Putovanje sa zekom

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

PostPostao/la red_sonja » čet svi 01, 2008 0:54 am

što se tiče putovanja, prošlo ljeto, silom prilika, i mi smo morali prevaliti put od Zagreba do Visa, i natrag sa našim dlakavcem...dakle, svi moji strahovi kako će on to izdržati s obzirom i na dob i na vožnju autom pa trajektom, bili su na svu sreću neopravdani, jer već nakon deset minuta kad je majstor skužio da se ne ide veterinaru, ispružio se na zadnjem sicu u svojoj gajbi ko da je na godišnjem :)

Putovali smo po noći baš radi njega, putem je sam jeo sijeno i pio vodu iz pojilice, što me čudilo nenormalno...naravno, na klimu se u autu pazilo da ne puše po njemu, ručnik je bio prebačen za svaki slučaj preko vrha gajbe, a putem se stajalo milion puta
Vožnja trajektom bila je veći stres meni nego njemu dok sam našla mjesto gdje ne puše i gdje nema hrpe ljudi, a on je bio znatiželjni cooler u svom transporteru dok sam ja kolutala očima kad bi netko komentirao: vidi maca :P

bez obzira što je sve dobro prošlo, i dalje mislim da ne treba bez debelog razloga gnjaviti malce putovanjem, njima je ipak na njihovom terenu najbolje :)
red_sonja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la perlica » čet svi 01, 2008 9:32 am

evo ovak..mi na more ne furamo zeku..ostavimo ga teti na čuvanje...al par puta smo ga furali kad bi išli do vikendice...cca 1,5h vožnje....stavila sam ga u kutiju od tenesica..i držala ga u rukama..i on cijelo vrijeme ležao i gledo si okolo i bio fkt miran... :thumbup:
perlica
Zečić
Zečić

PostPostao/la dina » čet svi 01, 2008 19:01 pm

sutra beba i ja idemo na put autobusom. Put ce trajati neka 2-2.5h, valjda ce ok biti
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dina » uto svi 06, 2008 14:24 pm

evo, vratili smo se danas :)

na putu je bio jako miran, uplasen, nije hteo da jede, stolica mu je bila reetkaa...

u gostima se odmah opustio, navikao, stalno je hteo da se mazi, bio je bash, bash srecan...

kada smo se vracali opet nije hteo da jede, prespavao je ceo put, nije bio uplasen, kao da se navikao na putovanje.

jedino kad smo doshli kuci nije hteo 30minuta da izadje iz transpotera i kao da je sve zaboravio chak i njegov kavez :worried:
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » uto svi 06, 2008 14:31 pm

To je sve normalno ali na kraju puta ti je morao pokazati da se ljuti (iako mu je bilo ok u gostima) i malo je pakostio ali to se uvijek brzo vrati u normalu :)
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » pon svi 19, 2008 13:35 pm

ne podnose svi zekani jednako duže putovanje

prije nego smo vodili Lunicu i Zorreka na more, polovila sam sve bitne podatke
obično nisu raspoloženi jesti i piti na putu, pa se zbog toga nisam uzrujavala
ono što me je izbezumilo je bilo Lunino skoro 6-satno kopanje po transporteru
dok je Zorrek mirno ležao i čekao da sve to prođe, ona je kopala, kopala, kopala....

sve je bilo ok dok je bila uključena klima, no čekanje na trajekt je bilo prestrašno
iz frižidera sam vadila zamrznute patrone i stavljala im u transporter umotane u ručnik, no led se topio velikom brzinom
na kraju sam im mokrim rukama hladila uši

no kad smo se konačno istovarili na terasi, navalili su na hranu i vodu, kao da se nisu mrcvarili satima :blink:

možda ima neke veze i to što sam ih od malena privikavala na vožnju u autu, računajući da će im manji stres biti kad će morati ići veterinaru ili na put, ako su već naviknuti na vožnju i pritom nije svaka neugodna (poput posjeta vetu)
znala sam ih potrpati u transporter i provozati pola sata po kvartu :)
salatica

Re: Putovanje sa zekom

PostPostao/la Eclectic Eel » čet srp 07, 2011 22:36 pm

Ja se upravo smisljam da li zeka da vodim sa sobom na letovanje ili ne. Polazim za nedelju dana i bicu odsutna 10-ak, ukoliko ga ostavim, drugarica od koje sam ga dobila dolazice da mu menja vodu i daje hranu, iskljucicu sve uredjaje pa ce biti pusten, tj. van kaveza kako je i navikao. Jedino sto ce tih 10 dana provesti sam.

Ako ga povedem, (zajedno sa njegovim kavezom) bice uz mene svo vreme, spavacemo na jednom finom tavanu, imam torbicu i povodac za njega, ceo dan na travici...

Ni put nije preterano dug, sat jedan do uzivancije. Ali naravno, dilema postoji. Ne poznajem dobro narav i potrebe mog kunica (imam ga od februara ove godine), znam da su osetljivi i da vole poznato. Mozda sam ja u zabludi ako mislim da ce mu sve to biti prelepa avantura kao sto je meni. Postoji opasnost i da zakaci neke parazite, da naleti na kakvu otrovnicu... imam jos vremena da odlucim, pa bih volela da mi vi koji imate vise iskustva date svoje misljenje.
Eclectic Eel
Kunić
Kunić

Prethodna

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan