Nas mali Vuk

Jednom ćemo opet biti skupa:(

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Nas mali Vuk

PostPostao/la Klio » čet svi 27, 2010 10:14 am

dHarma je napisao/la:
DiN je napisao/la:Znate li, mozda, kakve renomirane uzgajivace u Srbiji ili kakav centar za napustene kunice?Imam zelju da opet imam zeku,iako je ova bol velika.Ali znam da cu sad biti bolja "mama"!

Nema toga kod nas, jedino ako slucajno naleti neki zeka medju sve one kuce i mace..
Ali ima ovaj mali lepotan, Jurica ti je dao link :wink:

dHarma, ja uvek imam infor.o zekama koji se udomljavaju :wink: . Imam jos dva na cekanju. Ako te zanima javi se na 0600772211

Ne stavljam sve zeke ovde na forum na udomljavanju jer udomljavanje posecuje manji broj clanova iz Srbije...Uglavnom se medjusobno kontaktiramo.

Ima jedna crna zekica stara godinu dana, patuljcica sa belim nosicem.
Ima jedan decko koji kako mi se cini vec je merkan vise puta od jedne clanice foruma (mislim da ce ga ipak uzeti)
Dva su udomljena pre neki dan.
I mozda bude jos jedna devojcica...cekam da mi jave.
Pa ako te zanima slike i ostalo zovi me.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la nikola » čet svi 27, 2010 15:26 pm

DiN je napisao/la:hvala vam svima, mnogo nam znaci da nas neko razumije!Sve kritike su opravdane,ja se nemam sta pravdati.Neznanjem?Kriva sam sto nisam dovoljno znala!Odgovornost kao sto je neciji zivot je prevelika da se ne bi znalo!
Jos samo da dodam,da smo davali maksimalno vremena,cijeli dan,osim kad moramo otici na faks,a i tu smo se trudili da "pokrijemo" jedno drugo...Ne znam,da ima kazna za ljude kao sto smo mi,bilo bi mi lakse da je prihvatim.Jer ovdje sam citala sve postove ljudi koji su izgubili zeca, ali to je bilo zbog bolesti a ne zbog nehata.Znam samo, ako budem opet imala zeku, bdicu nad njim neprestano!Hvala vam mnogo, mada to ne zasluzujemo.
Ali opet,morala sam da podjelim svoju gresku sa vama,mozda nekom pomogne.
Naseg Vuka smo danas sahranili...
Tako nam nedostaje,da nam vrslja po sobi.
Prazno je sve! :sad: :sad: :sad:
Znate li, mozda, kakve renomirane uzgajivace u Srbiji ili kakav centar za napustene kunice?Imam zelju da opet imam zeku,iako je ova bol velika.Ali znam da cu sad biti bolja "mama"!

Nebriga i neodgovornost su jedno a nespretnost i neznanje su drugo makar posljedice bile iste. Vuka ne možete vratiti ali ga nećete zaboraviti. Zato ćete mu se 'odužiti' brigom o novom zeki kojeg udomite.
nikola
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la nikita » čet svi 27, 2010 17:13 pm

ja te neosuđujem? samo mi je krivo jel prije nego si kupila vuka nisi znala ništa o zekanima. kao ni ja jel? ali jasam se trudila zanimalo me čitala interesirala sam se prije nego sam je kupila. o, nema veze vuka nema više srce malo nekamu je vječni mir. hm..sad za zeku dabi udomila? čuj da se mene pita ja nebi prvo bi sve naučila o njima onda tek udomila. a ti kako očeš? moja zeka nema vršak repiča eto dogodilo se bože moj. samo tu je posrjedi nešto drugo što ja nemogu reč zašto se to dogodilo? tj neželim. ti budi pažljva drugi puta i sretno sa novim zekanima.
nikita
Zečić
Zečić

PostPostao/la fidelio » čet svi 27, 2010 23:11 pm

Suosjećam s tobom, znam kako je teško izgubiti to maleno biće, ali sada si naučila lekciju, i u spomen na Vuka znaš za sljedeći puta. Bilo bi žalosno kad njegova nesreća ne bi bila pouka za ubuduće.
Kunići su inače znatiželjna stvorenja. Moj Fidelio nije gurao glavu ispod mreže na baklonu, ali je zato imao fetiš na kablove. I koliko mi neuredno izgledalo, svi kablovi u mojoj sobi su na metar visine (još uvijek), samo da se slučajno ne bi dogodila nesreća.
Još jednom, žao mi je zbog tvog gubitka.
R.I.P. Fidelio i Livio
http://www.youtube.com/watch?v=uegRK73m4sQ
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la DiN » pet svi 28, 2010 9:35 am

Kad sam ga dobila,procitala sam svako slovo na ovom sajtu.Ali mi je falilo prakticnog iskustva...Nazalost,sad i to imam :sad:
@Klio javila sam se Tanji,cekam da mi odgovori, za onog malog zeku kome treba udomljavanje,sto je postavljen link.Ako ne,javljam se tebi!
Necu vise nista da vam govorim, sami cete zakljuciti kakva cu biti prema novom zekanu,posto cu redovno posjecivati ovaj sajt...I ja i moj decko prolazimo kroz teske trenutke zbog toga sto se desilo, nismo morali bas ovako da naucimo.Ali onaj malisan(vec sam vidjela njegovu sliku,koji ceka na udomljavanje,iz Bg-a,Tanja postavila) vec ima mjesta u nasim srcima, i jedino sta ce mu se desiti jeste da bude patio od prevelike ljubavi i paznje :zeko8:
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pet svi 28, 2010 11:22 am

Vec sam ti napisala, taj malisan ima vec dom...tj. srce isto tako jedne drage zene koja je izgubila zekicu se bori sa sobom da uzme jos jednog tj.malenog od Tanje. Vec par dana se dogovaraju kako i kada.
Svejedno mozes pogledati jos nekog zeku... Nemoj se vezivati za ovog, jer mislim da i Tanja zeli da ga da ovoj gospodji.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la DiN » pet svi 28, 2010 11:48 am

ok, nisam upratila gdje si mi napisala.javljam ti se!
DiN
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet svi 28, 2010 14:17 pm

Mislim da vam ne trebam to govorit da i sami sve vec znate ali zagradite balkon sa svih mogucih strana prije nego vam novi zeko dodje doma,odnosno tamo gdje bi se lako mogao provuci.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Najtužniji dio foruma

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan