rešetke za gajbu

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

rešetke za gajbu

PostPostao/la pudding » pet tra 17, 2009 18:17 pm

Pitanje je za sve vas koji ste sami doma pravili gajbu za kunice ili znate nesto o ovome...
Uglavnom mi pravimo gajbu za njih,veliki je problem sto ne znam sto cemo sa resetkama... trebao bi nam ili netko tko zna radit sa zicom,ili da kupimo nekakvu vec gotovu ogradu ili nesto tako,pa da to stavimo... palo mi je na pamet kupiti kavez tih dimenzija koje nam trebaju ,jer trebaju nam samo dvije povrsine ograde koja ce bit samo s prednje strane donjeg i gornjeg kata... sto mislite o takvom rjesenju? tako bi rjesila automatski na donjem dijelu pitanje vrata,jer bih uzela ogradu sa prednje strane kaveza,a ogradu sa straznje strane kaveza bi uzela za gornji kat cije bi otvaranje rjesili nekakvim kidanjem,rezanjem,ne znam tocno,uglavnom isto nekako da se moze otvorit radi ciscenja...

kako ste vi to napravili?
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ju-ju » sub tra 18, 2009 5:52 am

ah, moja nocna mora - novi kavez koji se moze prati :lud:
jedva cekam da ti ljudi predloze pa da se i ja okoristim
vjerovatno znas da ja imam drveni sa zicom, ju-ju se odlicno u njemu osjeca ali meni je nepotrebno tezak i grub i ne mogu to oprati a kada se linja, nije bas ugodno kako se dlacice kace po njemu
sretno sa rucnim radom!
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Raul » sub tra 18, 2009 7:51 am

Ja da idem radit nebi napravio sa zicom jer moja grize.

Napravio bih na 2 kata sa nekim stepenicama izmedu. Iza bih napravio od drva, a naprijed od pleksija. U pleksiju bih probusio par rupa, dovoljno malih da nemoze grist. Drugi kat bi bio dosta visok (da nemoze do vrha dosec za grizenje, a i da mozda moze skocit) i na vrh toga bih stavio resetke.

Resetke ti ne moraju bit kao ove od kupovnih gajbi. Mozes uzet onu zicanu ogradu. To se kupi onako zarolano (kao tepih) pa samo odmotas, odrezes i sa cavlicima zakacis za kucicu. To sigurno ima za kupit u trgovinama za kucu i vrt (pevec, bauhaus, vrtni centar). Naravno mreza treba bit sa manjim oknima.

Ako hoces da mozes otvarat, onda moras napravit vrata. tj samo ovkir kao za prozor, pa onda na to stavit tu mrezu.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » sub tra 18, 2009 13:22 pm

meni ce biti na kotacice da mogu ga micat lakse,ali i kao stalak za tv,tako da ne mogu tu opciju sa gornjim resetkama....
to je super ideja sa pleksijem...
ali 3 pitanja:
1.postoji li mogucnost da on o njega udari(znas ko grlica o prozor heheh)
2.dolazi li to u obzir ako nije gornja ploha resetke? ili mozda da plexi ne ide do vrha nego da ostane kojih 3-4 cm otvoreno...uz te rupice naravno?
3.oce njima smetat sto je to kao staklo...mislim,jeli im bolje bit zatvoren iza stakla ili resetke? mozda je glupo pitanje...ali eto :)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sub tra 18, 2009 13:24 pm

Ako ne grize, svakako je bolja resetka. Ako grize onda je plexi. Samo pazi da ima dosta ventilacije. Ne vjerujem da bi se lupila u plexi.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » sub tra 18, 2009 13:30 pm

pa ne grizu sad..tj grizu kad ja dodem u prostoriju pa onda one da ih pustim van,tj samo kiki,ali to je nesto malo...sad,sto ce bit u pubertetu ne znam...
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tupko » sub tra 18, 2009 13:57 pm

možda onda da ipak staviš plexi? može bit da ti nikad neće grist rešetke a opet može se desit da polude... bolje spriječiti nego liječiti, recimo moja nije do prije 5 dana uopće grizla rešetke a sad grize ko luda, cijela gajbica se trese,prestrašno, samo čekam kad će polomiti zube :sad: tako da kad ću joj ić radit veći kavez neću koristit rešetke nego plexi ili neko drugo takvo čudo (ne razumijem se baš u to pa nek iskusniji daju još ideja). a i bit će ko u izlogu :P
24
slika
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la pudding » sub tra 18, 2009 14:02 pm

izložbeni primjerci :)
onda ću ovako,napravit okvire za prozor da mogu otvarat,plexi stavit,rupice toliko male da ne moze grist al opet velike,i gore otvor 4 cm da ulazi sto vise zraka... za svaki slucaj dobro rubove plexia izbrusit da ne budu nimalo ostri... imat ce 2 ta gornja otvora na oba kata,i sa desne strane jos jedan mali dodatni prozorcic sa tim istim otvorom od 4 cm ,i uz to te male rupice...mislim da ce to bit sasvim dovoljno sto se zraka tice.. problem rjesen :)
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Tupko » sub tra 18, 2009 14:39 pm

:bravo: čekamo slikice!! sretno s izradom :zubko:
24
slika
Tupko
Zečić
Zečić

PostPostao/la pudding » sub tra 18, 2009 14:42 pm

nadam se ovom sad tjednu da ce sve bit gotovo...gotov je zasad samo kostur...
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ju-ju » sub tra 18, 2009 18:32 pm

bravo! i to je nesto
svidja mi se ideja sa plexiglasom
jedva cekam da vidim kako vam to ispadne :wink:
ju-ju
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Higijena, smještaj i njega