Zeko premalo kugličari

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Zeko premalo kugličari

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon lis 29, 2012 22:48 pm

Vjerujem da već negdje piše o ovome, ali ima milijun topika i mene već hvata panika pa se ne mogu skoncentrirat. Zeko mi je zadnji put kugličario ujutro negje oko 10 ili ranije, ne znam točno. Odtad je cijelo popodne pokakao samo 8 kuglica. Jede normalno, ponaša se normalno, možda je malo mirniji nego inače, čisti se stalno. Inače puno više kugličari, jučer također nije bilo kuglica oko 8 sati, ali onda je iskugličario 15-ak kuglica, po noći još puno više. Je li normalno da ovamo malo kugličari?
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Re: Zeko premalo kugličari

PostPostao/la dHarma » pon lis 29, 2012 23:20 pm

Za svaki slucaj proveri stomacic, da li je tvrd, nadut.. ponudi joj hranu iz ruke, nesto sto voli i vidi da li ce uzeti..
Ti najbolje znas kakava je njena svakodnevnica, kod mene je na primer normalno da u toku dana ima manje kuglica jer najvise jede ujutru i nocu pa tad i puni wc..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » pon lis 29, 2012 23:27 pm

Trbušćić je mekan. Jučer sam mu ga malo masirala, isto je bio mekan. Pojede sve što ponudim, što se toga tiče nema problema. Ovo stvarno nije uobičajeno, preko dana inače puno više kugličari. Sad je pokakao još 15 kuglica, ali idem sutra ujutro nabaviti šprice da mu dam malt paste na silu kad drukčije ne ide. Moram nabaviti i obveznu kućnu apoteku, jer imam samo malt pastu i pro-digest.
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » uto lis 30, 2012 6:57 am

Ja mog zeku pratim kad vidim da ruca onda u skorije vreme i ocekujem kuglice a preko dana kad lezi i ne jede onda znam da nece da kaki, pokusaj i ti da pratis ako jede onda mora biti kuglica, dobro ne odma ali u neko skorije vreme, a ako ne ruca onda ni nema sta da ga tera u wc :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bijou » uto lis 30, 2012 7:59 am

Kod mene isto kao kod dHarme, ujutro i onda tek popodne opet kugličari. Kako sam čitala to je nekako i najuobičajenije, pa možda se i tvojoj pahuljici ustalila probava?
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto lis 30, 2012 8:06 am

Ručak mu dam oko 12 sati, to pojede i još sijena jede, a kuglica nema. :blink: Sinoć je dobio večeru oko 21.30 i osim 20-ak kuglica od jučer iskugličario ih je još 20-ak. Izgleda da je sad ok, dati ću mu malt paste danas za svaki slučaj.
Bijou: odjednom je u kavezu puno manje kuglica nego inače, a i to manje bude s velikom pauzom od po 8-10 sati između. To prije nisam primjetila, zato sam se uspaničila. Još mi se učinilo da se pogrbljeno drži... Ne znam, valjda haluciniram već... :nowink:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la dHarma » uto lis 30, 2012 11:06 am

Cini mi se da si ti usla u fazu gde previse citas zdravstene pa se tripujes :blush:
Salim se!
Gledaj ako ima normalan apetit, jede seno i palete kao i obicno i ne probira, kuglice su ok, nije nadut.. onda nemas zbog cega da brines..
Mozes danas cisto da bi bila sigurna da ocistic wc da bi lakse pratila..
Za svaki slucaj imaj u kuci obaveznu apoteku i cesljaj cesce ako je u fazi linjanja..

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto lis 30, 2012 11:38 am

Možda imaš i pravo, stalno čitam o začepu, pa me ful strah toga. Upravo sam očistila wc, kuglice su lijepe, velike i nisu povezane dlakom. Sad mi je ostavio 3-4 kuglice na krevetu. Češljam ga 2 puta dnevno, jede bez problema. Nije nadut. Izgleda da sam digla frku bez razloga... :zmirko: Hvala ti! :zeko1:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Bijou » uto lis 30, 2012 11:41 am

Sjećam se sebe kad sam bila otvorila temu: koliko bdijete nad njima... Sad mi je to smiješno :cool:
Bijou
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Pahuljica_Ri » uto lis 30, 2012 12:03 pm

Tvoja je tema bar bila korisna, jer i meni se sve čini komplicirano i teško ovako na početku, pa naravno, svaki savjet dobro dođe. :zeko1: Morat ću se iskulirat i naučit prepoznavat stvarni problem od imaginarnog... :zmirko: :blush:
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » sri lis 31, 2012 6:15 am

Ma ja mislim da smo svi mi takvi pomalo, ja isto cim dodjem s posla odma gledam, sta ima jel kakio jel piskio koliko je jeo jel on tuzan ili skakutav i tako cim malo mi se cini tuzan ja odma ga pitam sta mu je :wink: zamislite a on mi nista ne govori, jao jao :D pa kako da znam onda kako mu je kad nece nista da mi kaze :wink: salim se, ali kad je tako mekan i plah ja sve mislim da je veliki osetljivko i onda sve mislim da stalno mu se nesto moze desiti :zeko4: :blink:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » čet stu 01, 2012 16:48 pm

Ja mislim da svaki zvekan ima neki svoj ritual sto se wc-a tice... naravno, nama treba vremena da se "uhodamo" s njima, i normalno je da u pocetku panicarimo ako nema kuglica citav dan... kod mene npr, Fiffy prestaje kakati negdje oko 9-10 h ujutru..onda nema kuglica citav dan, mozda poneka vitaminka ako je ne stigne smazati, i onda tek iza 18-19 h pocinju kuglice..nekad i do 20-21h zna ljencariti bez kuglica! ali ja se ne bojim, jer vidim da pojede sve sto mu dan, pije vodicu, jede sijeno..tako da... :)
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pahuljica_Ri » čet stu 01, 2012 17:20 pm

Tako je u zadnje vrijeme i moj zeko počeo, kugličari ujutro i onda do 21-22 sata nema kuglica. Sad vidim da je to ok, nego sam negdje bila pročitala da ako ne jede više od 8 sati, da se mora kod veterinara, jer postoji neki problem, a ja sam se zabunila i zapamtila da ako ne kugličari toliko da nešto ne valja... :nowink: Znači ako jede sve je ok, a moj jede ko vuk ;D
Pahuljica_Ri
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Zečica Miffy » čet ožu 07, 2013 8:30 am

Ajme meni :hm:

Moja Miffy je isto tako vjerojatno ustalila svoj ritam kugličarenja., a ja već nekoliko dana lagano kuham paniku :blink:

Nakon onog neslavnog događaja gdje se dočepala gume obavezno pratim kada i koliko piški i kaka, pa sam i primjetila da ako je sama doma poslije podne wc u pravilu bude čist ( nekoliko kuglica i jedna, dvije lokvice ). Baš u ponedjeljak sam opet ostala šokirana čistoćom, pa sam pomicala namještaj da provjerim je li se negdje zavukla i kugličarila :rolleyes: Naravno da me ona blijedo gledala :zeko7: Pojede sijena, isprazni zdjelicu s keksićima ako je još što ostalo od jutra i popije oko 100 ml vode, ali očito se izležava i drijema :cool: Kad dođemo doma opet je sve po starom :D

Srećom pa sam naletila na ovu temu da me prosvijetli :zeko3:
Zečica Miffy
Zečić
Zečić

PostPostao/la wildflower » čet ožu 07, 2013 8:38 am

markiza je napisao/la:Ma ja mislim da smo svi mi takvi pomalo, ja isto cim dodjem s posla odma gledam, sta ima jel kakio jel piskio koliko je jeo jel on tuzan ili skakutav i tako cim malo mi se cini tuzan ja odma ga pitam sta mu je :wink: zamislite a on mi nista ne govori, jao jao :D pa kako da znam onda kako mu je kad nece nista da mi kaze :wink: salim se, ali kad je tako mekan i plah ja sve mislim da je veliki osetljivko i onda sve mislim da stalno mu se nesto moze desiti :zeko4: :blink:

Ima nas još takvih ;D

Pogotovo nakon začepa sad pušem i na hladno, a naravno i mislim da ima sve moguće bolesti kako čitam.
Skužila sam da ima ritam kugličarenja ujutro oko 7, onda malo predvečer i opet oko 23.
Noćas je kakao oko 4,30 što je bilo super. Bile su lijepe velike kuglice.

Šaljem ljude da provjere šta radi i kako je kada sam na poslu. Jučer je bila od dragog sestra, natjerala sam ju da mi slika wc od zeke i pošalje slliku da vidim jel kakao. I onda sam ko debil brojala kuglice na slici. Ljudi misle da sam malo :cupkoo:
;D
A i mijenjam mu wc čim obavi nuždu jer mi je tako lakše pratiti jel sve ok. :nowink:
Ali nema te sreće nego kada dođem doma i vidim njega kako skakuće, kruži oko mene i onda se skupa okrenemo na bok (svatko na svoj) na krevetu i mazimo se :zeko3:
wildflower
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan