vrste kunica i boraviste....

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

vrste kunica i boraviste....

PostPostao/la Pinky and D`brain » pon sij 07, 2008 22:47 pm

naime zanima me mi ovdje svi vecina nas ima patuljaste kunice. e i mene zanima dali oni moraju bit u stanu u gajbi ili mogu npr bit u vrtu ispred kuce ako ime se ogradi i napravi nastabma i to? jer tarra ima zekace i oni su vani ali ono nisu patuljasti kunici kao i nasi ili???
mislim konkretno ja imam patuljastog kunica iz pet centra muskog 4.5mjeseci star i mene zanima dali ako mu ja u vrtu sipred kuce lijpo ogradim prostor i napravim nastambu i sve i normalno dajem mu sijena i svega sto ide, dali bi mu bilo dobro? i dali bi prezivio zimu i to ha????
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la Puffy » pon sij 07, 2008 22:50 pm

Zimu sumnjam da bi prezivio :nowink: , jer nije naucen na vanjske uvjete, a ne smije ni travu jesti,jer je jos premlad, pogotovo ako je mokra, snijeg, kisa...temp ispod nule :nowink: :nowink: :nowink:
Puffy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » pon sij 07, 2008 22:55 pm

Sad ne bi prezivio jer je do sada bio u stanu i nema zimsku dlaku a i jos je mali.

Ako ga preko ljeta stavis van i sve ogradis i osiguras za zimu onda ne bi trebalo biti problema. Mozda da ipak ima neku prostoriju kad je najhladnije jer ga onda ne bi smio unjeti unutra na jako toplo je sve nagle i velike promjene temperature tipa vani je na - 5 uneses ga unutra na + 20 ili 25 i za dva sata vratis van su pogubne.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » pon sij 07, 2008 22:56 pm

Nakon što je naučen na boravak u stanu bilo bi mu loše vani, nikako ne bi to napravila. Ionako nisu predviđeni da borave u dvorištu. Tarra ima orijaše i za njih je normalno da su vani, a on patuljasti i još sasvim sam..... ne bi išlo
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la renata » pon sij 07, 2008 23:39 pm

Slažem se s onim što je Lady rekla, dakle sada ni u ludilu ga ne stavljati van, ali napraviš li to kada zatopli i ostaviš ga preko zime, pod uvjetom da ima puno prostora za kretanje, drvenu kućicu sa puuuno sijena i vanjski natkriveni i sa 3 strane zaklonjen prostor, neće biti nikakvih problema. Moj Jocker je tako poživio 10 godina, a sada (11-tu godinu života) je prvi puta u Zeko kući, jer iako sam ga krajem jeseni stavila u dnevni boravak, misleći da je star i jadan, on nije podnosio život u kući, stalno je tražio van na terasu, te sam ga ipak stavila van jer očito mu to paše, a i voli jurcati po snijegu...što mu ne bih mogla dozvoliti kada bi bio na toplom u kući radi ogromnih razlika u temperaturi.
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pinky and D`brain » uto sij 08, 2008 3:56 am

da da, ma nebi ga ja sad stavio van ni u ludilu, mozda po ljeti lagano i to, al onda bi mu drustvo nabavio naravno, da da, znaci kucicu sa sijenom mu napravim sve lijepo ogradim i to napravim mu jos jedan vanjski zaklon i to da da, znaci islo bi to, mogu biti patuljasti vani kad se naviknu. kul. a i ja iz ri, tako da ovdje nisu neke pretjerane zime, snjeg led i to nis.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la tarra » uto sij 08, 2008 8:16 am

Evo svi su ti više manje sve rekli (poželjno društvo,zasad je još premali,zatim deeefinitivno je prehladno a on je do sad bio na toplom te nema zimsku dlaku itd),za detaljnije imaš tekst

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=72

pogledaj dio o dvorištu za zekane i sve primjedbe koje sam napisala na to,uzmi u obzir i najmanje detalje jer je sve jednako bitno.
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pinky and D`brain » uto sij 08, 2008 19:25 pm

znaci vazno je samo da je zec vani npr u proljece tako da stigne se ambijentirat i dlaku rijesit i sve do zime jel tako?
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto sij 08, 2008 21:06 pm

upravo tako!
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan