Postao/la tikolina » uto pro 18, 2007 14:38 pm
ma na to sve živo mislim da jede sve što mu dam,od krekera do žitarica,voli baš sve ponekad dobije i banane....voli jest sve...ovako ne linja se trenutno, malt pastu imam...a imla je ne tako jako mekanu...imala je začepljenje zbog linjanja i imala je neku bakteriju crijevima il šta već od ćega kunići oboljevaju išla je na antibiotiek i obivala neš na usta ugalvno izliječila se i sad ja sma htjela kupit pro digest i rečeno mi je da ga nema da uzmem trisufol kao to je isto...isti učinak....ja joj dajem sad trenutno trifusol u vodu …valjda ne griješim…a da sad ima manje kuglice,ustvari par dana ima normalne pa par dana male kuglice….ne znam o čem ovisi probala sam joj davat samo žitarice i sijeno i vodu s rifulsonom i bilo je isto ko kada papa i pokoji komadić banane…inače je za sada sve normalno,samo me zabrinjava dal joj smijem advat trifusol….zeko mi sad ima 1 godinu…
DJELOVANJE
vodotopivi prašak trisulfon potencirani je sulfonamidski pripravak koji sadrži sulfamonometoksin trimetoprim. Antimikrobni učinak ove kombinacije temelji se dvostrukoj blokadi sinteze folne kiseline u osjetljivim mikrorganizmima. Sulfamonometkosin je antimetabloid PABA-e i poput ostalih sulfonamida kompetitivno spriječava sintezu funkcionalne folne kiseline. Trimetoprim djeluje kao inhibitor enzima dihorofolat reduktaze koji aktivira folnu kiselinu. Trimetropim i sulfamonometoksin djeluju antibakterijski u znatno nižimkoncentracijama nego što bi djelovalo zasebno. Anti mikrobni spektar Trifulsona obuhvaća brojne vrste Gram pozitivnih i gram negativnih bakterija te protzoa,a učinak je osobito izražen u liječenju infekcija što ih uzrokuje E.coli, samonela spp. I pasturella spp. Potencirani sulfonamid ne djeluje protiv bakterija Psoudomonsa aeruginosa te uzročnika leptospiroze i vrbanaca. Trimetoprin i sulfamenomotoksin iz pobavnog sustava resorbiraju se brzo i cjelovito,a poslije p.o. primjene dosežu učinkovitu koncentraciju u plazmi i tkivima . stoga osim što djeluje lokalno u crijevima djeluje i sustavnp
INDIKACIJE
Suzbijanje i liječenje bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na kombinaciju trimetoprim + sulfamonometoksin npr. Bolesti dišnog, želučano-crijevnog i mokraćno –spolnog sustava, sekundarne infekcije i specifične zarazne bolesti domaćih životinja.
Kunići: kokcidioza, pastereloza, stafilokokoza, kolibaciloza, samoneloza i dr