muz kaze da mama njihova svakog malisana odvede na posebnu stranu i ostavi da se snalaze dalje sami
sto je surovo ali to je valjda zivot u divljini
Stavili smo ga u transporter koji smo oblozili senom i u pocetku je bio jako preplasen tako da mu nismo ni prilazili samo izdaleka gledali njegovo ponasanje, nismo ga ni prevrtali po rukama da gledamo pol jer smo se bojali da se ne preplasi i nedaj Boze ugine od straha
Jeo je danas i cini mi se da se vise ne boji toliko......ali sta je moja muka
da li ga pustiti u divljinu ili ga pripitomiti??? Ni sama ne znam sta da radim
ako ga pustim tako malog pojesce ga,
a ako ga zadrzim kod sebe dok malo ne poraste pa da ga posle pustim bojim se onda nece umeti da se snadje u divljini. Divlji zecevi ovde jako veliki narastu neverujem da bih mogla u kuci da ga drzim a i ne znam dal bi i kako bi mogao da se slaze sa mojim zvekanom. Jedino iako bih ga zadrzala napravila bih mu kucicu u dvoristu da bude napolju, ali kad su ovde jake zime morala bih da ga drzim u supi u kojoj nam je pec za grejanje vode pa je tamo toplije, i bio bi u kavezu, sto znaci da bi mu kretanje totalno ukinula, zimi bi bio takoreci svo vreme u kavezu jer ne bih smela da ga pustam napolje zbog hladnoce a opet ne bi ni u kuci smela da ga drzim u vreme zime zbog preterano visoke temperaturne razlike za njegov organizam. Zato sam stavila ovaj post u smestaj i negu jer ne znam da li se divlji zeko odgaja na isti nacin kao i pitomi? Da li neko ista zna o tome i da li me mozete posavetovati sta mi je ciniti dok ne napravim mozda neku gresku iako je mozda vec nisam napravila?
Pomagajte !!! 

salim se mede nema u toj sumi jer nije duboka, valjda
ali zato irvasi se uopste ne snebivaju da ti udju u dvoriste i ukradu ti krompir koji peces na rostilju
jezevi, veverice, cak i pre dok sam u stanu zivela imala sam vevericu koja me je svako jutro budila u 5h da joj dam da jede dodje na prozor, a stanovala sam na drugom spratu i ona je uvek znala na koji prozor da dodje
Leti kad mi je i preko noci otvoren prozor dolazila mi je do glave da mi "kaze" da je tu i ja kad se probudim i vidim je odma idem do kuhinje da joj dam da jede a kasnije sam hranu drzala kod kreveta da ne bi morala da ustajem tako da je dolazilo