Šta joj je?!

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Šta joj je?!

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 19:51 pm

U 16,00 sati sam došla s posla, Bijou je bila normalna, vesela, odmah je otrčala do zdjelice i čekala, dala sam joj kao i obično, malo peršina, celer, komadić mrkve i dva lista crvenog radića. Nakon toga je jela sijeno. Wc je bio pun lijepih velikih kuglica koje nisu bile u lančiću iako već tri mjeseca se konstantno linja i imamo lančiće cca svaki 3-4 dan, onda dam malticu. Komad banane pojede ujutro. Prodigest joj dajem cca jednom tjedno i to je bilo baš jutros - vodu je pila. Nakon toga je legla i spavala/odmarala kao i svako popodne. Obično joj cuni nature dam oko 19,00 sati i to bude totalna ludnica kad zašuškam s vrećicom, prekliže cijeli stan, trči skače, večeras NIŠTA, ni da reagira. Zovem je, guram joj pod nos - ništa!!!??? Probam s brusnicom - ništa. Miče se od mene i ide iza kauča. Šta joj je i šta da radim?????
Bijou
Zekonja
Zekonja

Re: Šta joj je?!

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 20:38 pm

Očito začep. Krećemo s ananasom s prodigestom i parafinskim uljem. Je li to dovoljno za početak?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » sri ožu 06, 2013 20:51 pm

ajme strašno! držim fige da sve bude u redu :sad: :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 21:08 pm

Svakih koliko da ponavljam terapiju? Zadnje je jela zeleno i sijeno za ručak u 16,00, trebam li joj davati dječje kašice s obzirom da od onda nije jela ništa?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » sri ožu 06, 2013 21:18 pm

Njuškica mala :hura: šaljem vam vibrice da brzo dođu kuglice :zeko3:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la malisa.simba » sri ožu 06, 2013 21:25 pm

procitaj letak za zacep http://zecovi.net/LETAK%20-%20ZACEP%20-%20ZECOVI.pdf tu ti dosta toga piše, ja više od toga ne znam jer nismo još imali problema sa začepom...
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 21:30 pm

Hvala! Imam letak isprintan doma. Imam ananas, prodigest, malt pastu, parafinsko ulje, aktivni ugljen, ma spremna ja! Samo ne znam u kojim vremenskim razmacima davati. Ne znam da li da ju hranim na špricu s mješavinom suhe hrane i dječje kašice. Zadnji obrok je bio ručak.
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la malisa.simba » sri ožu 06, 2013 21:44 pm

ako nije jela od ručka ništa ja bi je svakako nahranila! nadam se da će netko od starijih forumaša uskočiti sa savjetom jer ja stvarno ne znam koliko bi često trebalo sa terapijom. tražim po forumu, ali ništa konkretno nisam našla jedino to što piše na letku po tri četiri puta da treba ovisno što se daje. :sad:
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri ožu 06, 2013 22:06 pm

Sab simplex na špricu 15-ak kapi i 2 ml parafinskog za početak. to ponavljati svakih 3, 4 sata. neki ne savjetuju odmah parafin jer je navodno kancerogen, ali ja se ne volim igrati sa začepom i uvijek primjenjujem ovakvu terapiju od koje kroz par sati zeko bude ok. ako stanje potraje, onda veterinaru. guraj sijeno, nutkaj vlat po vlat, slobodno daj klementinu ili naranču na špricu da proradi kiselina pa možda počne prije jesti, kod mojih je to uvijek palilo. bitno je da krene kakanje i papanje, onda ste na konju. samo bez panike, gotovo svaki zec to prođe ponekad.
e da, i lagano masiranje trbuha. zeku postaviti tako da ti stoji na nogama dok sjediš i da bude glavom okrenut prema van a guzom prema tebi, i onda lagano duž trbuha sa obje ruke masiraš trbuh kao da izvlačiš prema sebi. osjetit ćeš vjerojatno i kuglice i sadržaj u želucu, ako baš ništa ne osjetiš masiraj malo jače, nema smisla samo gladiti. ne pretjerivati da ga ne bi još više boljelo, ali po par minuta na svakih sat vremena obavezno.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 22:12 pm

Bijou je napisao/la:Očito začep. Krećemo s ananasom s prodigestom i parafinskim uljem. Je li to dovoljno za početak?

Sama sebe citiram. Ovo sam joj dala u 21,00. Sab simplex nemam doma i nema di sad nabavit. Probala sam joj dati malo miksane suhe hrane s dječjom kašicom, ali što je teško davati na špricu!!! Drži vilicu ukočenu i većina ide van. Da li ima efekta ako je masiram dok je na leđima? Tako mi se da, a ovako kako ti kažeš neće?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri ožu 06, 2013 22:20 pm

ma bolje je ovako kako sam ti opisala, na leđima ju vjerojatno više i boli, a i manji je učinak jer se trbuh napne, a ovako je opušten. sad ti nema ne može, zamotaj ju u dekicu onako da joj podvučeš krajeve deke pod šape, premotaj i stavi ju sebi na kuk onako uspravno, ne na leđa, pridržavaj ju jednom rukom, drugom špricu iza prednjih sjekutića i polako puštaj sadržaj u usta. bitno je da što više uđe unutra. iz mog iskustva je svježi voćni sok - naranča, ananas pogotovo, klementina.. bolji od kašice, ali preporučuju i kašicu. prodigest je ok.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » sri ožu 06, 2013 22:23 pm

O. K. Hvala! Dati ću joj još jednom oko 23,00 ananas i parafinsko ulje i pustit ju da spava. Ujutro ćemo vidjeti šta dalje...
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » sri ožu 06, 2013 22:31 pm

dok ne krenu kuglice nema spavanja, moraš ju pratiti ako je sad tako loše i povlači se. naizmjence hranjenje sokom/kašicama i masiranje. i držanje figa da krene. trebalo bi proraditi od parafina. ujutro kupi sab simplex da imaš ako se ponovi.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » čet ožu 07, 2013 2:10 am

Kugličarimooooo!!! Papa kao luda! Dva ujutro je, skače nam po krevetu, piša, a mi sretni!
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zečica Miffy » čet ožu 07, 2013 8:12 am

:hopic: :hopic: :hopic: :hopic: odlične vijesti!!!!

Ljubi je puno puno :zeko8:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan