Zeko 3 tjedna star

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Zeko 3 tjedna star

PostPostao/la majaha » sub ožu 19, 2011 20:05 pm

Pozdrav svim ljubiteljima zečića i dragih nam životinjica ,kupila sam kćerkici malenog zeku 3 tjedna star mali dečko ,želim da mu budemo savršeni pa bi molila savjet,kako da ga naučim da kaka na jedno mjesto ,dali mu se jelo sastoji od sjena i one hrane za malene zečeke do 5 mj kada počinje jest povrće ?kako da ga pripitomim što prije ,uplašen je malo danas sam ga kupila,svaki savjet mi je dobrodošao da našem zeki bude ugodno i lijepo
Hvala
majaha
Kunić
Kunić

Re: Zeko 3 tjedna star

PostPostao/la vini » sub ožu 19, 2011 21:30 pm

Zeko je jako mali i definitivno prerano odvojen od mame, ali tu se niš ne može. Za početak pokušajte pročitati forum što više. Evo linka viewtopic.php?f=4&t=3

Koliko curica ima godina? Sa kunićima treba biti jako pažljiv, jako su osjetljivi i nisu za igru male djece. Ona nemaju osjećaj jačine i mogu ga lako povrijediti, a sve iz dragosti. Nikako ne smiju biti bez nadzora.
Ako bilo što zapne, slobodno pitaj.
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » sub ožu 19, 2011 22:15 pm

Evo linka o prehrani kojeg se strogo drzite pogotovo dok je jos tako mali:

viewtopic.php?f=6&t=246

viewtopic.php?f=6&t=10

Najkvalitetnija suha hrana je od Versele-lage pa ako imate mogucnosti uzmite od njih hranu za Juniore. Dok ne naraste znaci samo suhu hranu,puno sijena,bilo bi super ako mozete nabaviti domace i friske vode uvijek. I mazit ga i pazit :)

Odakle ste? Imate u zdravstvenim raspravama popis veterinara za nedaj boze pa se i to malo procitajte da znate tko vam je blizu zlu ne trebalo.

Sto se wc-a tice,imate puno takvih tema u "Higijeni,smjestaju i njezi" pa proucite malo forum :)...ali imajte na umu da vam je tek dosao,da je mali da je beba i da jos nezna kuda i sta i kako treba tako da uz dosta strpljenja vjerujem da ce sve doci na svoje.

I bilo bi naravno najbolje kad nebi bio citavo vrijeme u gajbi zatvoren da se krece,upoznaje okolinu i vas.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la majaha » ned ožu 20, 2011 8:28 am

Curka ima 7 godinna,ali je jako njezno dijete ,shvaća da je maleni i da mora paziti ,ali nije bez nadzora bez obzira na sve,dali je normalno da je sad evo nako n jedne noći onako stisnuo se u gajbici ,plašljiv je ,a otvorena mu je gajbica cijelo vrijeme preko dana pa on sam uđe i izađe malo obiđe po stanu pa onda natrag :zeko3: ,nježni smo prema njemu,i nadam se d ae radim ništa pogrešno,ima sjena ,vode i hranu vitakraft i krekere one na štapiću to mi je ženska rekla da je za zubiće dobro
majaha
Kunić
Kunić

PostPostao/la vini » ned ožu 20, 2011 9:09 am

Malen je , sve mu je novo, treba mu vremena da se prilagodi i osjeća sigurnim. Za zubiće je najbolje davati nešpricane grančice
GRANČICE (S MLADIM LIŠĆEM) grab • jabuka • jasen • javor • joha • kleka • lipa • lješnjak • smreka
• vrba
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » ned ožu 20, 2011 11:48 am

Kako je Vini rekla,bolje mu je davati grancice za zube,ovo sve su samo slatkisi koji nisu dobri za njihovu probavu,nemojte bacati novce ;)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la majaha » ned ožu 20, 2011 12:52 pm

da ima i grančice,a ove štapiće krekere ni ne jede ,ma sav se stiso ,hranile smo ga sa sjenom malo i sad opet se zavuko u kućicu ,nadam se da će se priviknut,i dali da ga ja vadim iz kućice ili da pustim da sam izađe da se nauči ?
majaha
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned ožu 20, 2011 13:06 pm

Pustite ga da sam radi ono sto zeli :) ...tek je dosao kod vas,mora se priviknut na okolinu,sad je uplasen em je jos mali,ne poznaje vas,svi mirisi su mu novi...mozda ce mu trebat i par dana,tjedana da se opusti...samo budite strpljivi i ne podizite ga protiv njegove volje....vjerujem da kad malo osjeti sigurnost da ce poceti izlazit van,sve vise se zadrzavati vani i vise ga necete ni moc vratit unutra :) ....ostvarite bliskost s njim tako da ga hranite u gajbi kao sto i radite,spustite se na pod pa mu budite blizu i takve stvari,gladite ga po glavici,mazite ga unutra malo i tako....samo ga dizat nemojte i vadit van ako on u tom trenutku zeli bit u gajbi iz nekog razloga....i pratite kuglice.bitno da kaka pravilno i da ne postoji nikakav problem sto se toga tice.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned ožu 20, 2011 16:41 pm

ne znam kako vam se otvaraju vratasca na gajbici, ali ako su ona koja se otvaraju prema dolje svakako ih prekrijte nekim rucnikom da maleckom ne moze zapeti nozica kad izlazi ili ih skidajte (malo se popuste pa se mogu nataknut i skinut po potrebi)..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan