Odlazak na more - povesti kunica ili ne.

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Odlazak na more - povesti kunica ili ne.

PostPostao/la Viski » sri srp 10, 2013 13:53 pm

Prvo da se ispricam ako fulam podforum, ne znam gdje bih smjestila ovo pitanje.

Dakle Ovo Je Prvo Ljeto Otkako Je Viski Kod Nas I Planiramo Ici Na More na Nekih Tjedan Dana.
Zanima Me Mogu Li Ga Voditi sa Sobom Posto Znam Da Ce Mi Falit I Htjela Bih Da Ide S Nama. Znaci Situacija Je Ovakva :

Idemo U Apartman Gdje Su Dozvoljeni Kucni Ljubimci I Imamo Klimu Tako Da Vrucina Nije problem. Idemo Do Paga a Zivimo U Karlovcu Tako Da Bi To bio Put Od Nekih 3-4 Sata. Idemo Autom Koji Je Prostran I Sa Klimom I u Slucaju Da Ga Vodimo isli Bi Ili Rano Ujutro Ili navecer Kako Bi Osigurali Jos Manje Vrucine. Imam Transporteric A Posto Doma Imamo vrlo Veliki Kavez Sa Sobom Bi Uzeli Manju Verziju.

Ako Bi Ga Ostavili Kod Nekog u Obzir Dolazi Samo Jedna Prijateljica Koja Jedina Ima prilagoden Prostor , Ali Me Brine Sto Ima jos Psa I Macku, A Viski Nikada Nije Bio U Doticaju Sa Drugom Zivotinjom Osim Sa Susjedovim Psom Kojeg Se Strahovito Boji.

Moje Pitanje Je, Posto znam Da je Njima svaka promjena Okoline Vrlo Stresna , Trebam Li Ga Voditi Sa Sobom ?

Nekako Sam Razmisljala Ako Vec Mijenja Okolinu, A Morat Ce I Na Jedan I Na drugi Nacin, Da Je Bolje Da Smo Mi Sa Njim Jer Je navikao da Je Stalno Netko Kod Kuce ?

Sto Da Radim I Ako ga Vodim Sa Sobom Sto Sve Moram Nositi ? Hvala :D
slika
Viski , moje malo klupko radosti <3

slika
Viski
Zečić
Zečić

Re: Odlazak na more - povesti kunica ili ne.

PostPostao/la altan » sri srp 10, 2013 15:29 pm

Ja svoje redovno vodim na more..nisu bas odusevljeni putem, ali prezivi se :zmirko: ..bilo bi dobro da ga probas prije koji puta provozati u autu da vidis kako ce reagirati..ako bude bas jako koma onda ga je bolje ostaviti doma.. Na more trebas ponjeti sve sto imas i doma..dakle njegovu hranu..prvu pomoc za zecove..ako ima nesto na sto je navikao..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Viski » sri srp 10, 2013 15:42 pm

Huh , dobro je , znaci moze ic s nama :D

Jel Bi Mi Mogao Netko Ostaviti Broj Mobitela U Slucaju Nuzde Posto Moj Veterinar I Nije Bas Na Ti Sa Kunicima.. Cisto Ako Dide do Hitnog Slucaja ?

Popisala Sam Dakle:

Aktivni Ugljen,
Malt Pasta,
Linex Forte,
Prodigest,
Parafinsko Ulje,
Ananas

I Naravno Standardnu Opremu, Kavez, Hrana ! Zdjelice, Pojilica , Sjenilica, plocica Na Kojoj Voli Lezati, Itd.

samo Bih Htjela Eto Da Mi Netko Da Broj Mobitela Tko Ima Iskustva Cisto Da Nazovem Uslucaju Da Se Nesto Zakomplicira..

Hvala :)
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bijou » čet srp 11, 2013 6:32 am

Prošlo ljeto sam a i ovo ću, vodila Bijou sa sobom, isto je Pag u pitanju. Kad spojim dane od petka do ponedjeljka, ja dole budem cca 24 dana, puno mi je to za ostaviti ju na čuvanju kod mojih jer znam da će je zatvarati u kavez kad nisu doma a ona je puštena stalno kod mene i iako to nije ništa strašno (kavez po par sati i noć) rađe ju vodim sa sobom. Put traje cca 3 sata, idem popodne kad nije jako sunce ili u slučaju da zapnem u gužvi na trajektu. Bijou se boji vožnje u autu i znam da joj nije ni ugodno ni drago ali na ovoj dužnoj relaciji se nakon nekog vremena opustila. Ovo što si navela od prve pomoći isto nosim sa sobom. Prošle godine je naš vet. Polić bio u isto vrijeme na Pagu i bila sam mirna i opuštena jer mi je rekao da mu se slobodno javim ako se šta nepredviđeno dogodi.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Simbica » čet srp 11, 2013 7:32 am

Covjek uvijek rado cita ono sto mu pase, zato me razveselio ovaj zadnji Bijouin post :)
Mi jos s nasim zecovom nismo bili, niti bas uskoro planiramo na neka putovanja, ali lijepo je znati da postoji mogucnost i da vrag nije bas uvijek tako crni :dragonn-ccc-e:
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Viski » čet srp 18, 2013 10:07 am

Pa ovo je super, ja sam mislila da je to njima bas ogroman stres.. Tak sam sretna , jedva cekam da odemo na more :D
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

PostPostao/la Loli » čet srp 18, 2013 17:09 pm

Nije baš da im nije nikakav stres, treba se procijeniti situacija. Ja imam iskustvo da kada smo vozili Lolija na more, on nije mogao biti u gajbi na zadnjem sicu, jer se toliko tresao i bio prestravljen da sam mislila da će umrijeti.
Tako da u mom slučaju, kada ga se vozi duže, suvozač gajbu drži u krilu, da nas on može vidjeti, malo ga pomazimo, stanemo svakih sat i pol da popije vode i pojede malo trputca, koromača i sl.
I onda to funkcionira relativno ok.
Loli
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bijou » pet srp 19, 2013 6:22 am

Naravno i mi smo imali par stajanja, nuđenja vode i hrane (nije htjela). Prošle godine smo bile ona i ja same u autu, ove godine ide i moj muž pa razmišljam da je stavim u transporter i sebi u krilo. Kombinacija klima/prozor...da nije hladno, da nije propuh, da nije vruće...uh...ali izdržali smo. Kad smo doputovali i kad sam ju pustila u ograđeni vrt (uz moj nadzor) i vidjela tu sreću i zecoples i ona i ja smo zaboravile na putovanje!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bubica » pet srp 19, 2013 8:51 am

Moja Buba je svih svojih 9 godina isla s nama na Hvar (dakle, put od cca 12 sati). Uvijek u transporteru, meni u krilu i pod klimom. Nikad joj to nije bio problem. Ni voznja, ni trajekt, ni promjena prostora, ni druzenje s maminom mackom.
Sljivu vise ne vodimo sa sobom, ali ne zbog stresa puta, nego zato sto je sklona zacepima, pa ne riskiramo voditi je negdje gdje nema pouzdanog veta.
Moj savjet je da probate s nekom kracom voznjom i vidite kako podnosi. Ako se inace boji svakog zvuka, promjene i sl., putovanje sigurno nije za njega. Svaki kunic je prica za sebe, i treba slusati njega! :wink:
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Viski » ned srp 21, 2013 11:06 am

ma super je on, nije tako plasljiv, kad idemo kod veta nije uopce uplasen a da ne govorim da grmljavinu podnosi bolje od mene :blink:
slika

slika
Viski
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan