Vrtni centar f***ing Kalia

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Vrtni centar f***ing Kalia

PostPostao/la upsy » sub tra 09, 2011 20:19 pm

Bila tamo danas. Ugledala jadnog, skuhanog, napol živog angora kunića (valjda angora, onaj skroz čupavi kaj mu se ni okice ne vide)u "akvariju", kak diše doslovno na škrge. Na vrhu akvarija par rešetkica kroz koje ulazi pokoji atom zraka.
Jedina (hvala Bogu) životinjica u njihovom centru. Baš je sunce pičilo, on je siroti dahtao i glumio gljivu...Užas, skoro sam se rasplakala, a bogami i moje dijete koje je umalo doživjelo živčani slom.
Strašno...nehumano...žalosno...Prodavačica naravno niš ne zna i onasamoradiovdjeičuvaradnomjesto spika. Btw. kunić je već gotovo odrastao, ko zna kak dugo je zatvoren u tu buksu 50X40 cm....možda je maaaalo veća, možda i pretjerujem jerbo sam straaaašno ljuta i ne znam kaj da napravim. Postoji li neki zakon u 'Rvata koji ih može natjerati da adekvatno zbrinu siroto stvorenjce? Zvati ću ih u pon., tražiti odgovornu osobu...kaj ja znam!? :zekoplace:
upsy
Zečić
Zečić

Re: Vrtni centar f***ing Kalia

PostPostao/la fleshettes » sub tra 09, 2011 23:30 pm

Koja je uloga tog zeca tamo? Prodaje se? Kaj?
R.I.P. Stevo i Milla, nadam se da ima puno maslačaka tamo.
slika slika slika
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sub tra 09, 2011 23:47 pm

Naravno da postoji zakon i ovime se krši ne jedna nego nekoliko odredbi istog zakona... evo link za Narodne novine: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/128788.html

Npr. članak 4, st. 13, 16, 21, to su opće odredbe, ostalo propisuje nadležni ministar pravilnicima itd... ali naravno da se krše sva moguća prava ovakvim postupanjem.

Dobro da si napisala, ja sam blizu Žitnjaka, u pon ću se otiđi malo posvađati (nisam dugo... :ljut: )

Možda ga uspijem i izvući od tamo, pa ćemo smisliti nešto već..

opa, rade i sutra, tj danas, super, taman kad imam auto...
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la upsy » ned tra 10, 2011 7:27 am

Joj, super! Treba pucat sa svih strana... A gazdi treba dati ćušku! Kak da čovjek ne bude mizantrop kad vidi kako je prosjek nehuman. Dućan je bio krcat ljudima, a nitko, al baš nitko nije siročeka malog doživio kao nešto krivo ili neljudski... Čak štaviše, mene su gledali ispod oka kao gle ludu babu i njene komentare, kvari mi moj šoping krasnog preskupog cvijeća koje ću posaditi u svoj besprijekorni vrt...kaj je noooormalna, pa to je samo zec!
Hvala za link na NN. Ma znam ja da zakon postoji, al u Hrvatskoj smo brate mili, 90% ljudi viče "m'rš!" kad prolazim sa svojim kujicama kraj njih, na uzici doduše, al i to im je kulturalni šok...pas je za lanac, ev. za lov, šta on ima šetat po fiiinom asfaltu. Pa ne znam ima li tko za provedbu tog zakona?!
Oprostite mi na izričaju, al baš me to sve ljuti. Jako!
I da, zeko je valjda za prodaju....ili misliš da ga drže kao dekoraciju, što ne bi bilo nemoguće... Prelijep je, sivo bijeli, totalno čupav.
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » ned tra 10, 2011 11:44 am

Provjerili smo upravo zeku, on ili je prebačen u veću nastambu ili si ti krivo primijetila :zeko4: vjerujem da su ga prebacili nakon što si prigovorila jučer. Zeko je sad u ovećoj staklenoj nastambi (stane ih još 3, 4 u to a sam je unutra, dužina je barem 90 cm visine cca 45cm), ima dovoljno hrane i vode kraj sebe, kad smo ga došli pogledati bacao se na bok i djelovao kao da mu je ok.
Ne znam, jesu ga jučer izložili na suncu ili što? Sad je bio zaklonjen i bilo mu je zbilja ok.. Jedino što je jako čupav i nepočešljan. Dlaka mu je još paperjasta tako da mislim da ima oko 5 mjeseci. Spol ne znam. Razlog što tamo čami sam je cijena: 240 kn što je više od uobičajene cijene u pet shopovima, a kad uzmeš u obzir da ljudi tamo ne dolaze inicijalno zbog životinja dobiješ to da nitko neće kupiti tako skupog zekana. Nadam se da će brzo naći svoj dom.

Ne bi bilo loše da netko još koji put ode pogledati zeca, možda ovaj ili sljedeći tjedan, pa ako ga nikako ne mogu prodati, da probamo dogovoriti nešto s njima... Kažem, iz ovog što sam ja vidjela loše mu može biti jedino zato što je sam, inače sve drugo mu je danas bilo osigurano. Ali moguće da je jučer bila skroz druga priča, dobro da si napisala, i držim fige da su se odlučili popraviti prema njemu.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la upsy » ned tra 10, 2011 12:06 pm

Hvala na brzoj reakciji...
Možda su ga stvarno preselili...ili imam poremećene kriterije...
Ja sam jučer tam bila oko 16-17 sati...sunce je prašilo točno po staklu u to doba dana...pretpostavljam da mu je zato bilo tak loše.
Dobro mu nije bilo, to je sigurno! Ili stvaarno imam poremećene kriterije. Moram sad odjuriti tamo vidjeti dal su ga stvarno premjestili.
U svakom slučaju, hvala na dobroj volji!
Možda samo imam PMS :vjesticaa: :D
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » ned tra 10, 2011 12:08 pm

Hm, pa ne znam, bio je u onom prostoru za kućne ljubimce, sunce je bilo podaleko od toga.. kažem, svega je imao kad smo došli, a meni se nije problem svaditi kad treba... i bacakao se na bok pa mi nije djelovao kao da mu nešto fali. A nastamba mu zbilja nije malena. Jedino bi mogli maknuti zdjelicu s vodom i dati mu pojilicu jer se ovako voda brže prlja..

Ako ćeš ići javi opet svakako. Ne znam, po meni to nije premalo za jednog samog kunića unutra. Brine me samo što će ga teško prodati po toj cijeni u takvom centru, a sam je tamo.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la warped » ned tra 10, 2011 13:10 pm

Uostalom, u ovakvim slučajevima je bolje puhati i na hladno. :)
warped
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Šolina » ned tra 10, 2011 16:33 pm

Bila sam prosli vikend tamo, angorac nije imao ni kap vode u gajbici. ono sta je licilo na posudicu u kojoj je mogla bit voda je bilo puno piljevine (ili neceg slicnog) i pustilo je crvenu boju.... Kad sam rekla zeni na blagajni odgovorila mi je: "zeko si je sam kriv!", nije me ni pogledala :sad:
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Fiffy » ned tra 10, 2011 17:06 pm

Šolina je napisao/la: "zeko si je sam kriv!", :sad:

:omg: ne mogu da vjerujem...ja sam isto velika svadjalica kad odem u pet shop gdje se prodaju i zivotinje...pregledam sve, hranu, vodu, sijeno, napomenem ako sta fali i postavim milijun pitanja nebi li se posramile... po pogledu prodavacica vidim da jedva cekaju da izidjem... treba tome neko stati na kraj :ljut:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la upsy » ned tra 10, 2011 17:07 pm

Eto, vratih se ja iz Kalie! Morala sam otići i uvjeriti se da definitivno nemam krive kriterije. Ovaj put sam povela i muža kao faktor korekcije (on me popljuje kad sam overprotektivna :D ).
Ženkica je btw....tlocrt terarija je možda i prihvatljiv, no volumen sa količinom kisika sigurno nije dovoljan. Kunica živi u svojoj kakici, hrana je porazbacana po podu gajbe među kakicom i piljevinom, nema NITI VLATI SIJENA... voda je prepuna kakača i piljevine i hrane, pojilice nema. Nema kućice, niti išta gdje se može skloniti.
Tražili smo šeficu poslovnice, žena nam je vrlo ljubazno i vrlo očajno rekla da zna kakva je situacija, da se potpuno slaže sa nama, da kunica nikada službeno nije dobila sijeno!!!!!!!! Da joj ona povremeno dofura od doma jer ima doma kunića i hrčka, da ponekad spuste roletu popodne da ne upeče sunce, ali u to doba im je gužva pa se najčešće ne sjete.
Natjerala sam ju da nađe pojilicu i natoči maloj kokici vode pred nama. Izvadili smo ju, prvo se strašno bojala, onda se pomazila. Priznala je da prostor ima predviđenu klimatizaciju, no oni ju ne uključuju...mislim da je pokvarena il tak nešto. Temperatura unutra odgovarala bi iguani ili zmiji, nikako stvorenju koje u prirodi dan provodi u podzemnim tunelima.
Drage volje dala nam je ime odgovorne osobe u upravi. Veli da će ga se vjerojatno "riješiti", kao i svih drugih živina...ima par ptičica...To riješiti navodno znači vratiti uzgajivaču. Zoo zeba u Velikoj Gorici. Zgrozila se kad je vidjela cijenu, kaže da nije ni gledala do sada. Da su do sada naplačivali 150-160 kn. Sve u svemu žena je i sama očajna, ali nema kaj napraviti osim par puta na dan promjeniti joj vodu. To i radi iako nije njen "rejon".
Eto, sada sam potpuno sigurna da imam ispravne kriterije. Ja bi ju uzela, al imamo dvije kujice sa kojima je naš zeko odrastao i divno se slažu. Ona bi ovakva iztraumatizirana doživjela fraz vjerojatno.
Ako uspijem isposlovati da nam ju daju, ima li tko ko bi ju uzeo???
Preprepremedena je! Malo četkanja i ljubavi i misli da bi bila divan ljubimac. Koza ja, nisam ponijela fotić da ju fotkam...
upsy
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » ned tra 10, 2011 17:08 pm

Šolina je napisao/la:Bila sam prosli vikend tamo, angorac nije imao ni kap vode u gajbici. ono sta je licilo na posudicu u kojoj je mogla bit voda je bilo puno piljevine (ili neceg slicnog) i pustilo je crvenu boju.... Kad sam rekla zeni na blagajni odgovorila mi je: "zeko si je sam kriv!", nije me ni pogledala :sad:

o bože :omg: danas je cura koja je radila tamo bila jako ljubazna, po svemu sudeći zeko se provodi onako kako je čija smjena. katastrofa. i šta sad napraviti?

upsy dobro da si išla, mi jutros kad smo bili sve je bilo čisto, hrana na mjestu, i voda čista! istina nije bila pojilica ali je zdjelica bila na mjestu! i nisam primijetila da je vrućina jer smo bili oko 10, pa je čak bilo prohladno i sjenovito. i ja sam povela dečka kao svjedoka i glas zdravog razuma ako pretjeram. valjda kako smo došli rano nije stigla još ni zaprljati ništa, baš smo komentirali kako čisto pristojno izgleda, i nisam stekla dojam da nema dovoljno kisika pošto ima gore onu mrežu s rupama ili kako se to već zove, to valjda svi koriste. ali ako sunce upilji u nju mogu mislit kako joj je..

nije problem za udomljavanje ako će ju htjeti dati! ima privremenih udomitelja koji bi primili kunicu do pronalaska stalnog doma, samo kad bi ju se moglo izvući. bojim se da odlazak natrag uzgajivaču isto nije neka pametna ideja..

btw meni ta šefica poslovnice smrdi zbog jednog razloga: što kao ne zna kolika je cijena, ona to MORA znati.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la siga » ned tra 10, 2011 17:31 pm

Ovisi kojem uzgajivaču.. Kod nekih bi ja udomila moje zekane da moram..
I ja na prvu reagiram "treba ga spasiti!!!" (kupiti). Ali s tim samo potičeš istog uzgajivača/prodavača da "proizvede"/nabavi nove. I tome nikad kraja.
Bilo bi u redu da ga oni poklone. A onda malenom tražiti dom.
Ima li uopće privremenih udomitelja? Ni to nije mala odgovornost.

Nama je npr. jedan djelatnik u trgovini za kućne ljubimce rekao da ne drže kuniće jer se ne isplati. Više košta uzdržavati ih nego što zarade.. Sto ljudi sto ćudi
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Šolina » ned tra 10, 2011 17:36 pm

Ja ju mogu uzet dok se ne nade udomitelj, samo nemam gajbu..
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » ned tra 10, 2011 17:36 pm

Da, i ja, ali idem za tim da većina ne misli na dobrobit nego na štancanje što veće količine. Pa ako nekoga i krivo osudim bolje nego da mislim da je svijet ružičast.

Užasno se grizem što nisam reagirala jutros ali stvarno je sve bilo ok... nisam mislila da je to možda zato što smo bili tamo u 10, a oni otvaraju u 9. :sad:

Šolina, zeko Simba ima gajbu koju su meni trebali posuditi, ali pošto ću ja uzeti od siga, javi se Simbama onda! u petak dolaze u ZG!
ars
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan