Sto staviti u wc umjesto piljevine

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Sto staviti u wc umjesto piljevine

PostPostao/la Janica » sri ožu 05, 2008 11:09 am

Na par mjesta sam tu procitala da se spominju neki drveni paletici i sanipet..
I da ovih paletica (valjcica?) ima za kupiti u Bauhausu? ili Baumaxu?
Kak to izgleda? Kak da trazim to kad tamo dodjem?
Nemogu si uopce zamisliti kak izgleda to :) to su neki mali valjcici ili veci kao npr oni iz hrane?
I sto je sanipet? Kako to izgleda i gdje se moze kupiti?
Naime, izludit cu s tom piljevinom, ima je svugdje po stanu..
Iako je Janica stalno pustena i u kucici ima piljevinu samo u wcu, opet se to nekako raznese.. primi joj se valjda na sapice pa kad istrci van iznese..
A kad je primi ludilo pa pocne trcat po tome onda leti iz kucice na sve strane ! :ljut:
I kad sam vidjela da postoji i nesto drugo bolje od toga dala sam se u potragu.
Ali nisam po pet centrima vidjela te valjcice.. pa me zanima :)
Ako neko ima neku slikicu bilo bi super
thx!
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekica_poopy » sri ožu 05, 2008 11:15 am

ja bi ti sliknula al mi je crkao fotic :sad: valjkici su ti u bauhausu onom vanjskom dijelu znaci skrenes desno prema onom vrtnom centru i onda lijeeevo pa kroz vrata van. tam su peci, drva za potpalu i trazis plasticne prozirne vrece od 15 kila :)

ti valjkici su veci od ovih iz hrane, ha dala bi im promjer 5mm, duzina 1cm. tako nesto.

sanipet ti se radi od kukuruzovine i to su ti kao granulice - to imas kupiti u pet shopovima. e sad, ja koristim valjkice, ali koliko znam jako je dobro kombinirati, jer valjkici su grublji i veci ali jako dobro upijaju, pa njih stavis dole pa gore zasujes malo sanipeta :)

super prednost je to sto ne smrdi kao piljevina kad je popiskeno. a i lakse se puno cisti i sto je najvaznije nema svuda po stanu :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » sri ožu 05, 2008 11:30 am

Ma saaavrseni su, malo kostaju, a puno su bolji od svega sto sam probala, a sve sam probala!
Kako je poopy napisala, vanjski dio vrtnog djela u Bauhausu, na sredini hale negdje, na podu naslagane ne vrece, mislim da pise drveni peleti za potpalu... Ma bilo je vec tema sa slikama, malo potrazi po forumu...
Zadnja izmjena: moxa; sri ožu 05, 2008 13:51 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Janica » sri ožu 05, 2008 11:52 am

cekaj cekaj.. jedna je napisala bauhaus druga baumax :D
koji je od ta dva?
idem danas poslje posla tamo pa cu valjda naci.
hvala na uputama!
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la vini » sri ožu 05, 2008 11:52 am

:rolleyes:
Ja sam od piljevine u gajbici odustala (stalno sam mu puno stavljala jer sam mislila da mu je tako udobnije) i sada ima na podu gajbice ručnik (pod je plastični). To mi je super, uvijek uredno (osim kad šizi i sve rasturi) i čisto (jer u gajbici ni ne piši ni ne kugličari), a pretpostavljam i da mu je dosta udobno. :nowink:
U wc sam stavljala prvo nešto slično pijesku (možda je to sanipet, ne znam), a kako smo u teškoj fazi učenja na wc i tu mu stavljam male frotiraste krpice jer je navikao pišiti na kaučnu na ručnik. :ljut:
Jedino što imam stalno za prati - ali nije tako strašno, male krpice se začas properu i osuše. :blink:
Valjčiće i sanipet isto nisam znala skužiti u pet shopu. :blush:
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la Janica » sri ožu 05, 2008 11:56 am

ma znam, stavljala sam i ja krpice i rucnike, pogotovo sad kad je bila bubina i poslje operacije, ali mi se nekak cini da to kad se jednom popiski ostane mokro, pa sam mjenjala 3 puta dnevno, a onda vec imas dosta toga za prat. Ili moras kupit puno rucnika pa da bude recimo jednom u 3 dana pranje :)
I jos jedan problem sa tim rucnicima je taj sto to moja luda grize, pa se bojim da se ne najede tih konaca..
Cak i najnoviji rucnik, sa kojega nista ne strsi ni ne viri ona si nadje neko mjesto i izvuce konac van i onda ga zvace! Kosa mi se digla na glavi kad sma to vidla :rolleyes:
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Janica » sri ožu 05, 2008 12:01 pm

A na podu gajbice nema nis, samo plastiku. Ionako nikad tamo nije.

Ona ima odmah do gajbice spavacu sobu u toj joj je plahta i ispod rucnik da ne grize.. I tamo spava. S tim da ima prolaz iz jedne kucice u drugu, pa u jednoj ima wc, hranu i vodu a u drugoj samo posteljinu za spavanje :)

Cijeli dan je pustena vani, navecer je zatvorim kad idemo spavati u te dvije kucice.

Pustila bi ja nju i ponoci vani, jer je stvarno dobra i nista si nemoze napraviti bez nadzora, ali ona se uvijek navecer hoce sklupcati pod moje noge a ja jako nemirno spavam pa se bojim da je ne ozlijedim u snu :(
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la moxa » sri ožu 05, 2008 12:06 pm

Bauhaus, mea culpa :blush:
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sri ožu 05, 2008 13:45 pm

Možda ima i u Bauhausu i u Baumaxu, mi u Baumaxu kupujemo ;D

Super su ti drveni peleti, bolji od sanipeta, piljevine ili krpica.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tina_sb21 » sri ožu 05, 2008 14:22 pm

Moj Zeko samo u wc hoče piškiti kod Mace u pjesak...to je vidio od nje i stalno tamo ide i počeo je čak i zakopavati kada piški i kaka ko i ona :D ....pa sam mu u wc...stavila malo pjeska sada stalno ide u wc bez ikakvih problema...več mi je neko bio piso da je valjda bilo uginuče kunića od pjeska :sad: ...ali ja nikada nisam vidjela da je Zekan njušku gurnuo i da je papao...evo več četriipo mjeseca tako ,ja sam prezadovoljna...prvo sam probala piljevinu i ja ali nakon dana sam odustala.a tih štapića i ostalih derivata naravno kod nas nema za kupiti :ljut:
slikaslika
tina_sb21
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Janica » čet ožu 06, 2008 13:47 pm

Kupili smo peletice jucer. Decko je bio odusevljen sto je morao tegliti vrecu od 15 kg okolo :D
I stavila sam joj u wc a ona onak skoci uobicajeno i kad je skuzila na sta je doskocila odmah je izletila iz kucice !
Koja komedija :D
Mislim da joj se ne svidja to bas.. Valjda joj se rola pod nogama..
Al smjesna je .. Sljedeci put kad je ulazila u kucicu usla je ful oprezno, kao da ce je napast ti mali valjcici :) I jela je skroz sa druge strane samo da ih nebi dodirnula :)
Janica
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zekili » čet ožu 06, 2008 13:54 pm

a cuj ipak je ona dama u godinama i ima pravo na izbor :)

mi smo u wc-u koristili novine na koje smo stavljali sijeno..jako dobro funkcionira, sam kaj bacas puno sijena ;D ali to i nije neki bed :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » čet ožu 06, 2008 14:08 pm

Ma za 2 dana ce se naviknut...

A po pitanju tegljenja vrece... trebala si Robija vidjet, natovario si je 2 da dokaze kako je snazan muskarac, onako zile iskocile, znoji se, tresu se ruke i noge, ali mali se ne da... Dodjemo na blagajnu, zena ga samilosno gleda, kao "tesko mu je", on izgleda sve gore, ali ponosno procvili "Mogao bi ja i 3"... Pogled blagajnice i mene ne moze se opisati, ja sam se skoro upiskila od smijeha...Moram ga pohvalit, makar su mu klizile i ispadale vrece, nije ih ispustio do auta!
Dakle, olaksajte si muke kad idete po pelete i uzmite ona "kolica" teretna na ulazu u centar i vozite skroz do auta!

A Janice ti ostavi peletice jos koji dan, nemoj odmah dici ruke od njih, a ako stvarno nece htjeti otkupim ja od tebe, i tak moram za vikend ici kupit novu turu (ako Robi jos ima snage ;D )!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » čet ožu 06, 2008 14:52 pm

Ma stavljam te male paletice i na to nasipam malo sanipeta - oni to onda odmah prekopaju i sve s izmijesa ali ipak je malo mekse nego sami paleti
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Janica » čet ožu 06, 2008 14:54 pm

Nisam mislila odustati.. samo sam joj za pocetak posipala malo piljevine po tome tak da skuzi da to ima istu svrhu i da je nece napast :)

Btw suze su mi krenule od smjeha dok sam citala kaj si napisala za vrece :D
Moj je bio praktican i reko je da sljedeci put uzimamo kolica ..
Nisu svi frajeri ko tvoj :nowink:
Janica
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan