Kikolina i Jurka- pokusaj ponovnog upoznavanja

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Kikolina i Jurka- pokusaj ponovnog upoznavanja

PostPostao/la Ledolina » pet tra 11, 2008 8:24 am

Kako znate nase dvije cure su se za vrijeme trudnoce i odgajanja beba pocele mrziti- od nekadasnje idile, ljubljenja i spavanja zajedno postale su najljuci neprijatelji. :blush:

S obzirom da mi 20.04. stize spavaca soba (a ta prostorija je sada njihovo carstvo), zekani moraju skupa u gajbu jel za dvije velike gajbe nemam nikako mjesta u stanu.

Upoznavanje je zapocelo danas- odvedene su na neutralni teren gdje su bile pod stalnim nadzorom, jednu sam drzala dok je druga skakutala okolo, nakon toga sam i drugu stavila na pod i malo su se ponjuskale ali i krenule jedna na drugu rezati i pokusale se ugristi- to sam na vrijeme sprijecila i spustila im objema glavice na pod. :sad:

Drugi put je bilo isto.. :sad:

Za sada je to sve popodne cu pokusti ponovno..

Svaki savijeti su dobro dosli- one su obje dosta dominantne i znam da ovo nece biti lagano.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lela » sub tra 12, 2008 11:34 am

kako napredujete? :)
kao što reče ako su obje dominantne onda će ići teško..
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ledolina » sub tra 12, 2008 15:55 pm

Ne napredujemo nikako, kad su na pola metra udaljene ignoriraju se, a cim se jedna priblizi pocnu rezati i pokusavaju se ugristi- za sada smo uvijek na ledima jednoj da ju dignemo u zrak ili povucemo kad krenu u napad, ali vec 3 dana se nismo ni malo pomakli..

Mislim da ova metoda nece upaliti.. :sad:
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ledolina » sub tra 12, 2008 15:58 pm

Kad se krenu napasti vicem NE, lupam rukom o pod, pritisnem im glavice o pod..
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » sub tra 12, 2008 16:14 pm

a da jednu kastrirate,onu koja se ponaša više zaštitnički :hm:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la katrin i kenji » sub tra 12, 2008 18:27 pm

uh stvarno se nadam da kod tebe neće trajati dugo upoznavanje kao kod mene, kod nas je to trajalo više od 6-8 mjeseci, na bolje je krenulo kada sam mazu dala kastrirati jer bila je nemoguća prema maloj.Još dan danas svaka ima svoj kavez jer iako se jako vole ne mogu biti zajedno u kavezu :rolleyes:
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ledolina » ned tra 13, 2008 7:51 am

Ja ne mogu odrediti koja je dominantnija- svaka stiti svoju gajbu i dok je jedna zatvorena ona druga pride gajbici i tuku se kroz resetke.

A kad su u neutralnoj prostoriji Jurka trci po sobi i istrazuje dok je Kiki u pocetku stisnuta u kutu a onda i ona istrazuje. Kad si pridu jako blizu krene rezanje i pokusaj grizenja.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned tra 13, 2008 10:21 am

jel možda koja naskakuje na drugu?
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ledolina » ned tra 13, 2008 10:44 am

Kiara je napisao/la:jel možda koja naskakuje na drugu?

Ne dodemo do tog dijela jel kod njih odmah nastupi rezanje i grizenje- nema ni 5 sec mira kad su skupa pa da jedna naskoci ili da se ne pokusavaju potuci.

Katrin kako ste ih uspjeli sprijateljiti?
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned tra 13, 2008 10:50 am

probajte ih odnijeti na neutralan teritorij, i sjedni negdje,jednu tavi na jednu stranu,drugu na drugu, i počni ih maziti,češkati nježno masirati po glavici...i kada zaborave,opuste se stavi ih jednu do druge, i odmah ih počni maziti...meni je to upalilo kada se ni moje nisu voljele.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ledolina » ned tra 13, 2008 13:46 pm

Kiara je napisao/la:probajte ih odnijeti na neutralan teritorij, i sjedni negdje,jednu tavi na jednu stranu,drugu na drugu, i počni ih maziti,češkati nježno masirati po glavici...i kada zaborave,opuste se stavi ih jednu do druge, i odmah ih počni maziti...meni je to upalilo kada se ni moje nisu voljele.

One se Kiara i upoznaju na neutralnom teritoriju i tamo se tuku i reze. Ne bi ih ja ni upoznavala u poznatom okruzenju.

One cim su si na 20-30 cm pokusavaju se baciti jedna na drugu ugristi i grepsti.. sve sam s mazenjem pokusala ali cim im puhne pokusaju se baciti.
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » ned tra 13, 2008 13:49 pm

znam da se upoznavaju,pa čitala sam prvi post...ali moje su se isto znale potući( i dan danas im nešto dođe pa se napadaju,kada jedna na drugu naskakakuje) pa ti kažem što kod mene pali, i što ih smiri.
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned tra 13, 2008 14:16 pm

NAše su obje kastrirane, a situacija je kritična.
Prije trudnoća su se voljele i provodile vrijeme zajedno. Usljedile su trudnoće i bebači kod Siniše. Od tada se ne podnose, napadaju se čim su si blizu. Sada nas je ponovo šest i pokušavamo smiriti strasti i vratiti prvobitno stanje kada su svi bili složni. U jednoj su sobi, dijeli ih ogradica, dva vs. četiri koju mičemo kada možemo nadgledati svih. Noću i kada nas nema je ogradica granica. Simba i Siniša se i dalje ne podnose i panično se boje jedna druge, ali polako će se i to srediti, treba puno strpljenja...
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la katrin i kenji » ned tra 13, 2008 14:45 pm

Ledolina je napisao/la:
Kiara je napisao/la:jel možda koja naskakuje na drugu?

Ne dodemo do tog dijela jel kod njih odmah nastupi rezanje i grizenje- nema ni 5 sec mira kad su skupa pa da jedna naskoci ili da se ne pokusavaju potuci.

Katrin kako ste ih uspjeli sprijateljiti?

teško ;D

kada je maza došla kod nas, mala je imala već 3 godine pa je su njoj hormoni odavno prestali da luduju, maza je još bila beba pa je svakodnevno naskakaivala na malu, grizla ju je, tako da smo imali rane na leđima.....

dugo smo mi njih puštali tako da je jedna bila po danu slobodna, a druga po noći, onda kada sam mazu dala na kastraciju i kada su joj napokon počeli hormoni polako popuštati lagano su počele ležati jedna pokraj druge, pa s vremenom sam im postepeno davala da iz istog tanjura zajedno papaju zelenjavu i voće, ali uz moju prisutnost, pa sam postepeno ih sama ostavljala na pola sata u sobi bez nas da vidimo hoće se pokefati i tako trajalo ti je to dugo dugo.

još dan danas se znaju one pokefati, valjda kada ih ulovi žuta minuta, samo par dlaka poleti i opet se za minutu vole.

teško je imati dvije zekice koje su dominantne, ne preostaje ti ništa drugo nego ih dati na kastraciju
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan