kaca1992 je napisao/la:jer zecevi zaboravljaju sve svake druge sekunde.
Ovo je apsolutna ne istina i vjeruj mi da ti zeko jako zamjeri ako si ga "prebila"...jednostavno nema vise povjerenja u ljude!
Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica
kaca1992 je napisao/la:jer zecevi zaboravljaju sve svake druge sekunde.

kaca1992 je napisao/la:DA li moze neko da mi kaze sta da radim sa svojim zekom, zenka je, stara godinu i 3 meseca. kada je imao 5-6 mes i kada sam ga pustila u dvoriste da se igra, sakrio se iza jedne komode i nije hteo da izadje, jedva sam ga izvukla i tada sam ga prebila, posle toga je poceo da me napada, kada ga pustim, kad mu stavljam hranu u kavez, kada otvorim kavez pocne da reze, sapama napada, i ne samo mene, nego bilo koga. DA li moze neko da mi kaze sta da mu radim? Da li veterinari mogu nekako da mi pomognu? Svaki dan mi izgrebe, cak imam i oziljak dug oko 10 cm. dok ga uzimam u ruke, otima se, grebe, reze, cvili, i tek kasnije u toku mazenja se smiri. ali cim ga pustim gleda da pobegne i krije se u cosak.

kaca1992 je napisao/la: jeste kad idu na dresuru kucici sta rade nego da ih biju

kaca1992 je napisao/la:Ma ajde, bre koji ste vi davezi, jeste kad idu na dresuru kucici sta rade nego da ih biju, drugo ja je nisam ubila, jer da sam je jako udarala ona bi umrla, po dupence sam je udarila slabo par puta. ako mene i moj miris mrzi, zasto to radi svima zivima? Sve me plasi vi ste veliki ljudi, sta li jedete ono sto ne treba!

.Sve je bilo dobro do sinoc,kad sam se zabrinula.Njofra je bila pustena cijeli dan i sve je bilo super mazila se i igrala.Ali sinoc kad sam je htjela pocesljati nesto me iznenadilo.Posto se nije skroz navikla na cesljanje je polako uzmem i stavim na krilo i mazim dok joj prelazim cesljom i sve bilo dobro do sinoc.Posto svaki put kad je pocesljam dam nesto malo da pojede kao vrstu nagrade sto bila dobra.Sinoc sam kao i svaki put joj dala iz ruke i ona kad je uzela tako je ljutito me gricnula za ruku i kao da sam cula da nesto mrmlja.Treba li me to zabrinuti?Od kada smo zajedno nikad me nije grizla,pa sta je to sad?Sta bi moglo biti razlog tome?Da li ce se to sad ponavljati,a ne mogu je prestati cesljati......

. Dakle imam uhodani par kunica (musko zensko
). Muski je star 1.7 mjeseci kastriran, zenska 1.6 mjeseci. Imaju kaveza na da kata plus uvijek su pusteni, mislim imamo ogradu po stanu jer jedu sve zivo :-/. Zadnjih par tjedana zenka kada se daje hrana rezi , tj. krene trcati okolo preskakati muskog zeca, cak se onako zaleti na njega sa spustenim uhama kao za napad. I sad neki dan decko joj je isao dati brusnicu i onda ga je od uzbudenja (neznam uopce kako da to nazovem) uspjela jako ugristi. Sada ujutro kad dodemo u sobu, samo im se obratimo odma zecica krene trcarti i rezati. Mislim ona se jos uvijek mazi i sve ali to rezanje me jako zbunjuje :((.

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.