Slepe i bez dlake bebe u star pet shopu - Beograd

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

Re: Slepe i bez dlake bebe u star pet shopu - Beograd

PostPostao/la Lilo » uto tra 03, 2012 18:17 pm

zec vice-što se tiće kotilice napisala sam ti....nije nužna niti je jedan zakon prepisuje?Al je dobra i poželjna radi mira majke dok doji,kotilica stvara privid rupe u kojoj su sakrivani mladunci,nemogu ispasti iz gnjezda kao ovi-al nemreš ih tužit kaj nemaju kotilicu...nadalje...jesu te bebe gladne,kakvi su trbuščići-možda ipak cicaju?Može netko to provjeriti?
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la Klio » uto tra 03, 2012 21:45 pm

Lilo je napisao/la:jesu te bebe gladne,kakvi su trbuščići-možda ipak cicaju?Može netko to provjeriti?

Eto cure koje zive blizu Stara ili clan koji je postavio temu?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » čet tra 05, 2012 21:40 pm

Ja sam danas bio do pet shopa i nazalost izgleda da su bebe uginule posto su mamu stavili u kavez sa tatom beba. I sad ce ponovo da im zatrudni pa je mozda i neko kupi jer je idaljie mala i izgleda kao beba a jos je i preslatka pa ce da se obraduje kad dobije ko zna koliko malih zeceva...
Mislim da se tema privremeno zatvara na jedno mesec dana dok ponovo ne dobije bebe
Mixazeko

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 05, 2012 23:54 pm

Ma dajte ljudi, ako mislite samo dizati oglase kada budu bebe u pet shopu onda bolje da nita ni ne govorite. To što se tamo radi treba spriječiti. Kunica će uginuti ako ju se stalno pari.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Reyna » pet tra 06, 2012 11:16 am

Ne moze da se zatvori... hahaha mnogo ali mnogo su jaki imaju desetak mesta, nema sanse da uradimo nista po tom pitanju sem da se mucimo svaki put. jedino da im se zabrani prodaja zivotinja, ali tesko. Ne verujem da opet sada. Od kako je ispalo sve ono sa mojim braon zekom, od tada su mi se zgadili. fuj. mrzim ih, ja sam taj pet shop nekada volela, nisam znala da ima toliko radnji ni bilo sta od toga, isla sam na vidikovac. Isla sam u taj pre mozda 15ak dana i tada nije bilo te zecice. Uglavnom nisam sigurna da ista mozemo da uradimo. :sad: :hm: :zeko4:
Tigrastija od tigra.
Hoda kao vampir, elegantno poput tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » pet tra 06, 2012 14:48 pm

Reyna, za nju sam te pitala da li mozes da je uzmes.

MOzemo da kupimo tu zecicu i da je eto REyna uzme privremeno ili stalno. Ali to nije resilo problem, nije resilo nista. Doci ce sutra druga i koliko jos toga ko zna. I sta, svakog zeca cemo kupovati i nekome davati, i dokle ce se moci tako... To nije resenje.
I da nije parenje, bit ce nesto drugo, i nece me iznenaditi jos novih tema na temu istog, a vec sam toliko toga napisala sto se mog misljenja tice na tu temu tog pet shopa da nemam reci vise.
Ja razumem sve vas koji se brinete za zeke tamo, a sta da vam kazem kada to jednostavno ne moze da se spreci. Jedna od pojava u ovoj drzavi. Jedna od pojava, kao sto evo par meseci kod mene na institutu nema nekih hemoterapijskih lekova za pacijente... Nema mnoooogooo toga, i pravo da vam kazem ja se nemam snage boriti sa vetrenjacama.
Ovog puta nemamo cak ni jasan razlog da napisemo prijavu a da ne ispadnemo smesni, i da oni to prosto ne opovrgnu.
A ni novine, sta da napisu, mi kazemo mlada zecica, parit ce se, a oni je sklone i kazu nije mlada ili sta vec... U tom pet shopu nisu samo zecevi ugrozeni... A inace i u Pet centru se desavaju takve svari... samo se to krije, tj.srecom je bila cura koja se razume u zeke pa ih je razdvajala i sklanjala. Odavno vise ne radi tamo.

Za ovu zecicu mozemo uciniti to da je Reyna kupi, ako moze,imamo novac koji se skupio za braon zeca, do odluke da li je zadrzati kod sebe ili udomiti i to je to.
A ja vas pitam, kada sutra bude opet neka druga, sta cemo raditi? To se moze desiti za deset, petnaest dana ili dva meseca?

Opet kazem svima koji podizu ovakve teme, na licu mesta mogu da pricaju sa prodavcom, opet i opet, ne da se podizu teme odmah, na licu mesta kada se tako nesto vidi moze se slikati, vise ljudi koji ih bombarduju sa upozorenjima da ne brinu kako treba o zecevima mozda nekome od prodavaca i proradi savest. Jedino se na to mozemo osloniti.
Zabrana prodaje je smesna, procitajte ranije napisano o tom pet shopu. Evo i linka na isti http://www.starpet.rs/index.php?option= ... &Itemid=11 Covek koji mazi iguanu prosli put je rekao da je bolje da prodaju zeca nego da imaju problema.
Inace, sve na slici deluje mnogo cistije i urednije nego sto je stvarno.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » pet tra 06, 2012 19:41 pm

Ja sam veceras ponovo bio tamo i zenka i onaj muzjak su bili razvojeni.
Mixazeko

PostPostao/la Reyna » pet tra 06, 2012 21:43 pm

Kao sto sam rekla malopre Klio. Ja prihvatam da zecica dodje kod mene na smestaj. Ali, veliko ALI, smislite i uradite sta god zelite, ja cu dati novac onima koji bi otisli da kupe i nasla se sa njima gde god, ali ne zelim da idem u pet shop niti da se suocavam sa onima iz pet shopa jer mi se svi oni gade. To je moj jedini uslov. Nista necemo uraditi time, ali opet, kupice je neko- mi ili neko drugi. I isti je rezultat, drugi kunic ce zauzeti njeno mesto, samo se vrtimo u krug, a ne mozemo da uradimo nista. I ono sto mislim da mozemo postici kupnjom te kunicice je to ako je trudna, kada se okoti mozemo da se zalimo, ali to se cesto vidja i opet time necemo nista dobiti, kao sto je i Klio rekla, oni mogu da okrive uzgajivaca i opet su im zasticena ledja. Dakle, sta god da se odluci, ja sam tu, pomocicu koliko god mogu ali samo da ne idem tamo, mada cak iako treba oticicu, ali samo za neki jaci razlog. Toliko od mene.
Tigrastija od tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub tra 07, 2012 8:09 am

Kupovanje kunića ili bilo koje druge životinje u takvim shopovima na žalost ne rješava stvar. Ne znam kakav je zakon kod vas, ali treba taj shop prijaviti nadležnim inspekcijama, jedino tako se može nešto napraviti, dugoročno gledano
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » sub tra 07, 2012 8:43 am

zeko Simba je napisao/la:Kupovanje kunića ili bilo koje druge životinje u takvim shopovima na žalost ne rješava stvar. Ne znam kakav je zakon kod vas, ali treba taj shop prijaviti nadležnim inspekcijama, jedino tako se može nešto napraviti, dugoročno gledano

Vec sam ga prijavila kada je bio bolesni zeko u pitanju sa predlogom zakona i kako treba brinuti o kunicima koje mi je Ledy poslala..
Po zakonu ovde, u ovom slucaju nema nikakvog osnova za prijavu. Jer zakona nema, uopsten je i moze se tumaciti kako god, ako veterinar ne potvrdi da to nije dobro za zivotinju, nikom nista, a oni imaju svoje veterinara u pet shopovima, pa i taj pet shop ima veterinara...
Na zalost, i puno prijava, bez sustinski promenjenih stvari.
To je tako, i mozemo se samo kidati a promeniti nista znacajno necemo.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Reyna » sri tra 11, 2012 11:30 am

Jel isao neko tamo da vidi kakvo je stanje?
Tigrastija od tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Mixazeko » ned tra 15, 2012 10:17 am

Cura je prodata
Mixazeko

PostPostao/la Reyna » ned tra 15, 2012 11:55 am

Bas kao sto smo i ocekivali. Ok.
Tigrastija od tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PostPostao/la Rabbitlover » pet svi 11, 2012 11:38 am

Opet problemi u staru. Inace dobijaju mlade zeke stare oko 1 mesec stare ali su meni ovi novi izgledali jos manje. Bilo kako bilo ja ih pogledam imajuhranu,seno neamju svi su isprepadani a cak ima i jedan zec kojem suzi oko a dugo mu izgleda bolesno kao da ga nema.
Da li je ista moguce uraditi po tom pitanju
Rabbitlover
Kunić
Kunić

PostPostao/la Reyna » pet svi 11, 2012 12:41 pm

Kao i do sad nista, sve sto moze to je da proba da se kupi... Iscitaj malo ovde sto smo pisali. Ako kupimo oslobadjamo mesto sledecem. Ako ne kupimo uginuce..
Tigrastija od tigra.
Reyna
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan