Drhtanje kod kunića

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Drhtanje kod kunića

PostPostao/la captkirk » pon tra 29, 2013 22:30 pm

Primjetio sam da kunić nakon što je bio dosta aktivan drhti kad se umiri. Obično se ovo događa u toplijim danima. Da li je ovo normalna pojava?
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

Re: Drhtanje kod kunića

PostPostao/la altan » uto tra 30, 2013 8:49 am

to je neka vrsta dahtanja
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la captkirk » uto tra 30, 2013 10:39 am

Da, to smo isto primjetili i lani kad je ugrijalo. Jednostavno, nakon dužeg trčkaranja i naganjanja po kući, popne se na kauč, umiri i onda se lagano trese i drži uši podignute prema gore. Negdje sam pročitao da se na taj način rashlađuju. U stanu je već 24°C, dovoljno da im ne paše!
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto tra 30, 2013 13:57 pm

Cuj umore se...moja tako jedno desetak minuta kopa po fotelji,legne na pod i sva se trese koliko brzo dise....neki dan sam ju tako nasla,misla sam da bu mi je ćukica strefila a onda sam saznala da je bila aktivna :) ...pogotovo kad zatopli. Kao i kod covjeka izmedju ostalog.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la captkirk » pet lip 21, 2013 10:58 am

Moj Flipi od sinoć opet prilično drhti. Posebno je vidljivo kad sjedne u gajbi i umiri se. Dobro jede, dobro pije, kaki normalno, raspoložen je. Klimom reguliram temperaturu u stanu na 25-26°C. Preko noći je bilo 27°C, kad klima nije radila. Radi se o dugodlakom kuniću. Da li je ovo normalan proces rashlađivanja ili je nešto neurološki? Zvao sam veta, kaže da je to normalno za ovakve vrućine i da oni tako reguliraju tjelesnu temperaturu. Vrućine su bile i prije, pa to nije bilo ovako učestalo? Što vi mislite?
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pet lip 21, 2013 12:57 pm

djeluje mi kao normalno za ove vrucine..dok tako "drhti" jel mu se nos mice ili jesu li nosnice rasirene..pipni mu usi buduci se oni hlade preko usiju onda ces najbolje znati kako je zeki..ako su usi vruce namoci ih malo hladnom vodom..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » pet lip 21, 2013 15:01 pm

captkirk je napisao/la:Moj Flipi od sinoć opet prilično drhti. Posebno je vidljivo kad sjedne u gajbi i umiri se. Dobro jede, dobro pije, kaki normalno, raspoložen je. Klimom reguliram temperaturu u stanu na 25-26°C. Preko noći je bilo 27°C, kad klima nije radila. Radi se o dugodlakom kuniću. Da li je ovo normalan proces rashlađivanja ili je nešto neurološki? Zvao sam veta, kaže da je to normalno za ovakve vrućine i da oni tako reguliraju tjelesnu temperaturu. Vrućine su bile i prije, pa to nije bilo ovako učestalo? Što vi mislite?

I ja imam dugodlakog kunića, srećom montirali su nam klimu pa više ne dahće toliko.
Vruće mu je i pokušava se rashladiti, za njih je optimalna temperatura oko 2o stupnjeva. Probaj za 2-3 stupnja još sniziti klimu ili kako ti je Altanica rekla smoči mu malo uhice.
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la captkirk » sub lip 22, 2013 13:52 pm

Nosić mu normalno "radi". Kad malo pojačam klimu, u redu je. Izgleda da mu ne paše preko 27°C.
Flipi
captkirk
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned lip 23, 2013 17:20 pm

Ma kaki crni 27 stepeni. Kod nas na severu nema srecom tih problema preko leta pa mi je zeko miran al zimi kad grejemo kucu bude toplo. Jednom je bilo bas pretoplo u kuci, al mislim da nije bilo vise od 25 stepeni i zeko nije znao sta bi od vrucine, tako da smo ga odma prebacili u zadnji deo kuce koji je uvek hladniji za nekoliko stepeni u odnosu na prvi deo tako da mu je od onda super :D
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan