zec na balkonu

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

zec na balkonu

PostPostao/la anastasija0702 » sub svi 29, 2010 16:47 pm

bog svima
evo ja imam zečicu već dvi godine. oko godine dana već živi na mom balkonu. ima kućicu ispod stola drvenog tako da joj ne pada kiša i stavila sam joj ceradu i stolnjak da je zaštićena preko zime. ona je preko dana na slobodi a noću je zatvorim. balkon je otvoren tako da sam morala staviti žicu da nebi se provukla i pala s drugog kata. ja sam joj od igračaka dala loptu i s njom se naučila igrati. zanima me vaše mišljenje što bi joj bilo pametno još dati ili omogućiti? nemam uvijete za još jednog zeca i na nju već puno trošim ali ima dosta prostora otprilike 2x6m balkona. na ovom mom balkonu je dosta sunčano tako da sam joj stavila neke pitare i ručnik da joj prave hlada. neznam kako da postavim sliku iz my documentsa, objasnite pa ću vam staviti slike.
anastasija0702
Kunić
Kunić

Re: zec na balkonu

PostPostao/la Kiara » ned svi 30, 2010 10:36 am

Ima super ideja u knjizi(Patuljasti kunići-Monike wegler) kunića na balkonu..Oni imaju zaštitnu kućicu,skroz izoliranu i brdo igračaka i meni to super izgleda..Možeš mu staviti sve što zvecka,kotrlja se,tunel,razne grančice..Ako stignem danas,skenirat ću tu sliku pa stavim da vidiš :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 10:56 am

hvala kiara. mene zanima vaše mišljenje oko ovog njenog smještaja. d ali joj je tu ok. mislim ljeti je jako vruće ali ipak dobra strana je da nikad s ove strane kuće ne pada kiša u balkon tako da je po cijeli dan slobodna. imam velikih proiblema sa rezanjem noktića, kupila sam onu giljtoinu škarice za nokte i ona nikako neda da je se uhvati. probali smo ja i muž ali poludi, i inače se neda nositi samo maziti. jedini način na koji joj ja uspijevam rezati nokte je da je zatvorim u kućicu i dam joj mrkvu tako da digne šapice na rešetke i onda joj kako joj koji viri iz dlake otkinem. na zadnjim nogama nisam nikako i tu joj s eviše troše, mislim da nije ni potrebno. do sada sam je vodila u pet shop na rezanje noktiju ali tonam je tramk jer nemamo auto a i njoj. recite mi kakav prijedlog ili komentar na njen smještaj. razmišljam da bi joj na zimu stavila koju veliku dasku s ove strane kućice koja ej otvorena prema balkonu. sad sam joj skinula ceradu tako da joj je oko kućice više zraka i manje joj je vruće. a, nisam stavila slike, dajte recite kako da uploadam sliek iz my documentsa pa ćete viditi
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » ned svi 30, 2010 11:05 am

Pa mislim da ne bi trebalo biti problem ako je on uvijek vani i razvije krzno za raličita godišnja doba...Ali mislim da bi mu puno ljepše bilo ako bi bio na toplom :wink:
Noktiće joj možeš rezati tako da ju zamotaš u ručnik..
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la renata » ned svi 30, 2010 11:33 am

Anastazija, slike iz my documentsa moraš prvo uploudati na http://photobucket.com/ ili http://imageshack.us/ , zatim link ispod slike koji je za forume,, npr kod imageschacka je "Forum Thumbnail" kopiraš u post,
primjer:

slika

Uploaded with ImageShack.us

a kod photobucketa je "IMG code" kojeg kopiraš u post,
primjer:
slika

Ak ne bu išlo, pošalji meni na meil pa ću ti ih ja dići i poslati u pm da staviš gdje želiš.

Napomena, prije dizanja na photobucket ili imageschack, smanji slike na 500px po dužoj strani jer je to maximalna dozvoljena veličina za stavljanje ovdje.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 17:59 pm

anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 18:04 pm

[img][IMG]http://i810.photobucket.com/albums/zz27/anastasija0702/P5290373800x600.jpg[/img][/img]
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 18:04 pm

uploadala sam dvije slike na tu stranicu ali ne kužim kako da je prenesem da se vidi na ovoj??
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 18:05 pm

evo to su vam slike pa recite mišljenje. ma živila je ona s nama u kući i skakala po kaučima tako da sam sve morala pokrivati. izgrebala mi je cijeli parket i izgrizla sve kabele od komp. sad joj je bolje, po cijeli dan je slobodna a onako bi morala stalno biti u kaveziću i bila je agresivna zato. sad ona solobodno skače po balkonu i zabavlja se. ja dođem pa igramo nogomet. trebate je viditi. staviti ću vam video da vidite. ako imate još kakve savijete recite.
ja sam jepokušavala voditi na povodcu vani ali to nije baš dobro prošlo, umalo mi je pobjegla. nemam ograđeni vrt a oko kuće je livada i ima vrana tako da je bila pobjesnila i počela skakati u zrak i iskobeljala se iz povodca. jedva sam je donila doma, otada je nisam više vodila.
Zadnja izmjena: anastasija0702; ned svi 30, 2010 18:13 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la anastasija0702 » ned svi 30, 2010 18:09 pm

slika
slika
slika
slika
anastasija0702
Kunić
Kunić

PostPostao/la Nuni » ned svi 30, 2010 19:08 pm

samo smanji slike na 500 pixela po dužoj strani, malo su prevelike :wink:
slikaslikaslika 23
Nuni
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekili » pon svi 31, 2010 15:12 pm

pod izgleda hladno..jel hladan? ;)

stavi joj veliku zdjelu sa sijenom, svakako..imas tu mogucnost, pa joj mozes zasaditi u veliku posudu s zemljom, psenicu npr, pa je to dvostruki uzitak jer ce papati psenicu, a i kopati po zemlji (i tako trositi noktice)..
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » pon svi 31, 2010 22:45 pm

Pod je sigurno hladan..ja bih joj stavila neku dekicu barem
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » uto lip 01, 2010 15:28 pm

Definitivno neku podlogu. Makar na pola poda, neki tepišić ili nešto slično
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la anastasija0702 » uto lip 01, 2010 17:21 pm

bio joj je tapet preko zime ali sam shvatila da ona ljeti voli ležati di je beton tako s ehladi. vi mislite da bi joj bilo bolje ipak staviti tapet? koje još prijedloge imate? ima ona sijena samo sad trenutno se ne vidi na slici ima ono plastično korito što s eobisi za gajbu pa joj unutra stavim. mislite li da joj je ovdje dobro preko ljeta i inače d ali joj je ovo odgovarajući smještaj bez da je se pušta igdje van balkona?
anastasija0702
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan