Nedoumice oko traženja dečka našoj Neri..

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Trebamo li Neri naći dečka?

Obavezno, biti će sretnija
6
60%
Da, ali tek kad (i ako) preselite
4
40%
Ne
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 10

Nedoumice oko traženja dečka našoj Neri..

PostPostao/la Nera » sub ruj 03, 2011 10:59 am

Zadnjih tjedana sve više razmišljamo o tome da našoj Neri udomimo jednog kastriranog dečkića da se ima s kim družiti (osim nas :P )

Još uvijek je dosta zatvorena, mazi se na kratko i to obično ispod kreveta (ruke su mi se sigurno produžile od svakodnevnog istezanja ;D ) pa mi se čini da nije potpuno opuštena i sretna.. Voljeli bi joj priuštiti društvo ali nisam sigurna koliko će nam smetati činjenica da živimo u garsonjeri i da nemamo dvije odvojene prostorije za slučaj da se ne slože odmah (ili uopće)..

Pa prije nego pitam ja vas - što vi mislite? Nera će uskoro navršiti 5 mjeseci - čini mi se da je idealno je sada skompat s nekim.. A kad ćemo si mi moći priuštiti veći stan-tko zna! Plus što mogu proći mjeseci prije nego nađemo idealnog dečka (pogotovo zbog naše lokacije-mislim da bi u Zagrebu bilo puno lakše i brže, makar ne mora značiti..)

Udomiti ili bolje još ne? :zeko10:
Nera
Zečić
Zečić

Re: Nedoumice oko traženja dečka našoj Neri..

PostPostao/la zeko Simba » sub ruj 03, 2011 11:12 am

A koja je vaša lokacija? Da li ste podstanari ili ne?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la littlebunny » sub ruj 03, 2011 11:21 am

bolje kada se preselite :wink:
Roxie
littlebunny
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nera » sub ruj 03, 2011 11:27 am

Da, ja pametna zaboravila napisat lokaciju :rolleyes: u Zadru smo i podstanari.. nekako sam zaključila da nema baš ljudi iz Zd sa zecovima na forumu, budući da nema ni preporučenog veterinara..
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub ruj 03, 2011 11:29 am

Budući da stre podstanari radije bi pričekala neka bolja vremena
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Sindenis » sub ruj 03, 2011 11:35 am

Mislim da nema veze sto ste podstanari kad vec imate jednog zeku. Veci je problem sto ste u garsonijeri (a ja kuzim koliko to malo zna biti). Da li vam stanu dva kaveza? Sta cete ako se decko i cura ne sloze? Ako i kad se budete selili (s obzirom da ste podstanari), znate da morate traziti stan gdje primaju zeke? Mene su neki u startu odbili, ali nije mi zao.
I znate da prvo trebate sterilizirati curu, a tek onda nabavljati decka?
I zasto je "dosta zatvorena"?
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Nera » sub ruj 03, 2011 11:50 am

zeko Simba: i meni razum to govori ali tko zna hoće li uopće doći bolja vremena.. to mene brine.. jer ovakva situacija može potrajati još godinama.. trudimo se makar naći veći stan za istu lovu-onda nebi dvoumila ni sekunde, ali to je gotovo nemoguće.. :zeko4:

Sindenis: Znam, te sve stvari me i muče.. Jedino nisam znala da moramo sterilizirat curu ako joj udomimo kastriranog dečka?
A zašto je dosta zatvorena? Ne znam, vjerojatno jer je takve naravi - puuuuno se ona promijenila od prije dva mjeseca kad smo je kupili, nebo i zemlja.. Bila je mala, čupava, preplašena, mrvica koja se tresla od straha.. :sad: Napredujemo mi, ali sitnim koracima.. Neka, mi se veselimo njenom svakom malom pomaku, oslobađa se svakim danom sve više.. Ali,čitajući tu na forumu o društvenom životu kunića voljela bi da i njoj možemo priuštiti društvo..
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la ars » sub ruj 03, 2011 12:08 pm

Aha, zatvorena kao nepristupacna, a ne kao u gajbi zatvorena? Ja bih isla nekim redom. Prvo, nju morate sterilizirati zbog opasnosti od tumora. Cim bude 6, 7 mj. Nedavno sam opet cula slucaj da je cura od tek godinu dana krvarila u sali zbog cista.. Tako da ja ne bih cekala. U zg je to 400kn s terapijom. Kad taj trosak skinete s vrata, vidite za decka.. Ako bi mogli to izvesti, zasto ne, ali pod uvjetom da ste ziher da nece biti selidbe pa kad gazda zabrani da ih morate udomljavati.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nera » sub ruj 03, 2011 12:22 pm

ars je napisao/la:Aha, zatvorena kao nepristupacna, a ne kao u gajbi zatvorena? Ja bih isla nekim redom. Prvo, nju morate sterilizirati zbog opasnosti od tumora. Cim bude 6, 7 mj. Nedavno sam opet cula slucaj da je cura od tek godinu dana krvarila u sali zbog cista.. Tako da ja ne bih cekala. U zg je to 400kn s terapijom. Kad taj trosak skinete s vrata, vidite za decka.. Ako bi mogli to izvesti, zasto ne, ali pod uvjetom da ste ziher da nece biti selidbe pa kad gazda zabrani da ih morate udomljavati.

Da, zatvorena kao nepristupačna.. ;D U gajbici je kad nema nikog doma i kad spavamo. A ostatak dana se izležava ili iza gajbe ili iza kreveta, ljenguza..

Hvala na savjetu, imaš pravo - tim redom bi bilo najbolje.. Svakako ćemo je sterilizirati za mjesec-dva, samo me brine kod koga.. A onda ćemo vidjeti dalje kako stvari stoje..

A što se tiče zabrana od strane gazde - udomljavanje nije opcija - ako zabrani morat će i nas netko udomit skupa s njom/njima jer ja nju ne dam.. :zeko8: To bi bilo ko da mi netko zabrani da živim u stanu sa svojim djetetom.. A kad smo već kod toga-Nera je puno urednija od mnogo klinaca. :zeko5:
Nera
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sindenis » sub ruj 03, 2011 12:35 pm

Aha, na taj nacin zatvorena :D Jedini savjet je polako. I moja je bila preplasena i trebalo nam je dugo da sagradimo odnos koji sad imamo.

Dva zeka znace duplo visu vjerojatnost da ce ti trebat dobar veterinar. Definitivno ga pronadji. Zatim curicu sterilizirat. A pri nabavljanju decka pitajte gazdu za svaki slucaj. Ali ono, u zg se moze naci stan gdje primaju zecove jer su oni "mali i budu cijelo vrijeme u kavezu". :D
I onda udomis deckica :P
Sad me zbilja zanima koliko m2 ima ta garsonijera. :D
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la renata » sub ruj 03, 2011 12:38 pm

Nema šanse da se mužjak i ženka ne slože i da budu potrebne dvije sobe. Jedan kavez, jedna pojilica, jedna zdjelica, jedan Wc...i dva zeca. :cool:
To je kaj se tiče garsonijere.

Ali, podstanarstvo me važe. Trebalo je prije nabavke Nere razmišljati da li uopće imati zeca, sada je kasno. :omg:

Dakle, s obzirom da ste svjesni da zeko živi 10-ak godina, selit će se s vama i biti s vama (i pretpostavljam kad-tad i s vašim djetetom) svo to vrijeme, bilo bi lijepo da ima društvo svoje vrste. :)
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nera » sub ruj 03, 2011 12:58 pm

garsonjera ima nekih 30-ak kvadrata :wink:

znam da smo trebali prije razmišljat o nabavci Nere, ali nije mi žao uopće.. Na temi o njoj sam pisala da smo je kupili impulzivno, što vjerojatno nije dobro, ali ne kajem se nimalo.. Bila je malo veća od ostalih zekana, činilo mi se da je nitko neće baš zato - jedina čupavica, totalno drugačija od drugih, ličila je na sve samo ne na zeca..Svi su se divili ostalim, manjim zekanima, a ona je bila u kutu sama, izolirana... A nama je baš ona bila predivna, nismo je mogli ostaviti :ujea:
Nera
Zečić
Zečić

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan