Evo novosti

Bili smo u srijedu ujutro u Bubi, pregledao ju je dr.Ljolje. Ovaj put je samo jedan zub problematičan, ali ne toliko ko zadnji put kad je nastao kaos, začep i svi popratni problemi. Doktor nam je predlozio da kupimo neku novu hranu, CUNIPIC VETLINE RABBIT DENTAL. Evo što piše na deklaraciji: Potpuna hrana za kućne ljubimce, za kuniće. Posebno je namijenjena zivotinjama koje imaju stomatološke tegobe. Spravljena je od livadnog sijena i bilja poznatog po pozitivnom djelovanju koje pomaze zaustaviti patološke procese u usnoj šupljini i na zubima zivotinje. Biljke koje se koriste imaju veliki pozitivni utjecaj na zube, te ubrzavaju pravilno trošenje kutnjaka. Odličan okus i sastav ove hrane utječe na bolji apetit i unos hrane vašeg ljubimca. Time se izbjegavaju probavni problemi i bolesti usne šupljine. Sastav: livadno sijeno, pšenično brašno, lucerka, kriške ploda jabuke, list maslačaka, preslica, zrno ječma, lješnjak, stabljika maline, petrovac, cvijet maslačka, list maline. omega -3 i omega-6 masne kiseline. Analitički sastav: bjelančevine 11,8%, sadrzaj masti 2,8%, sirovi pepeo 3,2%, sirova vlakna 18,20%, vlaga 11,6%.
E sad moji dojmovi. Kao što sam napisala u prethodnom postu, Lili je zadnji dana ( do srijede) slabije jela, prebirala po sijenu, kuglice se smanjile itd. Davala sam joj ananas svaki dan, po par komadića svakih par sati, i mislim da je to probavu odrzavalo. U srijedu ujutro prije nego smo išli u Bubu čak nije htjela ni sijeno ni cuni complete i mislila sam evo nas opet u problemima. A opet smo išli na put... Nakon pregleda smo krenuli na put, u transporteru sam joj čak ubacila malo te hrane, i jela je, inače nikad ne jede kad se vozi. Došli smo u Zadar, sjurila se u svoj kutak, i kad se odljutila, došla u kavez, i navalila na tu hranu. Moj dojam je da ta hrana zbilja poboljšava apetit. Unutra su neki sitni valjčići, slični cuni pro , jednako tvrdi, ali maleni, a ostatak je sve sušeno bilje. Ponudila sam joj i lucibela mašnice, i sijeno byf:) i domaće sijeno od lilo,i cuni complete i sve je jela ko da sutra ne postoji:) kuglice su se do danas povećale, raspolozena je, pleše, i dalje jedemo ananas i evo , za sad, moj prijedlog svima koji imaju kuniće sa ovakvim problemima, da probaju s ovom hranom
E da, u srijedu navečer je nekako i jela sijeno, al samo na lijevu stranu, gdje je zub u redu. Danas zgrabi hrpu sijena i jede na obe strane normalno.