Koja je zamena za Baytril?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Koja je zamena za Baytril?

PostPostao/la musemarina » ned kol 18, 2013 14:18 pm

Laki i Cmokica bi trebali da dobijaju inekcije Baytrila. Medjutim mi bas i nismo pri parama da ih non stop vodimo kod veterinara, a ne bih im davali sami inekcije. Veterinar nam je preporucio da se raspitamo d li ima neki sirup ili antibotik kao zamena pa da im dajemo oralno.
Ima li neko informaciju za to?
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Koja je zamena za Baytril?

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » pon kol 19, 2013 16:29 pm

Većinu antibiotika ima trebaš davati injekciono, no zamijena za Baytril je Enroxil!Moji su to dobivali kod veta,a imam ga i doma jer imamo puno zečeva pa za svaki slučaj.Kada mi je Janko dobio apscese od injekcija liječili smo ih tableticama enroxila! Sve sam to dobila od veta, ne znam jel ima tabletica za kupiti u veterinarskoj ljekarni! Enroxil za injekcije sam bez problema kupovala! Ne znam di živite, raspitajte se tamo u vet. ljekarni! I sretno!Nadam se da će zekači biti dobro!
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

PostPostao/la musemarina » pon kol 19, 2013 20:43 pm

MirnaMirnaMirna je napisao/la:Većinu antibiotika ima trebaš davati injekciono, no zamijena za Baytril je Enroxil!Moji su to dobivali kod veta,a imam ga i doma jer imamo puno zečeva pa za svaki slučaj.Kada mi je Janko dobio apscese od injekcija liječili smo ih tableticama enroxila! Sve sam to dobila od veta, ne znam jel ima tabletica za kupiti u veterinarskoj ljekarni! Enroxil za injekcije sam bez problema kupovala! Ne znam di živite, raspitajte se tamo u vet. ljekarni! I sretno!Nadam se da će zekači biti dobro!

E Hvala ti puno na odgovoru. Mislim da smo to i dobili od vetrinara da mu dajemo oralno. Pa ja mislim da ce zeke biti dobro ali tek posle jedno deset dan.

Hvala ti jos jednom. :zeko3:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » uto kol 20, 2013 8:50 am

anroxil smrvi u prah i daj na špricu u recimo soku od ananasa ako neće progutat zakamuflirano u nešto (moca nije hrjela ni pod razno)..obavezno daj probiotik ako daješ antibiotik!
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la MirnaMirnaMirna » uto kol 20, 2013 15:07 pm

Ja sam male komadiće tabletice, 1/4(toliko je pio, stvarno malen komadić) umočila u malt pastu, on bi to odmah liznuo i stvar riješena! Probaj i tako ako neće htjeti! Sretno! Želim brz oporavak zečićima!
Bunnys my best friends! Flo&Janko
MirnaMirnaMirna
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan