustala, tak da vidjet cu jos danas, ocito ce trebati! cekam prevoz i grizem nokte...
Plan je bio i za sutra isti, reko mi je da se pripremim, al da je to skoro pa normalno, pogotovo obzirom sta je sve prije prosla! A sredivali su joj i nokte i zube pa valjda ju je sve zmrdalo...
AKo nece jesti do popodne da idem na spricu probat? Samo nema sanse da ju primim, probat cu joj malo kasice dati u zdjelicu, a ako ne bude druge onda nekako sprica!
I da, ona je nakon moje kure debljanja otkad je dosla teska (samo)1,7kg, nekak mi se cini malo, ne puno premalo, ali malo, pogotovo sad kad ne jede bi mogla i rapidno padat!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 10:26 am

probaj s frutekom na spricu, kod mojih je to uvijek palilo, ali nemoj previse da ne dobije proljev. mozda cak da smrvis njihove pelete u frutek i das joj tako.
ali kazem nemoj se jako brinut moja nije jela isto do skoro samog kraja "kriznog" razdoblja i vec me panika uhvatila i onda je samo odjednom zivnula, pustila kuglice i dosla papat.
malenu boli sada pa je u soku. nek joj daju nesto protiv bolova to bi moglo potaknuti apetit
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sub pro 08, 2007 10:30 am

Prvo cu pitat kaj daju prek infuzije, valjda je i nes protiv bolova... Mislila sam s njenom hranom smiksat par stvari, ako treba imam i prolife svoj pa mogu i njega malo, maltice ak treba, kaj ja znam... Da kupim onu pastu? Ici cu po onom sto pise u uputama za hranjenje na spricu za pocetak, a pametniji neka daju prijedlog sto sve smiksati kad je ovakva... Da imam ako ce trebati, mada se jos nadam da nece! 23 sata bez hrane, kuglica... Meni je vec sada krizno razdoblje... :sad: Ne zelim joj ja jos otezat ili zeznut stvar, upozorite me ako radim nesto krivo!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sub pro 08, 2007 12:51 pm

Infuzijom će dobiti glukozu, ali zbog probave bi trebala dobiti nešto na usta
jel bar NEŠTO pojela? :wub:
Zadnja izmjena: Charlie; sub pro 08, 2007 15:36 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » sub pro 08, 2007 14:02 pm

nemoj odmah forsati spricu a i ako ce se boriti mogu se savovi poremetiti - sprica je uvijek zadnja opcija

nadam se da ce se smiriti i polako pocet papati
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 14:41 pm

bitno je zbilja samo da bilo sta prozvrlja po ustima, rekla si da je odmah gricnula jabuke sto ne? e bitno je da griz uzme, da crjeva nastave radit. znaci sto god imas a da ona obozava daj joj, i da, stavi svega po mrvicu da vidis ako fali :wink:

bude mala okej to ti garantiram, samo budi uz nju mazi tepaj i nek joj bu toplo.
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sub pro 08, 2007 17:13 pm

Onda? Kako je danas prošlo kod veterinara? Šta je Saša rekao? Za tjedan dana ćete vi već biti kao da ništa nije bilo i tješiti nas
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 17:16 pm

e sad vidim kaj je lady napisala. kad sam rekla spricu mislila sam ono dat joj dok ona sjedi ako zeli ne prisilno jer frutek ne znam kak bi drugacije dala osim mozda u tanjuric da lizne :) nisam misla "prisilno" hranjenje to je zbilja zadnja opcija zbog toga sto prisila budi revolt naravno
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sub pro 08, 2007 18:56 pm

Kak je Lola sad?

Kak funkcionira infuzija i kunić :hm: ili je samo potkožno dobila glukozu?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sub pro 08, 2007 19:16 pm

Evo nas konacno... Dobila potkozno glukozu, injekcija i sutra ista procedura! Jucer je pojela malo jabukice, otada nista, a taman pred polazak vetu napravila je krug po stanu i ostavila 5 kuglica :D , nakon povratka par sati slobodna, spavala stisnuta kraj trosjeda, pojela malo sijena i malo pletene tegle ;D , sad opet malo sijena... Ma bit ce valjda bolje kad je pocela klopat!
Hvala svima koji su ovdje i preko moba dali savjet i podrsku, ja sam bila vec u komi, a sad vec nekako brijem da bude sve ok!
Ima toliko vrsta klope ponudjeno, ali salaticino sijeno je jedino sto ju sad zanima (osim tegli, ali to joj je oduvijek fetish)!
Crkla mi lampa koju sam nadobudno stavila, ali nije ju impresionirala, radije se stisne kraj svoje tegle i trosjeda koji inace uredno zapisava pa sam od toga odustala, i ovak je u stanu ko u tropima zbog nje pa joj valjda ipak ne treba!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sub pro 08, 2007 19:20 pm

weee kuglice :) :) baš mi je drago, vidiš da će sve ok biti
super da jede sijeno, to je i najbolje :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » sub pro 08, 2007 19:21 pm

ako joj usi nisu hladne sve okej, cim frajerica papa to ti je to :) budes vidjela za sva dana ce skakat po kaucima! znam da sam ja svoju gledala u cudu kad je pocela sa savovima izvoditi zecoples :blink: oni su ti ludi brzo se oporave :) tako da nemas frke, za par dana to je sve iza vas!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sub pro 08, 2007 19:27 pm

Nakon kuglica sam proslavila tak da sam konacno zaspala na sat vremena sva spigana na trosjedu, ko les, srusilo me... A kasnije sam otisla kupit stol i stolce na brzinu, onak tipicn zenski lijecit nervozu shoppingom! ;D
Jbt, sad se i smijem...
Jedino je Dusko malo zapostavljen bio danas, sve je damici podredjeno! Nis, odo njega malo gnjavit, javim napredak!
Pusa svima :luv:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » sub pro 08, 2007 23:13 pm

Supar da je Lola bolje. Čim ona papa i kugličari sve će biti ok :)
Ti se lijepo odmori i onda ih pazi i mazi oboje :)
zeko Simba
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan