Bakterijska upala oka

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Bakterijska upala oka

PostPostao/la angela » sri stu 21, 2007 18:52 pm

Stvarno nisam sigurna gdje da smjestim ovu temu. Zato molim moderatore ako ne spada ovdje da ju premjeste. :spava:

Molim vas da mi ako možete pomognete da razrješim svoju dilemu. Radi se o tome da već dva tjedna ja imam problema s okom, navodno počelo kao alergija da bi se razvilo u bakterijsku upalu. Vrlo je neugodna, jutros kada sam se pogledala u ogledalo skoro me kap strefila. Čula sam od jedne gospođe da je isto to pokupila od psa. Jel moguće da sam ja to dobila od svoga zekana koji je potpuno zdrav i vesel zeko. Ili da ja na njega prenesem? Kako da njega sačuvam, a sebi pomognem. Nikako nisam htjela nigdje kod doktora spominjati svoga zekana iz straha da to ne povežu s njim. Samo vama to povjeravam i molim vas vaše mišljenje i preporuke. :hm:
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri stu 21, 2007 19:03 pm

iako su zekani iznimno osjetljive životinje, moguće je da je nosioc nečega što njemu (za sad) ne smeta i ne manifestira se, a da si ti podlegla uslijed pada imuniteta...

alergija i bakterijska upala su prilično daleko jedna od druge, a bakterijski infekt oka si mogla vrlo lagano priuštiti sama sebi i bez dodira sa zekanom
nevjerojatno se lagano čovjek sredi, npr. trljajući po oku ne savršeno čistom rukom
ako je pritom oko osjetljivije jer je u pitanju neka vrsta alergije, zaista nije veći problem za bakterije da se zaljepe

a opet... mi naše životinje gladimo i ljubimo, ruke ne peremo nakon toga (osim prije jela), njihove zdjelice se peru zajedno s našim suđem i do sada nikome ništa...

ne vjerujem da možeš zekanu prenjeti infekciju, ako ne diraš po očima, pa s takvim rukama gladiš njega...
izlječi svoje oko i ako imaš piljevinu - riješi je se
vjerujem da tvoji očni problemi nemaju veze sa zekanom

:wink:
salatica

PostPostao/la angela » sri stu 21, 2007 20:54 pm

Hvala Salatice. Ja ću sebe već zakrpati ali se više bojim za moga zekana. Zekanu stavljam na dno kaveza piljevinu a odozgo sijeno i po tome kaka, a piški u svoj wc u kutu kaveza gdje imam kukuruzne granule. Jedva sam ga naučila da ne kaka van kaveza pa ako maknem piljevinu bojim se da ne počne opet kakati vani. Bili pomoglo da dno pokrijem samo sa sijenom? Hoće li mu biti hladno? Kavez je inače na tepihiću u toploj sobi. Preko noći kavez do pola pokrijem ručnikom da se osjeća sigurnije i toplije. Izvadila sam kućicu iz kaveza da bude veći prostor kada raširi svoje capice i slatko zaspi. To je onda milina za pogledat. :zmirko: :zmirko: :zmirko: :zmirko: :zmirko:
angela
Zečić
Zečić

PostPostao/la angela » sri stu 21, 2007 21:59 pm

Salatice poslušala sam te i u roku pet minuta počistila svu piljevinu iz kaveza. Samo sam sijeno stavila na dno. I moj zeko uletio unutra, uredno se pokakio i popišio gdje i do sada. Ma ja svoga pišonju jednostavno obožavam. Sada leti po sobi, uskače u kavez i papa friško sijeno, ne zna od veselja s koje bi hrpe prije izvlačio slamčice. Nešto je počeo kopati, izgleda da je skužio promjenu. Vidjet ćemo što će biti dalje. :hm: :hm: :hm:
angela
Zečić
Zečić

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan