Nuni traži curu

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Nuni traži curu

PostPostao/la Archie_sb » čet ožu 01, 2012 15:43 pm

sve ovo što je Ars navela i dalje čvrsto stoji.

osim toga, jedina osoba koja bi se na ovoj temi trebala javit je Iva, ali kao i na temi s Nellom-kad zagusti,onda se ne javlja.

stoga, prestanite branit, baljezgat, davat izgovore i sl. Ako stvarno želi zeca, onda neka za promjenu ona sama nešto nama dokaže, neka pokaže da smo svi mi u krivu, neka pokaže da je odgovorna(bez obzira na svoju dob) i da će ta životinja koja dospije u njene ruke stvarno bit dobro zbrinuta...

dosad je od toga napravila NIŠTA, stoga Zec Vice ne očekuj da će tvoje priče promijenit ičije mišljenje
Archie_sb
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » čet ožu 01, 2012 16:39 pm

Archie_sb je napisao/la:sve ovo što je Ars navela i dalje čvrsto stoji.

osim toga, jedina osoba koja bi se na ovoj temi trebala javit je Iva, ali kao i na temi s Nellom-kad zagusti,onda se ne javlja.

stoga, prestanite branit, baljezgat, davat izgovore i sl. Ako stvarno želi zeca, onda neka za promjenu ona sama nešto nama dokaže, neka pokaže da smo svi mi u krivu, neka pokaže da je odgovorna(bez obzira na svoju dob) i da će ta životinja koja dospije u njene ruke stvarno bit dobro zbrinuta...

dosad je od toga napravila NIŠTA, stoga Zec Vice ne očekuj da će tvoje priče promijenit ičije mišljenje

x
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Zec Vice » čet ožu 01, 2012 17:05 pm

nu,mene stvarno ne zanima sta ce ko o meni mislit na ovom forumu niti uopce u zivotu niti ive zanima vase misljenje o njoj kao osobi.ja samo pokusavam dokazat da je ona odgovorna,ali vi takodjer nebi trebali nju na taj nacin svi napadat pa na kraju ocekivat da ce ona tu vama doc nesto priznavat i molit vas da joj dopustite da udomi u vas zeca.ako vi njoj ne date zeca kojeg bi mogla udomit,ona ce ga nac negdje drugdje.
ja vas sve razumim ali morate i vi nju razumit.ona se kaje zbog onog sto je bilo i krivi se svaki dan i stvarno je tog zeca obozavala,ali ona opet ponavljam,nije tada nista vise mogla uciniti.
ne kazem ja da se ona nebi mogla opet naci u takvom stanju da ne moze vise nista uciniti,ali dovoljno je covjeku da ga jednom nesto opece da se to vise ne dogodi.
i ars je napisala da ona ni najboljoj prijateljici nebi dopustila zivotinju kada bi bila ovakva kao iva,ja BI jer znam da se kaje i da nece dopustiti da se to vise dogodi i znam da je ona velika ljubiteljica zivotinja jer se vise za njih brine nego sama za se.i jednako bi ovako pisala i da se ne radi o ivi nego o bilo kome drugom jer ja nikad situaciju ne gledam iz jednog kuta nego proucim sve i gledam iz vise kutova.
i nisam ja bila tada prijavljena na forum,ali sam vidjela kasnije temu i znam da vam se cini da se nije odgovorno ponasala,ali vjerujte mi da je,no to ne zelim spominjati jer je preosobno.
ne zelim se sa nikim zamjerati,no morala sam reci neke stvari.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » čet ožu 01, 2012 18:57 pm

ti si ivin advokat...jel?ako se treba pravdat nek se pravda sama....ćemu se stalno guraš da je kakti obraniš od nas koji je napadamo?Ne napada je nitko,ljudi samo žele ćuti,tj. vidjeti slovo onoga tko je pogriješio i to gadno a ti si se tu u temu zakeljila branit ivu od imaginarnih napada!Komentirati i reći što misli može svatko na ovome forumu i daj to prihvati!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Iva » čet ožu 01, 2012 19:55 pm

istina pogriješila sam ito jako! kajem se svaki dan,priznajem visila sam na mjestima gdje mi u tome trenu nije bilo mjesto a opravdanja nema,neznam što da vam kažem izgleda da mi je najbolje da ne udomim zeca al mislim da bi nuniju bilo ljepše s jednom ženkicom jer kao što ste pročitali upisat ću veterinarskog tehničara al u petrinji pa sam mislila da bi mu bilo bolje s zečijim društvom

sveukupno imam 8 životinja,ponosna sam što ih mogu uzdržavati i vjerujte mi radije bih dala ijednu kunu za njih nego za sebe.neki mi se rugaju i nazivaju me ludom ne marim za takvo mišljenje i nastavljam dalje.oduvjek sam htjela zeca i kad sam ga napokon nabavila(nelu) zaljubila sam se u njih,to što vam nisam poslje ništa odgovarala jer bilo je i tuge i srama vjerujte mi plakala sam kako dok sam čitala vaše postve(a i sigurno to sam i zaslužila) osuđujem samu sebe i želim se ispričati svima i ne želim više lagati nikome!! neznam kako da vam dokažem mogu li se brinuti za zeca,neznam ni kako da to dokažem sebi ali voljela bih imati još jednoga a i nuniju je bi bilo mnogo lakše,ali neznam dali je to prava stvar za mene...
slika
Nuni :zeko3:

«Don't mess with Nuni.» sloganizer.net
Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Reyna » čet ožu 01, 2012 22:37 pm

Sa tim sto si rekla si pre svega potkopala Vice... Znaci da se stvarno nisi trudila. Kao sto su svi rekli i videli. Ali greska je sto je receno da treba nama da se dokazujes. Nikome ti ne treba da se dokazujes vec sebi i osobi koja npr ima zeku koji ti se dopada. Slazem se sa tim da bi Nuniju bilo bolje sa jos jednim zecom, ali bolje je i da on bude sam nego jos jedan da ispasta. Meni se jedino ne svidja sto nemas podrsku tvojih. Koliko god da vodis racuna, oni sve to finansiraju.
Tigrastija od tigra.
Hoda kao vampir, elegantno poput tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 02, 2012 7:16 am

DOSTA

zec Vice pazi malo kako se ponašaš. Nemaš prava prozivati članove foruma i govoriti kako nitko pojma nema i kako su svi neodgovorni, samo Iva je bog i batina za životinje. Ako se već petljaš onda se drži teme i onih koji su u nju uključeni.
Ako je Iva takva kakvom je opisuješ onda je dovoljno zrela da se "obrani" i da iznese argumente koje će potvrditi to da je sada odgovornija. Svoje mišljenje možeš iznijeti i ti, kao i svi ostali forumaši, ali ne VRIJEĐAJ druge i to na tako nebulozan način. Ne znam koliko ti imaš godina i otkuda ti pravo za takvo ponašanje.
Kao moderator ti dajem upozorenje radi takvog nastupa

Znam da su ljudi koji su reagirali ovdje "protiv" sigurno to napravili sa razlogom, nitko od njih nije tu da bi napadao nekoga, pogotovo ne da bi se grozio mladim članovima foruma, to su nebuloze.

Sada, moje mišljenje je da svatko može pogriješiti i svakom se svašta može desiti kroz život. Stvar je u tome kako se Iva ponašala za vrijeme bolesti svoje zečice. Bila je neodgovorna jer nije željela shvatiti da je stvar više nego OZBILJNA. Ako si na forumu da bi ti netko pomogao u toj situaciji jer nemaš rješenje sam, onda ne igraš igrice nego panično tražiš pomoć i rješenje. To znam jer sam i sama bila u takvim situacijama, kada je panika, kada buljiš u ekran i očajnički čekaš da ti netko da bilo kakav savjet.
Nakon toga se Iva mogla promijeniti, istina. Čovjek najčešće uči na vlastitim pogreškama.
Međutim, što mene u cijeloj toj priči muči. Trubite o tome kako Iva ide u srednju u Petrinju. Kunić ostaje KUĆI!!!! Koje veze ima što ona ide u školu za vet. tehničara??? To nije garancija da će njezinim kunićima biti dobro. Naravno niti ne znači da će im biti loše.

Samo želim reći Iva, dobro razmisli o udomljavanju. Da, malenom bi bilo daleko ljepše da ima curu. Oni dugo žive i moraš sa svojima da li su voljni preuzeti brigu za sve tvoje životinje kada odeš od kuće. Da li imaju volje i znanja da se brinu za njih? Da li će znati prepoznati situaciju u kojoj treba hitno reagirati.
Naravno to što nemate adekvatnog veterinara isto nije dobro. Susrela sam se sa svakakvim veterinarima. Od onih koji nemaju pojma, ali su voljni pomoći i potruditi se oko tvog kunića (zvati kolege, kopati po knjigama....) do onih koji kažu da kunić ne treba sijeno, pa čak i do onih koji te prijezirno pogledaju u čekaonici i kažu da za njih kunić nije kućni ljubimac i da on ne želi imati posla s tim.
Uz sve to njega za životinje košta, ako ih imaš toliko znaš da je to puno.

Nisam ni za ni protiv toga da udomiš partnericu svom kuniću, samo želim da razmotriš sve strane u toj priči i onda doneseš odluku o tome.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zec Vice » pet ožu 02, 2012 15:27 pm

evo,ako sam tako bezobrazna i odvratna ispricavam se svima na svom ponasanju.
stvar je u tome da je ucinila sve sto je mogla i ujac joj je kupio ljekove za nellu,ali nazalost,kasno.
da je malo prije dosao,mozda bi jos bila ziva.
znam da se svak smije javiti,reci svoje misljenje,ali greske se uvjek dogadjaju htio to covjek ili ne.jednom se ovo dogodilo i sumnjam da ce opet jer sada zna da od cekanja nema nista.
uostalom,napadanjem sada nakon pola godine necete nista dobiti,nego mozete jos samo pogorsati vec uzasnu situaciju.
meni nije do nikakve svadje i mozda sam uvrijedila neke ljude koji se trude i cine sve da pomognu napustenim zivotinjama,ja im se jos jednom ispricavam!ali kada sam ono rekla nisam mislila na njih nego na druge ljude koji pametuju a nisu nista ucinili za zivotinje.
ako imate zecicu koja bi bila dobra za nunija,ima dobre sanse za novi dom,ako ne,trazit ce drugdje.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 02, 2012 16:00 pm

Zec Vice je napisao/la: mozda sam uvrijedila neke ljude koji se trude i cine sve da pomognu napustenim zivotinjama,ja im se jos jednom ispricavam!ali kada sam ono rekla nisam mislila na njih nego na druge ljude koji pametuju a nisu nista ucinili za zivotinje..

Ne znam na koga si točno mislila, ali ljudi koji su ovdje reagirali sigurno ne spadaju u skupinu onih koji pametuju, a nisu ništa učinili
Isto tako mislim da Iva ne treba glasnogovornika, pogotovo ako je toliko zrela i odgovorna kao što tvrdiš. Može sama objasniti stvar i ne želim se sada više vraćati na staru priču. Znamo da je tamo užasno pogriješila i to je njezinog kunića stajalo života. Ako je osoba zdrave pameti onda joj je to dovoljna škola za ubuduće.
Rekla sam da nisam ni za ni protiv udomljavanja. NEka razmisli još jednom jer uskoro odlazi od kuće, a njih ostavlja za sobom.

Ova "moja" zekica sigurno neće k njoj, ali ne zato što je to ona, već zato što nema adekvatne veterinarske njege u vašem kraju. Nekada je to sasvim nebitno, a nekada presudno za život malog dlakavca.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zec Vice » pet ožu 02, 2012 16:12 pm

Znam da ne treba advokata ali našla sam se u raspravi i ostala.
kao sto sam vec navela njena sestra koja je takodjer nunijeva vlasnica i zna dosta o kunicima ostat ce sa zekama i nece im faliti nista.a ako vi ne zelite njoj povjeriti svog zeca zbog veterinara,nema veze,naci ce se neki drugi jer ne mora znacit ako veterinar nije bogzna sto da ne smijemo mi ovdje drzati kunice.vetrerinar zna osnovno o kunicima,uvijek ce im pomoci koliko moze a zahvate ne moze raditi jer nema uvjete za to,a u slucaju kakvih operacija moze se otici i u split,jel.
no u sve u svemu,mislim da je rasprava gotova.trazila je zecicu ovdje,nije je nasla idemo dalje
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Iva » pet ožu 02, 2012 17:14 pm

da, idem u školu u pertinju ali dolazila bih svaki vikend ili svako drugi,znam da je naš veterinar završio veterinarski fakultet u zagrebu pa trebao bi nešto znat o kunićima al ako bude ozbiljno išlo bi se u split.porazgovarat ću s mamom i to ozbiljno-dali je ona spremna brinuti se o zekanu i ako se nešto pogroša hoće li učiniti sve da ga spasi.i znam da je skupo uzdržavat sve ovo životinje 4 djece i bolesnu staricu u kući ali hvala bogu možemo, imamo dovoljno novca.
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zeko Simba » pet ožu 02, 2012 17:33 pm

Iva, na žalost na faksu ne uče ništa o kunićima, eventualno spomenu nešto o farmama na kojima ih uzgajaju radi mesa. Svi veterinari uče o njima kroz praksu. Vidi s mamom, kunići su zdrava stvorenja, ali kad ih nešto zadesi mogu otići odmah, zato treba znati prepoznati kada im nije dobro.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Iva » pet ožu 02, 2012 18:16 pm

zeko Simba je napisao/la:Iva, na žalost na faksu ne uče ništa o kunićima, eventualno spomenu nešto o farmama na kojima ih uzgajaju radi mesa. Svi veterinari uče o njima kroz praksu. Vidi s mamom, kunići su zdrava stvorenja, ali kad ih nešto zadesi mogu otići odmah, zato treba znati prepoznati kada im nije dobro.

naravno,a i raspitat ću se malo o veterinaru mislim da bi trebao nešto znat jer okolica imotskog ima mnogo zečeva

još jedno pitanje,samo da budem sigurna.Koje lijekove moraš imati kada imaš kunića za ljubimca? :)
slika

Iva
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » sub ožu 03, 2012 21:41 pm

Iva je napisao/la:Koje lijekove moraš imati kada imaš kunića za ljubimca? :)

Toliko si upucena u sve o zivotinjama, toliko si odgovorna, a ne znas popis neophodnih lekova za hitne slucajeve sa zekanima?
Ima i posebna tema o tome..a i milion puta se o tome diskutovalo po temama..
De procitaj nesto korisno po forumu..
Lepo je sto prokomentarises svaku novu fotku na forumu, ali je bolje da procitas neke korisnije teme..meni koja fotka promakne, ali sam zdravstvene rasprave procesljala uzduz i popreko, pa kad je krenuo problem sa mojim zecom, znala sam bar osnovne stvari..da prepoznam simptome i pravilno ih opisem da mogu ljudi ovde da pomognu..

I dalje ostajem pri onome sto sam vec rekla..dete NE MOZE samostalno da se brine o zivotinji ako nema stoprocentnu podrsku roditelja..AMIN..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub ožu 03, 2012 22:51 pm

viewtopic.php?f=5&t=96

Santaline,prodigesta i takvih stvari iskljucivo za njih nema kod vas sigurna sam. Neznam gdje mozes to nabaviti jer mislim da Split nema pet centar. Nabavi ovo sto mozes,u humanoj apoteci,jos bi ja gore medju ovo podvuceno crvenim dodala i kapi Sab simplex kad je nadim u pitanju. Molim te sjedni sa roditeljima i zamoli ih da ti to nabave,sama novac nemas a zecevima te stvari doslovce spasavaju zivot. Cak i ako se hitna situacija nikad ne desi,to se mora imati kod kuce jer se hitne situacije uvijek desavaju bas onda kad su sve apoteke zatvorene. Ja znam da sve dalje ovisi o roditeljima ali se nadam da ce biti razumni i nadam se da ti se sve ovo ne govori uzalud na ove 3 stranice. Nadam se da imate nekakav pet shop ili vet. ljekarnu tamo u Imotskom,mozda se mozete dogovoriti sa prodavacem da vam nabavi ovo sto se nemoze u humanim ljekarnama nabavit.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan