Pretilost

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Pretilost

PostPostao/la pet173 » sri lis 31, 2012 17:34 pm

ako ima negdje već neka tema..slobodno me prebacite :D
zanima me koja je ta neka granica debljine? kako skužiti da je kunić debeli? meni moja kunica izgleda gotovo premršavo, a onda nam je vet rekao da smo malo debeljuškasti. sad ne znam dal bi trebala pripaziti na smanjenje količine hrane. ima 10 mjeseci, ovnoliki je kunić i teži 2,2kg. hranim je sa sijenom, cuni natureom ( jednom dnevno i to nikada ne pojede do kraja ) i sa zelenim ( peršin, celer, anis, rikola, radič, mrkva ...).
pet173
Kunić
Kunić

Re: Pretilost

PostPostao/la Bijou » sri lis 31, 2012 20:26 pm

Radi usporedbe, moja je ovnoliki, ima 8 mjeseci i 2,3 kg. I uopće ne mislim da je debeljuškasta.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bakkar » sri lis 31, 2012 23:19 pm

Mi smo isto patuljasti ovnoliki, prekjučer napunila 11 mjeseci i ima 2,05 kg! Taman ;)
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lilo » čet stu 01, 2012 3:13 am

idealna,tj izložbena težina je 1.8 kg!S obzirom da su vam kunići još jako mladi pazite da ne počnete naginjati debljini! ;D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la markiza » čet stu 01, 2012 6:38 am

Ej pa moj zeko je onda super shlank zeko :P zadnji put kad sam ga merila imao je 1,5kg e bas cu da ga ponovo izmerim da vidim jel se jos udebelio. On vako izgleda debeljko ali je ustvari vise pufnast nego sto je zaista debeljko :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » čet stu 01, 2012 10:42 am

Pričamo o malim ovnolikima? Jer mislim da patuljastih baš nema...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bakkar » čet stu 01, 2012 11:48 am

Hihi... pa ja sam ju kupila kao "patuljastu ovnoliku"... A sad se moram potruditi da i ostane patuljasta! Mislim da sam u nekom postu, našla da im se "tolerira" do 2,2 kg, tako da smo mi već od kad je napunila 10 mjeseci na "kontroliranoj" prehrani: cijeli dan sijeno-neograničeno, jednom dnevno (prijepodne) dobije svježe (radič, korabu, komorač..ovisni šta imamo), a suha hrana Cuni samo navečer oko 50-60 grama! Tu i tamo ubacimo koju poslasticu (bananu, jabuku ili nekoliko brusnica), ali to nam je desert i nije svakodnevno! :) Naravno, važemo se redovito :omg: Ovu težinu imamo već dva mjeseca i ne deblja se!
Bakkar
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet stu 01, 2012 11:55 am

Ma tvoja Reica meni uopste ne izgleda debelo bas mi je pufnasta i mnogo je slatka i ista je ko Sura, lepotica malecka :zeko3: :zeko3: :zeko3: a i sta su nasi zecevi za Mister Vicka :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Moonblind » čet stu 01, 2012 12:17 pm

mi smo obicni patuljasti (uheka gore) i imamo oko 1.7 kg
Moonblind
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lilo » čet stu 08, 2012 1:12 am

Bijou je napisao/la:Pričamo o malim ovnolikima? Jer mislim da patuljastih baš nema...

Ja neznam o kojima ti pricas,napisala si patuljasti ...ja ti napisala tezinu!he,he..ima patuljastih,kako nebi bilo!
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Bijou » čet stu 08, 2012 8:30 am

Lilo je napisao/la:
Bijou je napisao/la:Pričamo o malim ovnolikima? Jer mislim da patuljastih baš nema...

Ja neznam o kojima ti pricas,napisala si patuljasti ...ja ti napisala tezinu!he,he..ima patuljastih,kako nebi bilo!

Nisam ja napisala patuljasti. Moja to sigurno nije. Uobičajeno je da ih se zove patuljastima i da ima ih patuljastih, ali mislim da ih je jako malo, više ih ima malih, srednjih, velikih, orijaša, zar ne? U pet shopovima ih prodaju pod patuljaste, ali su obično mali.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Jura » čet stu 08, 2012 9:37 am

Hef - mali kunić 1,80 ...malo se zdebljal :)
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet stu 08, 2012 15:07 pm

U pet centru, di prodaju kuniće piše "patuljasti kunić" i "ovnoliki kunić". Za ovnolike ne piše da su patuljasti, pa tko će sad znat jel su patuljasti ili mali... :hm:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lilo » čet stu 08, 2012 20:23 pm

Pahuljica_Ri je napisao/la:U pet centru, di prodaju kuniće piše "patuljasti kunić" i "ovnoliki kunić". Za ovnolike ne piše da su patuljasti, pa tko će sad znat jel su patuljasti ili mali... :hm:

da,tko će ga znati?
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Lilo » čet stu 08, 2012 20:25 pm

Bijou je napisao/la:
Lilo je napisao/la:

Nisam ja napisala patuljasti. Moja to sigurno nije. Uobičajeno je da ih se zove patuljastima i da ima ih patuljastih, ali mislim da ih je jako malo, više ih ima malih, srednjih, velikih, orijaša, zar ne? U pet shopovima ih prodaju pod patuljaste, ali su obično mali.

mah pardon ,sad vidim da nisi ti napisala patuljasti....ali ima ih ,nije problem nabaviti ih!A sto prodaju u pet shopu i pod sta to samo oni znaju! :D
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan