male kuglice...

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Kiara » sub pro 15, 2007 21:33 pm

http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=153
evo ovdje piše da je kada je došlo do upale(zeko se još ne može sam čistiti, pa ga moramo prati, ali očito nije bilo dovoljno pa joj je organ pocrvenio i malko nabubrio)
tu piše kako je tarra spriječila širenje upale, sa puderom za bebe.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la salatica » sub pro 15, 2007 21:44 pm

nije baš da sam uspjela povezati link s konkretnim događajem :huh:

ali ako se zeko ne može sam čistiti, pa ga je potrebno prati i ako se radi o spolnom organu? onda je potrebna i određena dezinfekcija ako se primjećuje da nešto nije u redu

nikad ni za što nisam koristila puder za bebe, pa čak ni za bebe
on jedino može onemogućiti koži da diše - gdje god bila
a nikako ne može smiriti nikakvu upalu :blink:

možda sam i nešto krivo shvatila, jer mi zaista iz linka nije jasno jel kod tvog zekana došlo do povrede pa ne može intimne organe čistiti :D ili je nešto drugo u pitanju, ali po mom skromnom mišljenju niti jedna upala se ne može liječiti dječjim puderom
salatica

PostPostao/la Kiara » sub pro 15, 2007 21:45 pm

Charlie je napisao/la:Sutra veterinari ne rade :sad:

joj, nažalost, nedelja je....ići ćemo u ponedjeljak...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sub pro 15, 2007 21:47 pm

zeko je pao, i nije mogao hodati na zadnje noge(što se dogodilo kod tarre9, znači ne može se čistiti, pa je moramo preti...
kako je kod tarre došlo do upale , tako sada i kod mene, pa je ona to napudrala i prošlo je....
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sub pro 15, 2007 21:49 pm

Zapravo,mirovao uopće. No tada nastaju problemi poput mokrenja i kakanja ali najviše zbog toga što se zeko ne može sam očistiti niti stepsti šapice kao uostalom niti ustati pa mokri po sebi. Tada kunića morate pažljivo čistiti jer zbog urina dođe do upale međunožja i općenito donjeg dijela trbušćića. Koliko god sam bila oprezna i redovito ga čistila papirnatim ubrusom (dobro upija),ipak je došlo do blage upale pa sam ga morala oprati mlakom vodom(blagi mlaz na tušu!!),osušiti ručnikom i čak proći s fenom (ali vrlo oprezno!!prelaziti na velikoj udaljenosti i držati svoju ruku na mjestu koji se fenira/suši i tako na osnovi vlastitog dojma o toplini regulirati prolaz toplog zraka!!) te napudrati osušeni dio puderom za bebinu guzu koji je vrlo nježan a bio mi je pri ruci.I ZAISTA POMAŽE.

evo, upravo to, tekst sam kopirala od tarre
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan