Problem ili nije...??? Upoznavanje...

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Problem ili nije...??? Upoznavanje...

PostPostao/la mmishica » sub srp 03, 2010 3:43 am

Dragi zecovi i zečice... Imamo mali problemčić... :huh:

Uška imamo već 10 mjeseci, uzeli smo ga bez para jer nismo znali tada isto kao što nismo znali niti da je veliki problem ako se dečkića ne sterilizira, a nema družicu.. :sad:

Uška smo razmazili valjda koliko se nekog razmaziti može, uzeli smo mu veeeeliki kavezić, napravili mu kat, igraonicu u kavezu, ali nije to to... Imamo i dvije livadice oko kuće di sada svaki dan ide trčat, slobodno, zna di mu je granica iako ga mi imamo na oku stalno... da ne bi vražićak odskakutao... :zeko7:

Prije tjedan i pol dana uzeli smo mu ženicu... Pazili smo da bude otprilike njegove dobi i njegove veličine i da spada u patuljaste... Preslatka je... Zizy... Kako moja mama kaže, kao da ima bijelu vjenčanicu... :zekoo3:

Zizy je svo ovo vrijeme u svom kaveziću u sobi, jer Uškov je boravak i kuhinja... Ona se već malo privikla, bila je jako prestrašena jer je skoro godinu dana provela u Pet centru.. Nitko je nije htio... :zekoo4:
Tako da se iz prve nije dala ni uzet u ruke, cijele bi nas izgrebla... I sve je to sada ok... Pušteni su stalno svaki u svom području, kada jednog zatvorimo a drugog pustimo, otvorimo sve širom i prije toga počistimo... Dolaze si međusobno do kaveza i njuškaju se, ali kada ih izvedemo van na livadicu, on bi nju odmah... Khm... :) :zeko7:
Prepala se toga... Vidi se na njoj da bi se družila s njim, ali izgleda mi ko da je frustrira to što bi on sada svašta nešto na brzinu više puta... :wub:

I sada ih još pratim, ona već ulazi u njegov velik kavez, njemu to ne smeta, ali kao da mu je samo do parenja... Nebi htjela da nju na takav način prepadne i udalji od sebe, ali imam osjećaj i da opet probamo nakon nekog vremena da bi isto bilo..

Inače se ne mislimo bavit uzgojem, i ako se dogode mladi drage volje ćemo se o njima brinut i već imamo udomitelje, ali njega nismo sterilizirali, nije ni ona, mislimo da bi bilo dobro pustit je da jednom okoti pa onda to napravit jer ih svejedno tada treba odvojit...

Zanima me sljedeće... Oni se love i love i love i čim on na nju, ona utekne... Ne tuku se, ne svađaju se... Je li to normalno ponašanje ili nešto tu neće biti uredu kad ona toliko bježi... ??? Ponavljam da ih svi dan postepeno približavamo na različitim teritorijima koji nisu obilježeni s ničije strane, onda opet i ona već može u njegov kavez.... Ali svejedno, htjela bi im još nekako pomoći u svemu tome ako mogu... Jer on je dugo bio sam, a ona je pak došla u sve nepoznato i novo... drukčija okolina, drukčiji mirisi.... Sunce i trava nakon toliko vremena provedenih u kavezu jednog dućana...
Je li joj to možda previše.? Da li mi previše brzamo.?

Sve me to zanima, jer dok su ovako odvojeni, a vidjeli su se već, i svjesni su prisutnosti ovog drugog u stanu, počeli su obilježavat svaki svoj teritorij... Uško inače mokri u kavez ostalo - kuglice di stigne, nije se dao naučit, ali sad je počeo mokrit okolo.. Ona pak gotovo sve obavlja u wc, tu i tamo se nađe neka kakica ta tlane, ali je i ona sada poćela svoje kuteve obilježavat... Znači li to da se neće dobro složit.??

Jao puna sam pitanja i pišem roman... Ali zabrinuta sam za naša dva mala mazilka mucasta...
Molim Vas za bilo kakve savjete...

Hvala :zeko3:

P.s. Stavila bi i slikicu ali neznam kako.. :)
mmishica
Kunić
Kunić

Re: Problem ili nije...??? Upoznavanje...

PostPostao/la zeko Simba » sub srp 03, 2010 11:10 am

Njima je dovoljna doslovno SEKUNDA da naprave bebe. Nikada se neće družiti na miran način dok on nije kastriran. Njega to izluđuje. Cura mu je pod nosom, hormoni mu divljaju, a ne može ništa. Na žalost jedino rješenje je kastracija. Normalno je da on sada piški svuda, da kugličari svud, tako obilježava teritorij. To neće prestati bez kastracije
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » sub srp 03, 2010 15:52 pm

Kazes da je skoro godinu dana provela u pet centru,moj savjet je da ih ne parite jer se zenke smiju pariti do otirpilike godine dana starosti nakon cega dolazi do srastanja kosti zdjelice i porod je puno tezi i moze majku dovesti u smrtnu opasnost.Nemojte to raditi uopce,i ta toerija jednog okota nema nikakvo medicinsko uporiste,ako tako i tako namjeravate bebe kasnije dati udomiteljima. Kastrirajte ga i pustite da se druze normalno.

Procitajte malo ovo
viewtopic.php?f=17&t=619

viewtopic.php?f=17&t=328
Zadnja izmjena: sanjita; sub srp 03, 2010 17:29 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mmishica » sub srp 03, 2010 17:23 pm

Odmah u početku da se zahvalim na savjetima...

Baš sam sinoć čitala o ovome što ste mi napisali (nakon godine dana opasno ako zatrudni)...
Stvar je u tome da neznamo sigurno koliko ima... Uško će u 8. mjesecu godinu dana, a žena u centru nam je rekla da je otprilike iste starosti ko i on... nije nam točno rekla nažalost... Mene brine jer neznam da li starost igra ulogu u tome... Njezina kakica je dosta veća od njegove.. On je baš patuljasti, a ona koliko mi se čini lavlja vrsta patuljastog...

Ako je sudit po veličini kakice, onda je ona i starija.. To da ga izluđuje s tim se slažem..

Onda kastracija stoji... Ali mi smo trenutno u Gospiču, inače smo iz Rijeke... Ovdje ima jedan veterinar koji se razumije u stočne životinje, o kunićima slabo mogu s njim razgovarat... U Rijeku bi trebali ić uskoro, ali di ga mogu odvest tamo?? Problem mi je jer smo obično u Rijeci oko 2-3 dana i teško mi je to na brzinu nać i organizirat... Bila bi zahvalna ako netko ima još koji savjet kome se za to obratit jer koliko smo primjetili ni u Rijeci nema baš puno veterinara koji je dosta dobro razumiju u kuniće... Samo želim da bude u sigurnim rukama...

Puno hvala...
mmishica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » sub srp 03, 2010 17:34 pm

Nebih rekla da velicina kakice ima veze sa starosti,opcenito kod zekaca kakice su nekad sitnije nekad vece,ovisno o tome sta jedu i tako....ali bas zbog toga sto oni u pet centru ponekad ni sami ne znaju procjenit starost a ona je bila dugo tamo, ja osobno nebih riskirala sa zekicom....a sto se kastracije tice,koliko ja znam doktor Polić u Rijeci je preporucivan u svezi sa tim...no vise o tome ce vam reci rijecka podruznica :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mmishica » sub srp 03, 2010 17:42 pm

Hvala :zeko3:
mmishica
Kunić
Kunić

PostPostao/la mmishica » sub srp 03, 2010 18:55 pm

mmishica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » ned srp 04, 2010 10:18 am

sanjita je napisao/la:Nebih rekla da velicina kakice ima veze sa starosti,opcenito kod zekaca kakice su nekad sitnije nekad vece,ovisno o tome sta jedu i tako....

Definitivno ti to nema veze sa kuglicama..Moje cure koje su stare 3 i pol godine imaju manje kuglice od treće curke koja je stara godinu i pol dana :wink:
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » ned srp 04, 2010 17:47 pm

Predivni su :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la mmishica » pon srp 05, 2010 8:04 am

Dva mazilka naša mucasta.... Nebi mogli podnijet da im se nesto dogodi...
Još jednom hvala na savjetima, evo već od ranog jutra nabavio se broj od doktora Polića u Rijeci i zovemo Pet Centar da probamo provjerit starost Zizy... :D

Zizy ima oko 5 mjeseci, što znači da nije stara isto ko i Uško... :zeko10: Krivo su nam rekli kad smo je uzeli... :zeko7:
mmishica
Kunić
Kunić

PostPostao/la Klio » pon srp 05, 2010 10:56 am

Predivni su, pravi su par!! :zeko3:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pon srp 05, 2010 11:55 am

A otkuda ste? Vidim da ste iz naših krajeva kada imate Sanjinov broj :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la mmishica » uto srp 13, 2010 9:49 am

Dragi zecovi, ispričavam se što se kasno javljamo....
Evo da javimo da je Uško dobro... Kastracija je prošla uredu, dobro je to podnio naš dečko hrabri... Zizy se brine o njemu i mazi ga i pazi stalno... :zeko3:

Neznam da li se ovaj zadnji post odnosi na nas, mi smo inače iz Rijeke, ali ja studiram u Gospiću... Zato nam je bilo to sve skupa do sad malo nezgodno za organizirat...

Nadamo se mladima jer smo ih pustili bili zajedno. Naravno, one koji nam najviše prirastu srcu cemo zadrzat, ali neke cemo morat dat... Svi koji su nas vec pitali, sigurni smo da ce se o njima dobro brinuti... Neki od njih vec i imaju kuniće pa isto traze sada za drustvo svojim mezimcima... :nowink:

Ako bude kakvih novosti oko mladih, javimo vam se odmah i naravno onda slijede slikice...
Zizy se neda više baš uhvatit i nosit, pa držimo fige... :zeko5:

Pozdrav dragi zecoljupci, još jednom puno hvala... :zeko1:

Dr. Polić je skroz uredu...

Pozz :zeko7:
mmishica
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » uto srp 13, 2010 10:04 am

Još riječke ekipe jeeee :)
Kada su bili zajedno? Znaš da one nose oko mjesec dana :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la vini » uto srp 13, 2010 10:33 am

Jao prelijepi su i preslatki :zeko3:
Baš mi je drago da se naše društvo povećava :)
vini
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan