zeka traži nove vlasnike-Novi Sad

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: zeka traži nove vlasnike-Novi Sad

PostPostao/la musemarina » sri vel 15, 2012 20:49 pm

I ja se slazem sa Klio. Na pocetku ces se malo namuciti ali ces onda biti srecna sa njima. Ja sam prosla sa cetvoro njih haos oko kastracija, sterilisanja i prilagodjavanja. Sad me cine srecnom svaki dan. :D
Navijam da ga usvojis. Uvek sam za to da zeke budu u paru. :zeko3:
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sri vel 15, 2012 21:26 pm

Ja sam odmah pomislila kako bi malac bi super za Martu..ako imas vise od jedne prostorije u stanu mislim da ne bi trebalo bit problema..svak pusten u jednoj sobi ili pustas naizmjence u istoj..tako sam ja svoje..malac bi mogao bit kastriran cim mu se spuste jajceka..drzim fige da dode k tebi :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Marta » sri vel 15, 2012 22:23 pm

ma ja nisam ni sumnjala da ćete svi pomisliti da je ovo idealan zet :D ma ja se baš lomim, Marta je stalno puštena, nikad nije u kavezu, baš bi poremetila princezin ritam :lud:
izludeh! da je kastriran već bi hopsao ovde. evo ja ću još da se lomatam, a ako slučajno čujete za nekog ko bi ga odmah uzeo javite što pre..
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » sri vel 15, 2012 22:28 pm

Marta je napisao/la:ma ja nisam ni sumnjala da ćete svi pomisliti da je ovo idealan zet :D

Pa kad jeste.. ;D

Mada, vrlo je nezgodno kada imas mali stan..poljubac za princezu Martu.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » sri vel 15, 2012 22:52 pm

nije nista nezgodno..ja sam imala jednu sobu pa je funkcioniralo..mislim da bi princezi bilo bolje da malo izdrzi pa da ima decka :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la musemarina » čet vel 16, 2012 14:47 pm

Ma ajde nemoj da se razmisljas. Tvoja princeza ce malo da da prostora novom decku, pa ce kasnije biti srecni.
Kad bi ti ja pricala sta sam sve prosla sa moja dva srecna para, a evo ih sad ljubav cveta. :D
musemarina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » čet vel 16, 2012 18:44 pm

Marta je napisao/la:nije mi dobro od razmišljanja o ovom malcu. opet sam išla da ga obiđem, još je tamo (doduše, čula sam da ima jedna zainteresovana žena koja ga često obilazi) naš auto je zatrpan i nemam pojma kako bi smo stigli do veta na kastraciju, i koji je u opšte minimum kad mogu ići na takav zahvat. a da ga u ovom stanju dovedem, mislim da bi bio haos i za jednog i drugog zekana. odlepiću :sad:

ovisi od zeca do zeca, mom su se spustili testisi sa 2 i pol mj, sa 3 i pol je išao na kastraciju jer su u Bubi rekli da je potpuno spreman. kad se spuste testisi, ako to bude prije 6 mjeseca njegovog, odvedeš ga na pregled i pitaš veta jel misli da je zec spreman, nekad nema smisla čekati 6 mjeseci ako je zec skroz zdrav i napredan. ako bi radije čekali niš, čekat ćete 6 mjeseci za kastraciju i to je to (on već izgleda kao da ima 3 mjeseca), ali onda bi možda bilo bolje da Martu prvu sterilizirate pošto je ona poslije oporavka mirna, nema više opasnosti od beba, i mogli bi biti pušteni i zajedno uz nadzor da joj ne dosađuje, tj ne bi morali baš stalno biti odvojeni. moji su se već polako družili nekih 2 tjedna nakon njegove kastracije (lola je bila sterilizirana od prije), samo sam ih odvajala kad bi krenulo naskakivanje.
uglavnom navijam za odluku, zekan je predivan.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet vel 16, 2012 18:58 pm

Mislim da je ovaj zekan pravi patuljasti i da za kastraciju ne bi trebalo zuriti. Jedna vetica, retka od pouzdanih ovde u Srbiji, mi je rekla da zekana treba sacekati da i malo psihicki sazri, ma sta to znacilo :wink: :D
Znam da ima i onih koji ranije sazre (recimo jedna zekica Lavinija koja je bila kod mene, mogla je na sterilizaciju vec sa tri meseca), ali nisam sigurna da je to cesto slucaj. Ovaj zekan je bas mali i cini se pravi patuljko.
Martina zekica nije sterilisana zato je potrebno cekati ako se odluci za njega.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » čet vel 16, 2012 19:25 pm

U svakom slučaju bolje ne žuriti ako nisi siguran da je zeko spreman. Kažem, ja sam se odlučila nakon savjetovanja sa renatom (koja mi je objasnila da je Roflo bio jedan od dva ili tri zeca u tom leglu, i svi su poprilično brzo sazrijeli i razjačali se) i nakon pregleda u Bubi gdje su se tri veterinara složila da može bez problema (tad je već imao skoro kilu i pol, znači skoro kao Lola sad). Vjerojatno nije čest slučaj, zato sam i napisala da računaju da će možda trebati čekati 6 mjeseci, i da je možda bolje Martu sterilizirati prvu, kad zatopli.
Meni zeko baš djeluje nekako veliko na slikama, ali ako ti kažeš da je patuljasti, vjerujem :D u svakom je slučaju meden, baš mi je zapeo za oko odmah, već dugo nisam vidjela ljepšeg na udomljavanju.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet vel 16, 2012 19:39 pm

pa Marta je napisala da je zeko star oko 5 mjeseci..
Klio je napisao/la: Jedna vetica, retka od pouzdanih ovde u Srbiji, mi je rekla da zekana treba sacekati da i malo psihicki sazri, ma sta to znacilo :wink: :D

slazem se s ovim..zato i mislim da je Roflo mozda malo i zbog toga kakav je..inace citala sam nesto slicno i vezano za pse samo nemam vremena to sad trazit i pisat
ja sam mislila da ce pustanje naizmjence bit ogromna tlaka, al zapravo nije i skroz ok funkcionira..ma uglavnom sve se lako sredi sam da se Marta odluci..nije to laka odluka..ja sam se jedva odlucila na nabavku decka Moci..bilo me uzasno strah..i sva sreca pa je Nairo stigao iz Beograda pa se nisam mogla predomislit :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ars » čet vel 16, 2012 20:02 pm

altan je napisao/la:pa Marta je napisala da je zeko star oko 5 mjeseci..
Klio je napisao/la: Jedna vetica, retka od pouzdanih ovde u Srbiji, mi je rekla da zekana treba sacekati da i malo psihicki sazri, ma sta to znacilo :wink: :D

slazem se s ovim..zato i mislim da je Roflo mozda malo i zbog toga kakav je..

pa znala sam da mi se čini nekako veći, ako je 5 mjeseci super.

ovo drugo sad nema veze s temom al da napišem ipak, Roflo je bio "takav" i prije kastracije i luđi, tako da to dvoje po meni koja ga znam ipak puno duže nema veze. upravo zato sam ga i vodila u Bubu na pregled i rečeno mi je da nije ni približno prvi mlađi mužjak koji je došao na kastraciju, pogotovo ako ih je bilo manje u leglu. nakon same kastracije nije bilo apsolutno nikakvih promjena u ponašanju (i ni u čemu drugom zapravo) na gore, samo su se hormoni smirivali sporije nego nekim dečkima na forumu (ali i toga je bilo, warped je imala dečkića kojeg nikako nisu popuštali hormoni, a kastriran je s puno više od 6 mj).
tek zadnjih par mjeseci se išta u njegovom ponašanju počelo mijenjati i to na bolje, povremeno ga uhvate onakvi šizovi, ali puno puno rjeđe nego prije. nema to veze s kastracijom. bar ne u našem slučaju.

Marta, sori i zanemari :) Ako treba čekati još samo mjesec dana ili malo više do kastracije, tim više razlog za udomljavanje. Nije da te nagovaram... :P :P Nije problem naizmjenično puštanje, ja sam isto imala jednu sobu u stanu za sebe i njih i sve je prošlo ok.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Klio » čet vel 16, 2012 23:39 pm

Ma ode nama ova tema da se malo raspricamo :D :D
U svemu postoji izuzetak od pravila, malo zeka u leglu, puno mleka, jos ako je kvalitetno, eto naprednog zeke. Tako je bilo i sa ovom zecicom koja je bila kod mene.
Inace malac je bas malac... Merim prema mojim zekama.
I Krcko je pravi patuljak sto niko ne pretpostavlja dok ga ne vidi u zivo :D Jeste nabijen i ima 1600 gr, ali izgleda mnogo veci na slikama nego sto jeste :zeko8:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Reyna » sri vel 22, 2012 1:11 am

Sta se desava sa zekonjom? Zar nema nista novo?
Tigrastija od tigra.
Hoda kao vampir, elegantno poput tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Marta » sri vel 22, 2012 21:20 pm

ovaj malac je udomljen! :) mislim da tema može da se arhivira :wink:
Marta
Bugs Bunny
Bugs Bunny