Peti noktić - puknuo

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la Puffin » pet pro 21, 2007 1:33 am

''Pospješuje zarastanje manjih ozljeda, ogrebotina i rana na koži, zacjeljuje opekline, umiruje iritiranu i opečenu kožu nakon dužeg boravka na suncu, uklanja gljivične infekcije (između prstiju, na noktima, na tijelu), umiruje pelenski osim, i sprječava njegovo nastajanje, ubrzava zacjeljivanje i suprinfekciju kod herpesa i inficiranih uglova usana (tzv. žvala), smanjuje svrbež i iritaciju kod popucanih kapilara i pojačane venske staze, omekšava tvrdu kožu na laktovima i petama.'' http://www.apipharma.hr/apipol_mast.asp
ako je ovo onda bi trebalo biti ok, kad već nemaš ništa drugo. ja sam gore napisala da sam stavila geokorton svojoj. piše da i ovo ima antibakterijsko djelovanje...
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet pro 21, 2007 1:50 am

...ja imam Apipro-propolis sprej za grlo...to je moja mama dobila nedavno za upalu grla,pise na njemu da je to alkoholni ekstrakt prirodnog pcelinjeg proizvoda propolisa....neznam,nisam pametna :sad: ...ja bi to njoj spricnula onak jednom dvaput tek tolko da ne dodje do infekcije...al i mene osobno je peklo kad sam si stavljala zbog herpesa pa ce vjerojatno i nju...neznam kak bu reagirala i neznam dal joj moze kaj bit ak ona to sad polize posto je to alkoholni ekstrakt :sad: ...il da cekam jutro i ne diram i idem vetu...nemam pojma :sad:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Puffin » pet pro 21, 2007 1:56 am

pa ne izgleda da je neka frka čim ona normalno staje na nogicu. mene je skoro strefilo kad se mojoj to dogodilo ali stavila sam malo alkohola pa geokorton. mislim da možeš staviti malo ovog spreja :) i flasterčić ako imaš. našla sam tu na forumu da može alkohol ili rivanol
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la sanjita » pet pro 21, 2007 2:01 am

...ma da,moze alkohol? a ok onda,ja sam nasla da se stavlja uglavnom bivacyn ili rivanol,al ak vele alkohol onda bi mogla jednom iz daljine spricnut onak za svaki slucaj...je ona sad lezi,pa ode jest sjena i tak,normalno hoda samo kaj lize svako malo tu nogicu,mogu mislit kak ju to sad negdje bolucka...nish sutra zovemo veta da vidimo kad radi i bice sve ok :) ...hvala ti :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Puffin » pet pro 21, 2007 2:05 am

http://64.233.183.104/search?q=cache:xp ... =firefox-a
to piše na ovoj stranici, evo :) ma bude sve ok. mi smo imali par dana flaster i mazali smo se geokortonom i sve 5 :wink:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » pet pro 21, 2007 15:58 pm

Ne alkohol na ranu, pa to ni sebi ne stavljaš!

Rivanol je ok

ALKOHOL - humana apoteka
- za dezinficiranje pribora

možeš i sa bivacinom ili ako imaš srebro
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet pro 21, 2007 16:05 pm

...nisam joj nish stavila sinoc,nisam radije htjela dirat...doktor radi popodne a sad je na sastanku trenutno i jos ga nema :(...dobit cu bivacyn pa cu joj malo naprasit al neznam dal je hitnoća da ju furam il ne? zvala sam dr.Kozjana da ga pitam sta napravit al ga nema pa nema :hm: ...neda mi da pogledam skroz kak to zgleda,al me zanima oce joj ponovno narast nokat il ce tako sad ostat?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la salatica » pet pro 21, 2007 16:07 pm

ne znam gdje sam pisala, ali Zorrek je uspio strgati komad nokta pred koji tjedan
registirali smo tek kad smo vidjeli krvavi trag na parketu :huh:

nije isčupao cijeli, ali je dohvatio doseg žilice, pa je zato jako krvarilo
špricnula sam mu sa srebrom koje je odmah zaustavilo krvarenje i dezinficiralo i za čas je opet veselo trčkarao po sobi
salatica

PostPostao/la Charlie » pet pro 21, 2007 16:07 pm

Grgi je narasao novi, ali krivo, i nema zbog toga nikakvih problema

ako ti se ne javlja dr. Kozjan nazovi Bubi

a možeš i bilo koju vet.ambulantu po "umjetnu" kožu, ali mislim da može i bez toga :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet pro 21, 2007 16:18 pm

...super hvala,lakse mi je kad znam da moze ponovo novi izrast :)...budemo pratili situaciju :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » sub pro 22, 2007 11:49 am

malo prije je Zeusy pukao noktić, zapravo skroz se otkinuo, ali mu je još prikvačen, za kožu ili nešto....kao zub kod ljudi kada se skroz okrene na 90 stupnjeva.....
.
.
. . . .
evo upravo ovako se okrene, krv je malo curili, zaustavili smo, ali taj nokat je skroz pukao, ali visi na koži...
možda je krivo doskočio :blink: jel trebamo ići kod veterinara, ili da mu ja to sama otrgnem :blink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Puffin » sub pro 22, 2007 12:16 pm

moja Zec je to sama skinula u sekundi :lud:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Charlie » sub pro 22, 2007 16:01 pm

Kiara je napisao/la:malo prije je Zeusy pukao noktić, zapravo skroz se otkinuo, ali mu je još prikvačen, za kožu ili nešto....kao zub kod ljudi kada se skroz okrene na 90 stupnjeva.....
.
.
. . . .
evo upravo ovako se okrene, krv je malo curili, zaustavili smo, ali taj nokat je skroz pukao, ali visi na koži...
možda je krivo doskočio :blink: jel trebamo ići kod veterinara, ili da mu ja to sama otrgnem :blink:

To treba do kraja odrezati... i sa rivanolom ili bivacinom
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub pro 22, 2007 18:59 pm

u redu, bivacin imam
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kiara » ned pro 23, 2007 16:32 pm