Što staviti na pod gajbe?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la lucky » sri sij 16, 2008 14:02 pm

hvala ti charlie. mama mu je teška 1.7 kg valjda ni on neće biti veći. zapravo ne znam je li on ili ona, ima 3 mj a uzgajivač nije znao je li muško ili žensko jer mu nije tu bilo sina da odredi. imam ga tek dva dana tako da ću valjda otkriti nekako....
lucky
Zečić
Zečić

Re: ...............

PostPostao/la Milcec@Palcica » sri sij 16, 2008 16:37 pm

lucky je napisao/la:bokić, ja sam tu na forumu nova a i nova sam vlasnica jednog malog ovnolikog patuljastog zeke. čula sam da mu na dno gajbe stavim sjeno vidim da to nitko ne prakticira. daj me poučite??? i jos nešto trebam mu kupiti novu gajbu kolika ona mora biti s obzirom da je on patuljasti? :blush:

Dobrodošla nam Ti i novi maleni klempo! :) Obožavamo ih :slonce: ,pa zato imamo dva :zeko7:
Kupi mu što veću gajbicu možeš,ipak je to zeko,a oni vole trčati,pa će ti malac biti sretniji i zahvalniji.Pogotovo ako ga nemisliš puno puštati van.Sijeno većina ljudi nestavlja,pogotovo kod malenih,jer ga znaju pomiješati sa steljom i popiškiti.Ako to tvoj neradi i sijeno mu odgovara kao podloga nastavi mu je stavljati!

Palčici nestavljam ništa kao podlogu jer sve razbaca, a mucica Milčec ima dvije debele dekice do pola gajbe ,čak sam i stijenke gajbe potapecirala.Voli sve mekano,nikad ništa nerazbaca ,a s dekicama postupa ko mali čovjek s krevetom.Kad spava nekad ga i pokrijem.Na ostalom dijelu gajbice ima tanak sloj sijena.
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Josipa & Sanja » čet sij 17, 2008 19:57 pm

Mi smo probali s tepihom, ali ga je grickao, pa smo ga brzo maknule, sada stavimo samo piljevinu, ali ju on naravno razmakne i legne na plastiku ili se baci na sijeno...

Ali lijepo miriši po sijenu kad leži na njemu... :D
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la anabi5 » pet sij 18, 2008 12:20 pm

Moji su samo na plastici jer su sami odmicali danima sve kaj je bilo na dnu pa smo došli do logičnog zaključka da ne žele ništa. I sve je super i lakše se čisti!
Ana slika
anabi5
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Kalissta » čet sij 24, 2008 16:17 pm

Ja sam svojoj Bubici stavljala gumu za stat se poslje tuširanja (nije preporučljivo jer izgrize), sjeno,piljevinu... dok nisam došla do idealnog rješenja...bar za mene i malenu...
Stavila sma joj šper ploču unutra u kavez sa one hrapavije strane,a ispod kaveza sam stavila malu dekicu da ju grije odozdola sad po zimi... to je ispalo kao najbolja kombinacija nakon godine i pol potrage... :D
Samo nebi bilo loše da se ta šperploča nakon nekog vremena promjeni sa novom jer to baš i nemožeš oprati nego samo posisati odozgora...
Kalissta
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tena » pon ožu 10, 2008 11:34 am

provjeravam rekla-kazala informacij: moze li se zekanima (kad se nauce na wc) na pod staviti ploca pluta? To im je navodno glatko, nije tvrdo kao plastika ni grubo ko šperploča? Naravno, pod uvijetom da je ne jede?
Tena
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pon ožu 10, 2008 13:23 pm

Pod uvjetom da ne jede..zašto ne?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bibi » uto kol 12, 2008 12:34 pm

Ja moram nesto da stavim jer kucica ima drveni pod.. nesto sto ne propusta "vodu"... Jel sme laminat ili linoleum... ako ne, sta sme od tih nepropustajucih materijala?

Zeka jos nije lepo nucio da piski samo u wc pa nekad piski i oko njega, a onda to sve upiju daske pa posle dasaka upije moj parket :lud: , zato moram nesto da stavim da ne propadne ni kucica ni moj parket... :hm:
Bibi
Super Zek
Super Zek

heh

PostPostao/la PUCKO » sri kol 13, 2008 10:46 am

neznam zasto vam je tesko dat izrezat komad jelovine velicine kaveza i da je zaglade s obje strane ...kad uprlja,izvadis i operes obicnom vodom,okrenes i vratis na drugu suhu stranu, trajat ce godinama bez brige a kosta ni 100kn,prirodnije je pa nek i grize!

laminate,panel parkete i sve ostale gotove,obojane,ljepljene podloge nikako stavljat zvekanu na raspolaganje jer obicno mjesecima nema interesa za tim a onda jedan dan izgrize pola ploce...jelovina je najjeftinija i za to odlicna!
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la Bibi » sri kol 13, 2008 13:16 pm

Ja nisam rekla da mi je tesko, samo pitam sta da stavim.

Hvala :)
Bibi
Super Zek
Super Zek

Re: .......................

PostPostao/la siga » pet kol 15, 2008 8:29 am

PUCKO je napisao/la:...na svaku drvenu plocu,njezinu polovicu...zalijepi neku jeftinu,najobicniju keramicku plocicu ili vise njih ako su manje(lijepit silikonom)...znaci da plocica pokriva pola drvene plohe....

...zasto!?...kako bi tvoj kunic imao izbora ukoliko mu je vruce ili hladno...
...zasto dvije ploce!?..ako jednu zapiski ili uprlja mekanom kakicom da je mozes oprat vodom i staviti susiti dok drugu koristi...
...

Ovo mi je odlična ideja. Mi smo do sada imali plastiku jer je sve gurao. Hoće li se to s vremenom odljepiti (zašto baš silikonom). Univerzalno ljepilo bi držalo bolje, ali naravno NE! radi isparavanja. Možda je bolje sa hot glue gun-om?
I drvo se nikako ne može skroz oprati, nečistoće se uvuku u pore drveta (zašto su po novim propisima zabranjene drvene daske u restoranima....). Je li njemu dovoljno samo da je "površinski " čista jer slutim da će grickati :P .
Ajde molim te ako ti se da pojasni i detalje pa da i naš dvojac to dobije :)
siga
Super Zek
Super Zek

oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo

PostPostao/la PUCKO » pet kol 15, 2008 11:58 am

kazes da ti nacrtam,ajde evo!!!! :D ;D

ZELENO:daska
CRVENO:plocica

slika
PUCKO
Zečić
Zečić

PostPostao/la siga » pet kol 15, 2008 14:32 pm

Znam i ja nacrtati :belj: .
Pitanja su se odnosila na drugo :hm: . Onda ću ljepiti sa hot gluom i neću pola pola nego pločice na trećinu daske.

Ajd nabaci još koji savjet u toj nevjerojatno savšenoj 3D grafici :P ;D ;D ;D
P.S. Što označava bijelo na slici :blink: . Pojasnio si samo zeleno i crveno
siga
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » pet kol 15, 2008 16:58 pm

Ima (bar je bilo prije cca mjesec dana) u Muller-u baš posebne podloge za gajbe životinja, koje neutraliziraju mirise
slika
Charlie
Moderator
Moderator

oOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOo

PostPostao/la PUCKO » pet kol 15, 2008 21:45 pm

siga je napisao/la:Znam i ja nacrtati :belj: .
Pitanja su se odnosila na drugo :hm: . Onda ću ljepiti sa hot gluom i neću pola pola nego pločice na trećinu daske.

Ajd nabaci još koji savjet u toj nevjerojatno savšenoj 3D grafici :P ;D ;D ;D
P.S. Što označava bijelo na slici :blink: . Pojasnio si samo zeleno i crveno

ja sam mislio da ti fali samo ta jedna daska kad ono...ima toga! :D ;D :D :D
PUCKO
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan