Udomljavanje/Spasavanje zeceka UDOMLJENI :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Udomljavanje/Spasavanje zeceka

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 25, 2011 11:07 am

Na žalost po boji ne možemo određivati te stvari.
Istina, super da se Mirelle javila tu, tko zna koliko ima takvih situacija i kako one završe. Ovdje se desila glupost, prvenstveno krivim prodavače za tako nešto. Mislim da ne bi mogao svatko prodavti živa bića, kao da su stvari. Ako radiš tako nešto educiraj se. Bitno je znati barem osnove, a oni nemaju pojma o ničemu u većini slučajeva.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » sri svi 25, 2011 12:21 pm

Kako ovo citam, glavom mi proleti misao da bi se ovakvo nesto moglo dogoditi i zecekama u Sarajevu u ducanu "Svijet ljubimaca". Bila zadnja dva dana tamo i zadnji dan odem kupiti hranu za moje i ugledam 3 kunica u jednoj gajbici, nisu maleni srecom-poveci su, kaze prodavačica da imaju oko 5 mjeseci, i kaze da su dva muska i jedna zenka. Rekla sam joj da bi ih pod hitno trebala razdvojiti ak je tako, a ona meni da zna i da hoce... dok se oni nakane razdvojiti ih zenkica moze ostati trudna... i to sam joj rekla, a ona meni: ma budemo uskoro...

sad kad nesto vrtim film unatrag, i kavezic im je bas majusan naspram njih troje :blush:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sri svi 25, 2011 12:33 pm

mmmmmm je napisao/la:Kako ovo citam, glavom mi proleti misao da bi se ovakvo nesto moglo dogoditi i zecekama u Sarajevu u ducanu "Svijet ljubimaca". Bila zadnja dva dana tamo i zadnji dan odem kupiti hranu za moje i ugledam 3 kunica u jednoj gajbici, nisu maleni srecom-poveci su, kaze prodavačica da imaju oko 5 mjeseci, i kaze da su dva muska i jedna zenka. Rekla sam joj da bi ih pod hitno trebala razdvojiti ak je tako, a ona meni da zna i da hoce... dok se oni nakane razdvojiti ih zenkica moze ostati trudna... i to sam joj rekla, a ona meni: ma budemo uskoro...

sad kad nesto vrtim film unatrag, i kavezic im je bas majusan naspram njih troje :blush:

jedan bijeli sa crvenim ocima, jedan crni i jedan bež angora?? ubijedjena sam da mislimo na iste...poprilicno su neobazrivi u tom pet shopu, ja svaki put kad odem nesto zanovijetam, te nemaju hranu, te nemaju vodu, nemaju sijeno..a prodavacica uvijek odgovori "sad cu" i na tom ostane...uglavnom kad god dodjes hranu nemaju, vode nesto malo i kad im kazes, odgovor je "evo bas sam krenula".. stvarno im je kavez premalen za njih troje, a i uzasno im je prljavo unutra..jedino sto mene tijesi je da se ne zadrze dugo u tom pet shopu, kupuju ljudi cesto..a opet..ko ih kupuje? ne znaci da ce im biti bolje..
a to da imaju 5 mj, mmmmmm mislim da si skontala da je nemoguce, oni imaju 2.5-3 mj...mozda i manje (znam to jer je moj Fiffy kupljen kao beba i znam kako je izgledao sa 3,4,5mj... jasno je onda svima koliko znaju o kunicima u tom pet-shopu.. :sad:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 25, 2011 12:51 pm

Ako imaju 5 mjeseci sigurno je već trudna, ali nadam se da imaju do 3 mjeseca, tako da im još nije vrijeme došlo za parenje, nisu spolno zreli, ali to je pred vratima. Mora ih se "pritisnuti" da ih razdvoje.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Mirelle » sri svi 25, 2011 13:07 pm

Pretpostavljam da nisu sestra i braco, jer su kupljeni na dva razlicita mjesta, u razmaku vremenskom takodjer! :)

inace zeceki su dobri, skupa su zajedno :) sve prema planu :) Mama jede ko luda, pije jako puno vode. sve kako treba biti. pretvorit ce se oni u divne zeceke.(sta vise razmisljam o njima, dode mi da ih sve zadrzim *_* ali nazalost ne mogu :(

inace jucer sam bila u Pet Centru, da im kupim hrane vitamine. I odem do onog veterinara tamo,objasnim situaciju koja se desila, i pitam da mi da pokoji savjet i ona jos za mamu i djecu. I ostanem razocarana sta ona pojma nema. Njezin jedini odgovor je bio "treba nastaviti sve kako je i bilo". I kazem joj, kako znam i da trebam vise davati hrane, tako da ojaca i da moze hraniti djecu, i ona veterinarka tamo kaze da u nikojem slucaju ne dajem vise, jer da ce joj to biti cudno, i da ce biti pod stresom. I zanemarim ja nju, krenem svojim putem, idem po sijeno bas i dode za nekih 20 min ,da mi da neke kapi za vodu (vitamini) da bi to bilo dobro. Nemaju pojma nista tamo sta rade, ali sva sreca ovakvim forumima, i vas ljudi tu, koji znate trostruko vise od njih, i koji ste zeljni pomoc :) :zeko3:
Mirelle
Kunić
Kunić

PostPostao/la Sindenis » sri svi 25, 2011 13:30 pm

Ako s necim imam iskustva to je da kunici ne moze bit stresno s previse hrane ;D
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » sri svi 25, 2011 13:59 pm

Samo ti njoj daj kolikogid hoce u da uvijek ima u zdjelici je je sedam beba jakooooo puno
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 25, 2011 14:16 pm

Žalosno je kako malo znaju ljudi koji tamo rade, a pogotovo ti veterinari. Na žalost ljudi koji tamo kupe ljubimca ih pitaju s punim povjerenjem i naravno slušaju njihove savjete, a to nekada čak bude kobno za zdravlje i rezultira čak i smrću tih premalenih stvorenja. Meni je htjela kunića uhvatiti za uši i izvući ga iz nastambe............ :ljut: :ljut: :ljut:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Anby » sri svi 25, 2011 15:14 pm

Fiffy je napisao/la:
mmmmmm je napisao/la:Kako ovo citam, glavom mi proleti misao da bi se ovakvo nesto moglo dogoditi i zecekama u Sarajevu u ducanu "Svijet ljubimaca". Bila zadnja dva dana tamo i zadnji dan odem kupiti hranu za moje i ugledam 3 kunica u jednoj gajbici, nisu maleni srecom-poveci su, kaze prodavačica da imaju oko 5 mjeseci, i kaze da su dva muska i jedna zenka. Rekla sam joj da bi ih pod hitno trebala razdvojiti ak je tako, a ona meni da zna i da hoce... dok se oni nakane razdvojiti ih zenkica moze ostati trudna... i to sam joj rekla, a ona meni: ma budemo uskoro...

jedan bijeli sa crvenim ocima, jedan crni i jedan bež angora?? ubijedjena sam da mislimo na iste...poprilicno su neobazrivi u tom pet shopu, ja svaki put kad odem nesto zanovijetam, te nemaju hranu, te nemaju vodu, nemaju sijeno..a prodavacica uvijek odgovori "sad cu" i na tom ostane...uglavnom kad god dodjes hranu nemaju, vode nesto malo i kad im kazes, odgovor je "evo bas sam krenula".. stvarno im je kavez premalen za njih troje, a i uzasno im je prljavo unutra..jedino sto mene tijesi je da se ne zadrze dugo u tom pet shopu, kupuju ljudi cesto..a opet..ko ih kupuje? ne znaci da ce im biti bolje..
a to da imaju 5 mj, mmmmmm mislim da si skontala da je nemoguce, oni imaju 2.5-3 mj...mozda i manje (znam to jer je moj Fiffy kupljen kao beba i znam kako je izgledao sa 3,4,5mj... jasno je onda svima koliko znaju o kunicima u tom pet-shopu.. :sad:

Da, da... to su ti kunici! Ali nebih rekla da su tako mladi! Bas su bili veci od nekoga tko ima 2-3 mjeseca! U svakom slucaju, da nespamamo temu, nepise im se dobro... ja vise nisam u sarajevu, oni su smjesteni u kavezicu sa malo piljevine, i takodjer kad sam ja bila nisu imali na raspolaganju hrane, osim malo vode... prodavacica je neka zgoljava, nezna jel posla ili dosla... netko bi se trebao potruditi da ih se razdvoji!
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » sri svi 25, 2011 16:09 pm

kunica koja doji tretira se kao žena koja doji....he,he1Valjda meni može vjerovat,podigla sam previše kunića da nebih znala!jesti može i mora kad hoće i koliko hoće,kvalitetna zelenjava,raznovrsna i sviježa!Uvijek paziti da ima vode u pojilici,jako puno piju dok doje!sijeno u neogranićenim kolićinama,da može ako zatreba popraviti gnjezdo!i sve ostalo što sam već napisala će doprinjeti da mala stvorenja izrastu u velike zvijeri.... ;D !Na vetrinare se ne obaziri....puni su gluposti do besvjesti! kunica ti može krvariti još koji dan,možeš pronaći posteljicu ako je nije pojela,izgleda ko prožvakana žvaka crvene boje...nađeš li je baci je da se na usmrdi...et tak....neznam vodiš li bitku sa još kakvim pitanjima no njbitnije je da kuniće ne diraš rukom još neko vrijeme i da ništa oko njih ne radiš pred njom!u zaštiti svog potomstva mogla bi te ćak i ugristi ili naletiti na njih u namjeri zaštite!nadam se da ih provjeravaš jednom na dan kako sam ti jućer napisala?Vitamini u pojilicu može!
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zeko Simba » sri svi 25, 2011 17:26 pm

Lilo je napisao/la:kunica koja doji tretira se kao žena koja doji....he,he1Valjda meni može vjerovat,podigla sam previše kunića da nebih znala!

A i pokoje dijete :wink: :zeko8:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lilo » sri svi 25, 2011 17:28 pm

zeko Simba je napisao/la:
Lilo je napisao/la:kunica koja doji tretira se kao žena koja doji....he,he1Valjda meni može vjerovat,podigla sam previše kunića da nebih znala!

A i pokoje dijete :wink: :zeko8:

baš...da! ;D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Mare » čet svi 26, 2011 13:51 pm

Super da se cura javila tu, muški zeko mi je presladak, ajde valjda će i neka od beba bit na njega i još žensko pa da Marko dobije curu :D
<3 marko <3
Mare
Zečić
Zečić

PostPostao/la siga » pet svi 27, 2011 10:38 am

Mare je napisao/la:Super da se cura javila tu, muški zeko mi je presladak, ajde valjda će i neka od beba bit na njega i još žensko pa da Marko dobije curu :D

:zeko3: :zeko3:
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mirelle » sub svi 28, 2011 21:59 pm

dogodilo se sad to da je 5 tamnoputih odvojila i stavila na jednu stranu, a 2 sarena ostavila na staro mjesto. jel to sad znaci da je ta 2 odbacila? da ih ja vratim nazad na hrpu?
Mirelle
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan