Stelja (granule za macu)

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Charlie » čet lip 26, 2008 12:15 pm

Jel to ostaje na nogama?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sri srp 02, 2008 21:53 pm

Nisam par dana uopste bila na forumu. Ubi me ova vrucina a i Krcko nije bas odusevljen, jadnik....
Uz to spremala sam zuraju za kolektiv jer sam dobila ugovor na neodredjeno :D
Trebalo je sve to preziveti po ovom vremenu...

Zao mi je sto ranije nisam odgovorila.
Silikonski pesak se ne lepi za nogice niti se lepi za bilo sta drugo. Poenta kod njega je da on upija vlagu i tako zeki sve ostaje cisto. Na povrsini vidite jedno mesto gde zeka piski, sve okolo belo i cisto, a kada prospem pesak, ispod tog povrsinskog sloja nalazi se cudo od minulog zecjeg rada u vidu tecnosti :D Isto upijeno u granule, ali su vlazne.
Trebalo bi da se stavi oko 2 cm tog peska u posudicu. Zeka kada piski urin ide dole i odozdo ga pesak upija a gore je sve ok i cisto (osim sto ima kuglice), kuglice se svaki dan uklanjaju ali se pesak menja na 3-4 dana, kada se vec vidi da polako izbija na povrsinu ono sto je upijeno.
Nista ne smrdi...
Problem u ovom slucaju je to sto je Krcko nasao zanimaciju da kopa po istom tom pesku ako ga sipam u posudicu u vecem sloju, odnosno deblje od 5 mm. Zato ja stavljam tanje, ali ga menjam svaki dan. Nekada kada preteram pa stavim vise on lepo izbaci onoliko koliko mu smeta da smesti dupe u to udobno, i sve je ok.
U sustini mi dodje isto osim sto svaki dan moram da cistim steljicu, umesto predvidjenih svakih 3 - 4 dana.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan