Uška imamo već 10 mjeseci, uzeli smo ga bez para jer nismo znali tada isto kao što nismo znali niti da je veliki problem ako se dečkića ne sterilizira, a nema družicu..

Uška smo razmazili valjda koliko se nekog razmaziti može, uzeli smo mu veeeeliki kavezić, napravili mu kat, igraonicu u kavezu, ali nije to to... Imamo i dvije livadice oko kuće di sada svaki dan ide trčat, slobodno, zna di mu je granica iako ga mi imamo na oku stalno... da ne bi vražićak odskakutao...

Prije tjedan i pol dana uzeli smo mu ženicu... Pazili smo da bude otprilike njegove dobi i njegove veličine i da spada u patuljaste... Preslatka je... Zizy... Kako moja mama kaže, kao da ima bijelu vjenčanicu...
.gif)
Zizy je svo ovo vrijeme u svom kaveziću u sobi, jer Uškov je boravak i kuhinja... Ona se već malo privikla, bila je jako prestrašena jer je skoro godinu dana provela u Pet centru.. Nitko je nije htio...
.gif)
Tako da se iz prve nije dala ni uzet u ruke, cijele bi nas izgrebla... I sve je to sada ok... Pušteni su stalno svaki u svom području, kada jednog zatvorimo a drugog pustimo, otvorimo sve širom i prije toga počistimo... Dolaze si međusobno do kaveza i njuškaju se, ali kada ih izvedemo van na livadicu, on bi nju odmah... Khm...

Prepala se toga... Vidi se na njoj da bi se družila s njim, ali izgleda mi ko da je frustrira to što bi on sada svašta nešto na brzinu više puta...

I sada ih još pratim, ona već ulazi u njegov velik kavez, njemu to ne smeta, ali kao da mu je samo do parenja... Nebi htjela da nju na takav način prepadne i udalji od sebe, ali imam osjećaj i da opet probamo nakon nekog vremena da bi isto bilo..
Inače se ne mislimo bavit uzgojem, i ako se dogode mladi drage volje ćemo se o njima brinut i već imamo udomitelje, ali njega nismo sterilizirali, nije ni ona, mislimo da bi bilo dobro pustit je da jednom okoti pa onda to napravit jer ih svejedno tada treba odvojit...
Zanima me sljedeće... Oni se love i love i love i čim on na nju, ona utekne... Ne tuku se, ne svađaju se... Je li to normalno ponašanje ili nešto tu neće biti uredu kad ona toliko bježi... ??? Ponavljam da ih svi dan postepeno približavamo na različitim teritorijima koji nisu obilježeni s ničije strane, onda opet i ona već može u njegov kavez.... Ali svejedno, htjela bi im još nekako pomoći u svemu tome ako mogu... Jer on je dugo bio sam, a ona je pak došla u sve nepoznato i novo... drukčija okolina, drukčiji mirisi.... Sunce i trava nakon toliko vremena provedenih u kavezu jednog dućana...
Je li joj to možda previše.? Da li mi previše brzamo.?
Sve me to zanima, jer dok su ovako odvojeni, a vidjeli su se već, i svjesni su prisutnosti ovog drugog u stanu, počeli su obilježavat svaki svoj teritorij... Uško inače mokri u kavez ostalo - kuglice di stigne, nije se dao naučit, ali sad je počeo mokrit okolo.. Ona pak gotovo sve obavlja u wc, tu i tamo se nađe neka kakica ta tlane, ali je i ona sada poćela svoje kuteve obilježavat... Znači li to da se neće dobro složit.??
Jao puna sam pitanja i pišem roman... Ali zabrinuta sam za naša dva mala mazilka mucasta...
Molim Vas za bilo kakve savjete...
Hvala

P.s. Stavila bi i slikicu ali neznam kako..