AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Re: AGRESIVNI KUNIC - ŠTO NAPRAVITI

PostPostao/la Renato » pet vel 03, 2012 9:53 am

kaca1992 je napisao/la:jer zecevi zaboravljaju sve svake druge sekunde.

Ovo je apsolutna ne istina i vjeruj mi da ti zeko jako zamjeri ako si ga "prebila"...jednostavno nema vise povjerenja u ljude!
Renato
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sindenis » pet vel 03, 2012 9:59 am

Zeke se ne tuku. Nikad.

I pamte jako dobro vjeruj mi. Jako pametne zivotinje su to. Moja je razvila strategije dobivanja mazenja.

Prvo sta si mogla napraviti - staviti povodac prije nego ju pustis. To ukljucuje trckaranje za njom dok god je ona vani. I tako ju mozes uhvatiti (njezno!) kad god treba.

Drugo, uopce ne pustati zeku u dvoristu gdje se takve stvari nalaze.

Trece, viknuti "ne" kad vidis da je tamo krenula. Provjereno djeluje kod moje.

Cetvrto, podmiti je hranom da izadje.

Peto, ostaviti je tamo, a sebi donijet kisobran i cekat da izadje sama.

.....
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zec Vice » pet vel 03, 2012 12:41 pm

kaca1992 je napisao/la:DA li moze neko da mi kaze sta da radim sa svojim zekom, zenka je, stara godinu i 3 meseca. kada je imao 5-6 mes i kada sam ga pustila u dvoriste da se igra, sakrio se iza jedne komode i nije hteo da izadje, jedva sam ga izvukla i tada sam ga prebila, posle toga je poceo da me napada, kada ga pustim, kad mu stavljam hranu u kavez, kada otvorim kavez pocne da reze, sapama napada, i ne samo mene, nego bilo koga. DA li moze neko da mi kaze sta da mu radim? Da li veterinari mogu nekako da mi pomognu? Svaki dan mi izgrebe, cak imam i oziljak dug oko 10 cm. dok ga uzimam u ruke, otima se, grebe, reze, cvili, i tek kasnije u toku mazenja se smiri. ali cim ga pustim gleda da pobegne i krije se u cosak.

životinje se ne tuku.nisu to djeca da ako ih prebiješ neće to više raditi,već zavičeš "ne" ili ih učiti na sto drugih načina da nešto što ne smiju,ne rade.batine ne djeluju.zec te sada zapamtio kao nekoga zločestog diva koji ga mlati.budi nježna prema zeki,jer to su jako osjetljive životinjice koje JAKO DOBRO PAMTE,a ne 2 sekunde.
i meni su cijele ruke izgrebane od mog zeca pa ga opet ne tučem.on se ne voli nositi pa me zato grebe,ali ga polako učim i ne pada mi na pamet tući ga.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la vini » pet vel 03, 2012 13:36 pm

kaca1992, katastrofa, koje ponašanje. Ja bi tebe prebila, pa da vidimo kad bi prestala cviliti.
Kako ti je uopće tako nešto palo na pamet. Niti jedno živo biće se ne tuče, pogotovo ne ako je bespomoćmo, a u donosu na čovjeka potpuno bezopasno i inferiorno. Umjesto da si joj prišla sa strpljenem i ljubalvlju ti si je izmrcvarila psihički i fizički. Što sad očekuješ? Da će ti samo tako pokloniti ljubav i povjerenje. Morat ćeš se dobro naraditi da je opet pridobiješ. Imaš li za to uopće volje?
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » pet vel 03, 2012 14:24 pm

Potpisujem vini u potpunosti.Oh kako se varas ako mislis da su zekani glupe zivotinjice,kako se samo varas nisi ni svjesna. Zanima me dali bi tako "prebila" nekoga tko je 30 kila tezi od tebe i duplo veci od tebe. Jako si "hrabra". I ako si ga "prebila" samo zato sto se zavukao negdje ( sto moja radi svako malo tisucu puta na dan ),kakve osjecaje u tebi izaziva to sto te sada grize,ljuti se na tebe i tako to? Jel imas opet poriva da ju "prebijes" jer eto ona to ne pamti?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kaca1992 » sub vel 04, 2012 11:42 am

Ma ajde, bre koji ste vi davezi, jeste kad idu na dresuru kucici sta rade nego da ih biju, drugo ja je nisam ubila, jer da sam je jako udarala ona bi umrla, po dupence sam je udarila slabo par puta. ako mene i moj miris mrzi, zasto to radi svima zivima? Sve me plasi vi ste veliki ljudi, sta li jedete ono sto ne treba!
kaca1992
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sub vel 04, 2012 12:07 pm

Bože što se sve neće pročitati ovdje. Prebila si zeca i sad se čudiš što te mrzi. I ja bih te mrzila, dobro su ti cure rekle. Jel razumiješ ti da su oni životinje koje su u prirodi na dnu dna hranidbenog lanca, da se ne mogu boriti protiv nijednog predatora i da su oni u principu jedne vječno uplašene životinje? A ti si samo opravdala taj strah. Zamisli da tebe uzme veliki div, izvuče te od nekud iz tvoje kuće i namlati. Živo me zanima kad bi mu sljedeći put vjerovala.
Taj zec mrzi i tebe i sva ljudska bića jer se boji da će opet doživjeti neku traumu, a još ako je po prirodi plahiji... nisu ni oni svi jednaki. Da se to dogodilo mom Roflu, mislim da bi umro od jada, i ovako je vječno u nekoj drami i strahu.

I ne znam otkud ti ta glupost da zečevi zaboravljaju svake dvije sekunde.

I da, sori što ti moram razbiti iluzije, ali psi se ne treniraju tučnjavom! Takve okrutnosti mogu biti samo kontraproduktivne! Kad se životinja dresira, mora se naučiti podrediti se tvojoj volji, a ne batinama. :rolleyes:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sub vel 04, 2012 13:08 pm

Ja ne razumijem..jesi li ti ocekivala da ces doci na forum gdje su ljubitelji zivotinja, posebno kunica, "izvaliti" takvu glupost i grozotu, i ocekivati da ce te svi podrzati i reci "samo tako naprijed, tako se kunici dresiraju"? I kad ti onda ljudi odgovore i savjetuju, ti ih/nas prozoves davezima. Odlicno!
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Cule » sub vel 04, 2012 14:43 pm

kaca1992 je napisao/la: jeste kad idu na dresuru kucici sta rade nego da ih biju

Od ovakvih dresura se jezim i jako pobesnim..zivotinje se uce ljubavlju, paznjom i beskrajnim strpljenjem, a ne batinama..

Evo devet meseci imam kunica i mogu slobodno da tvrdim da oni nisu glupe zivotinje i da ne zaboravljaju..i jako brzo uce ako im se pristupi na pravi nacin..a koliko ljubavi tek znaju da uzvrate, to je neopisivo i neponovljivo..

Ja sam evo ponosna na sebe sto sam uspela da zadobijem bezgranicno poverenje kod mog zeke i sto sam uspela svasta da ga naucim i odasvud da ga namamim bez vikanja i udaranja..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » sub vel 04, 2012 15:36 pm

kaca1992 je napisao/la:Ma ajde, bre koji ste vi davezi, jeste kad idu na dresuru kucici sta rade nego da ih biju, drugo ja je nisam ubila, jer da sam je jako udarala ona bi umrla, po dupence sam je udarila slabo par puta. ako mene i moj miris mrzi, zasto to radi svima zivima? Sve me plasi vi ste veliki ljudi, sta li jedete ono sto ne treba!

Nisi mi odgovorila na pitanje,zasto se ne okomis na nekoga drugoga,recimo ljudsko bice recimo tridesetak kila teze,u cem je problem? a ovo sa velikim ljudima,sta reci uopce...smatras preseravanjem kad netko kaze da ne tuce zivotinje i protivi se tome? to dovoljno govori o tebi,sve si rekla. Prebezobrazan stav imas prema ljudima koje neznas s obzirom sta si napravila sama i napisala to javno ovdje. Ja bih se radije pokrila usima da sam ti :)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zec Vice » sub vel 04, 2012 16:13 pm

nabavi si plisanca pa se izivljavaj na njemu.a ne malu,plahu zivotinjicu tuci.
navukla bi ti ja par plesaka,osjetila bi ti sta i taj jadni zec.
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lu-Lu » pet vel 17, 2012 11:06 am

Pa ovako nakonove grozne price od kaca1992 imam jedno pitanje i nadam se da cete me posavjetovati :).Sve je bilo dobro do sinoc,kad sam se zabrinula.Njofra je bila pustena cijeli dan i sve je bilo super mazila se i igrala.Ali sinoc kad sam je htjela pocesljati nesto me iznenadilo.Posto se nije skroz navikla na cesljanje je polako uzmem i stavim na krilo i mazim dok joj prelazim cesljom i sve bilo dobro do sinoc.Posto svaki put kad je pocesljam dam nesto malo da pojede kao vrstu nagrade sto bila dobra.Sinoc sam kao i svaki put joj dala iz ruke i ona kad je uzela tako je ljutito me gricnula za ruku i kao da sam cula da nesto mrmlja.Treba li me to zabrinuti?Od kada smo zajedno nikad me nije grizla,pa sta je to sad?Sta bi moglo biti razlog tome?Da li ce se to sad ponavljati,a ne mogu je prestati cesljati......
Hvala unaprijed :)
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Luthien » sri vel 22, 2012 9:37 am

Evo i mene sa pitanjem :). Dakle imam uhodani par kunica (musko zensko :) ). Muski je star 1.7 mjeseci kastriran, zenska 1.6 mjeseci. Imaju kaveza na da kata plus uvijek su pusteni, mislim imamo ogradu po stanu jer jedu sve zivo :-/. Zadnjih par tjedana zenka kada se daje hrana rezi , tj. krene trcati okolo preskakati muskog zeca, cak se onako zaleti na njega sa spustenim uhama kao za napad. I sad neki dan decko joj je isao dati brusnicu i onda ga je od uzbudenja (neznam uopce kako da to nazovem) uspjela jako ugristi. Sada ujutro kad dodemo u sobu, samo im se obratimo odma zecica krene trcarti i rezati. Mislim ona se jos uvijek mazi i sve ali to rezanje me jako zbunjuje :((.

Hrana je mali problem, jer kad je bila sama mi bi joj dali dozu suhe hrane za jedan dan i kako ona nije prozdrljivac jela je malo po malo. Muski zeko jede sve u komadu i jako elagano deblja i sad smo prisiljeni davati par puta dnevno u manjim kolicinama hranu pa jedino ako je gladna pa se ljuti :(. Ima li tko kakvog iskustva s ovim?
Luthien
Zečić
Zečić

PostPostao/la kinez18 » pet ožu 16, 2012 13:02 pm

Molim pomoć, savjet... bilo šta... Supruga i ja smo uzeli 2 kunića... 2 mužijaka, Stipo i Uško (iako su nam ih prodali kao mužijaka i ženkicu).
Sve je bilo u redu dok ih nisu poceli "prati" hormoni tj. Stipu koji je malo stariji od Uška pa je i prvi išao na kastraciju, nakon manje od mjesec dana išao je i Uško na kastraciju. To vrijeme između obe kastracije nisu bili zajedno jer su se tukli a i Stipo je bio kastriran pa nismo htjeli riskirati zbog mogućnosti da mu se rana otvori. No, problem je i dalje prisutan... Prošlo je 2 mjeseca od Uškove kastracije a situacija je sve gora. Stipo je malo manje građe, lijepu vitku liniju ima, razigran, non-stop uposlen kopanjem, njuškanjem, trkom... skoro pa hiperaktivan. Da ne spominjem da je umiljat i s njim nemamo problema. Uško je i dalje "nabrijan" ali na Stipu, s nama nema problema osim kad ga moram podignuti onda se poćme boriti za spašavanje svog života kao da ga vodimo pod nož (da naglasim; takvo ponašanje se ne događa često ali zna se dogodit nićim izazvano). Da nastavim... Uško se malo ubucio za razliku od Stipe ali samo zato jer je lijen (i prije kastracije i poslje). Samo da mu se izležavati ali ne odmaranje... Nego se zavuće negdje npr, iza kauća, kavez, tunel (najčešće u kavez u kojem je tamno)... Imamo osjećaj da je nezainteresiran za život, kao da mu se neda živiti osim kad je Stipo u istoj prostoriji s njim. Tu nastaje problem. Uško nićim izazvan napada Stipu i takvo ponašanje traje skoro dva mjeseca. Neznamo više šta da radimo... Stipo sa svojim ponašanjem je super ljubimac, Ušku nije do nićega a da ne spominjem da ne podnosi Stipu i da bi ga najradije pojeo da može. Treba nam pomoć da ga smirimo, da se vise ne tuće. Izluđuje nas po malo... A opet drag nam je i ne želimo se riješiti ni jednog ni drugog...
kinez18
Kunić
Kunić

PostPostao/la renata » pet ožu 16, 2012 15:19 pm

Dva muška ili dva ženska kunića, ne mogu se držati zajedno, jer kada se jednom zakvače, potuku, tući će se uvijek, pa i nakon kastracije.
Lijepo od Vas što se ne želite "riješiti" nijednog, no nemate puno opcija :(
- ili jednoga udomiti,
- ili držati u odvojenim kavezima i puštati naizmjence
renata
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan