Potrebna pomoc, savet za mog kunica Bebana

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Potrebna pomoc, savet za mog kunica Bebana

PostPostao/la Mary » čet stu 29, 2012 23:07 pm

A kod kog veterinara to ides u Nisu?
Zna se dobro ko je kod nas dobar veterinar i gde mi iz Nisa vodimo svoje kunice, jedan jedini i niko vise. Drugi veterinari u gradu su stvarno dobri za pse i mace, time se mogu pohvaliti, ali za kunice samo kod preporucenog.
Odmah parenje zaboravi zato sto iz parenja samo nevolje mogu da izadju, to je cinjenica. Eto vidis, ljudi sa foruma, dakle ljudi koji stvarno obozavaju i cuvaju svoje kunice ko malo vode na dlanu kazu NE, a razloga ima milion.
DrPetgood ambulanta i veterinar Bosko za kastraciju, i sve ostalo, a za curu se javi pet do sest nedelja nakon sto maleni bude kastriran, imamo jednu lepoticu koja trazi dom i iz Nisa je.
Pozdrav

---

Sad sam procitala postove od pre neki dan.
Vidim da ides u Rashavet. Rashu licno dobro poznajem, moj je kunic kastriran kod njega, ali ne bih vise tamo isla od kad sam otkrila Boska. Rasa jednostavno ne zna ni pola o kunicima sto zna Bosko. Al pazi se, i Bosko se po nekad izlupa, kao i svi veterinari. Medjutim oko kastracije ne moras da brines.
Neljubazni? Ne bih se slozila. Mozda su tako izgledali jer su prezauzeti. Oni uvek izlaze u susret i sa troskovima, daju na rate itd. Sve sta treba.
Rasa je meni licno pricao kako je svog kunica hranio mesom, i vezivao za drvo - to je jedino sto cu da napisem, pa sama prosudi koliko je to pametno.
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » čet stu 29, 2012 23:16 pm

Mary je napisao/la:A kod kog veterinara to ides u Nisu?
Zna se dobro ko je kod nas dobar veterinar i gde mi iz Nisa vodimo svoje kunice, jedan jedini i niko vise. Drugi veterinari u gradu su stvarno dobri za pse i mace, time se mogu pohvaliti, ali za kunice samo kod preporucenog.
Odmah parenje zaboravi zato sto iz parenja samo nevolje mogu da izadju, to je cinjenica. Eto vidis, ljudi sa foruma, dakle ljudi koji stvarno obozavaju i cuvaju svoje kunice ko malo vode na dlanu kazu NE, a razloga ima milion.
DrPetgood ambulanta i veterinar Bosko za kastraciju, i sve ostalo, a za curu se javi pet do sest nedelja nakon sto maleni bude kastriran, imamo jednu lepoticu koja trazi dom i iz Nisa je.
Pozdrav

Hvala Mary, vrlo si ljubazna...kastriracu ga sigurno.. Cula sam se telefonom i sa veterinarom iz Dr.Petgood (ali ne bih ti znala reci sa kim sam pricala), zatim Rasavet, pa i Veterinarska stanica Nis..jer se ja nikad ne zaustavljam na jednom misljenju, nego trazim vise strucnih.. Pozz
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » čet stu 29, 2012 23:19 pm

U VS Nis neces naci strucno misljenje, za Rasu sam vec rekla sta mislim.
U ovom gradu je DrPettGood najmanje zlo, da tako kazem, znaju vecinu toga o kunicima. Neke stvari vise, neke manje, ali neuporedivo vise od ostalih veterinara.
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » čet stu 29, 2012 23:25 pm

Mary je napisao/la:U VS Nis neces naci strucno misljenje, za Rasu sam vec rekla sta mislim.
U ovom gradu je DrPettGood najmanje zlo, da tako kazem, znaju vecinu toga o kunicima. Neke stvari vise, neke manje, ali neuporedivo vise od ostalih veterinara.

Aha, evo sad tek vidim sta si mi napisala za Rasu ... strasno :omg:
Joooj, a ovo vise nisi siguran nigde, hvala ti...sad bar znam kog da trazim u Dr.Petgood..
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la mala_zečica » pet stu 30, 2012 0:49 am

Beban, nisam ja rekla da je loše razmjenjivat slike... slikama se zatrpava tema i postaje nepregledna... evo, klikni na ovaj link
viewforum.php?f=11
otvori temu za svog preslatkog kunica i podijeli slike sa svima na forumu
problem kakav si ti imala sa kunicem možda ce jednog dana imat i netko drugi pa ce prolistat temu za odgovorom a sve što nije vezano za pomoc kunicu samo ce otežat stvar, zato sam to napisala...
poslušaj naše savjete, ne pari kunica nego ga kastriraj cim ti se ukaže prilika, udomi curu... i jednostavno uživaj...
prolistaj teme na ovom gore linku koji sam ti dala, vidjet ceš srecu kunica koji žive u paru. a nisu sretni samo kunici nego i vlasnici. nema ništa ljepše nego gledat dva zaljubljena i sretna kunica kako se maze, ljube zecoplesare... :dj:
slikaslikaslikaslika
mala_zečica
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » pet stu 30, 2012 1:06 am

mala_zečica je napisao/la:Beban, nisam ja rekla da je loše razmjenjivat slike... slikama se zatrpava tema i postaje nepregledna... evo, klikni na ovaj link
viewforum.php?f=11
otvori temu za svog preslatkog kunica i podijeli slike sa svima na forumu
problem kakav si ti imala sa kunicem možda ce jednog dana imat i netko drugi pa ce prolistat temu za odgovorom a sve što nije vezano za pomoc kunicu samo ce otežat stvar, zato sam to napisala...
poslušaj naše savjete, ne pari kunica nego ga kastriraj cim ti se ukaže prilika, udomi curu... i jednostavno uživaj...
prolistaj teme na ovom gore linku koji sam ti dala, vidjet ceš srecu kunica koji žive u paru. a nisu sretni samo kunici nego i vlasnici. nema ništa ljepše nego gledat dva zaljubljena i sretna kunica kako se maze, ljube zecoplesare... :dj:

Slazem se sa tobom, u pravu si..
Zahvaljujuci ovom sajtu, i vama, naucicemo puno toga o kunicima, i kako uciniti njihov zivot savrsenim..
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » pet stu 30, 2012 7:34 am

Otvori temu Beban, a u "Slike,filmici,price" imas teme svih nasih zekana pa mozes gledati slike :P a ovo sto su ti forumashi rekli je istina. Zato ipak postoji zanimanje veterinar i cak i oni koji to zavrshe opet nisu strucni za sve zivotinje, tako da o parenju nemoj razmisljati, ako ces zeku kastrirati onda mu nabavi posle devojku i bicete svi srecni :blush: A i za kastraciju procitaj ovde kako treba da se ti ponasas i sta ti treba sve da obezbedis za svog zekana jer veterinar samo uradi intervenciju a ti si posle toga taj koji brine o zeki i njegovom oporavku. Cekam temu Beban :wink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » pet stu 30, 2012 11:03 am

Bosko radi inhalacionu anesteziju, kunic se vrati budan nakon 15,20 minuta iz sale. Stoji na nogicama u transporteru i vec je u stanju da se ocisti, pije vodicu, veoma brzo i da jede.
Obicna anestezija (kao kod Rase, i u drugim ambulantama) je agonija i mucenje. Kunici se bude po 3,4 sata, teturaju se, ne mogu da se oslone na noge, kolutaju im oci, tesko im je, znam iz primera svog kunica i jos jednog o kome sam brinula nakon kastracije prosle godine.
DrPetGood su jedini kod nas koji rade sa tom anestezijom i stvarno je neuporedivo bolje. Gledala sam i muzijake i zenke nakon kastracije kod njih, svi su odmah budni, svi odmah krenu lepo da jedu i oporavak traje u slucaju zenki 3,4 dana, a u slucaju muzijaka 1 dan.
Pripremi njegovu omiljenu hranu za posle operacije, mirnu, toplu i tihu sobu, i sve ce biti super.
Najjeftiniji transporter se moze kupiti u Kineskom Centru PANDA, odlicni su i kostaju 1000dinara.
Mary
Super Zek
Super Zek

Re: Potrebna pomoc, savet za mog kunica

PostPostao/la Beban » pet stu 30, 2012 19:03 pm

Hvala ljudi na ovim informacijama, i sto nas usmeravate na prav put, da tako kazem... :happy:

A za slike nisam znala gde se postavljaju, jer sam nova ovde...
Markiza, otvoricu uskoro temu i postaviti ih tamo pa da razmenjujemo fotkice sa mnogima :wink:
Pozic
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » sub pro 01, 2012 10:28 am

Hvala i jedva cekam slikice :micika: :micika: :micika:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » čet pro 13, 2012 10:56 am

Ljudi, jel imao neko iskustva sa brusenjem kutnjaka pod anestezijom? Jel nije opasno? Mi danas idemo i malo se plasimo.. :hm:
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » čet pro 13, 2012 11:26 am

Svaka anestezija je sama po sebi rizik, isto kao kod ljudi i drugih zivih bica.
Ali posto ides kod veterinara preporucenih sigurna sam da ce sve savrseno proci. Kunic ce ti se vratiti budan i bice mu lakse nakon brusenja.
Bas mi je zao :sad: Neka mu izbruse i one prednje, bolje je brusiti nego seci, neuporedivo bolje. Ja idem kod Boska dva puta mesecno na brusenje prednjih, za Twita i bar sam sigurna da nema dodatnog iritiranja pulpe, niti krvarenja.
Pripremi toplu sobu za kad se vratite, zamraceno, hranu izrendaj, izmiksaj za pocetak, mozda nece odmah hteti/moci, budi uz njega, nudi mu da jede i pije, ako ne moze sam onda na spric, da probava ne stane.
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » čet pro 13, 2012 11:36 am

Idemo kod Boska (drPetgood)..prednji zubici mu idu krivo, ali on kaze da je to zbog kutnjaka, jer mu oni guraju vilicu u stranu... Kaze da prednji zubici nisu toliki problem koliko kutnjaci :sad: Joj lakse bi mi bilo da meni daju anesteziju a ne njemu...bas sam uplasena... Nadam se da nece morati vise da se krate kutnjaci na taj nacin..i da sve bude normalno..
Beban
Kunić
Kunić

PostPostao/la Mary » čet pro 13, 2012 11:41 am

Bosko ce to dobro uraditi - radio je puno puta takve zahvate.
Uglavnom, prednji ako idu krivo morace stalno da se seku, jer je iskrivljena vilica, samim tim oni ne mogu pravilno da nalezu jedni na druge i da se trose.
I Bosko zna iz iskustva kakvi problemi mogu nastati kad se zubi seku makazama, pa je zato bolje da se i prednji izbruse, narocito kad je pod anestezijom i kad se sve vec radi - da se uradi i to.
Nemoj da se plasis previse, potrebna si mu sabrana i smirena, da bi mogla dobro da brines o njemu. Oni osete kad smo mi uplaseni i zamisli onda kako im je. Zbog njega se smiri i sve polako, procice, bice dobro. Navijamo za vas!
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Beban » čet pro 13, 2012 11:43 am

Hvala :zeko3:
Beban
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.