Neda se nositi

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Neda se nositi

PostPostao/la Pupy25 » ned srp 24, 2011 12:06 pm

Imam kunićicu od dvije godine. Dolazi iz uzgajivačnice kunića za meso. Jednom sam došla udomiti kunića. Frka je imala oko 7 tjedana i na taj dan odvajali su bebe od majki. Samo su ih grabili i bacali u gajbe :dry: . Frku su krivo primili i pala je na pod, točnije na sijeno, srećom ništa si nije slomila i od tada se neda nositi. Pročitala sam na forumu temu kako ispravno nositi kunića, al ak ju ja primim, ona će počet grebst i želi pobjeć :hm:

Kak da ju naviknem na nošenje?
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

Re: Neda se nositi

PostPostao/la vini » ned srp 24, 2011 13:07 pm

Joj grozno :sad: Barem si jednog spasila.
Neki kunići se ne daju nositi, bez obzira na iskustvo koje imaju. Moraš biti strpljiva, drugo ne pomaže. Druži se s njome na podu i s vremenom je pokušaj staviti u krilo. Možda se opusti. Takve stvari obično dugo traju. Nemoj ništa na silu, a ako ne ide, ostaje vam druženje na podu. :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la laura_sb » ned srp 24, 2011 23:04 pm

Moja Lilly kada je tek došla isto se nije baš dala držati u rukama, ali ako ju baš moram prenijeti negdje stavim ju sebi uz tijelo, na prsa, i mazim dok ju nosim i onda je potpuno mirna...samo nastane frka kad ju trebam spustiti dolje, valjda se boji tog osjećaja spuštanja :D :blink:
laura_sb
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » pon srp 25, 2011 11:25 am

Moja Anđa je isto domaći kunic, iz uzgoja, i vec dvije godine pokusavam je naucit na nosanje ali nema sanse :nowink: nije to dopustala ni kao mala, trzala se, otimala, grebla, ma uzas zivi...nema sanse da je podignes i nosis, ali ja neodustajem :D u ove dvije godine pokusavali smo sve i svasta i uspjeli smo samo da miruje kad joj podignem prednje sape i to je to, jednostavno neki ne zele da ih se nosi, a ja je neprisiljavam...

ak otkrijes "formulu" JAVI :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pon srp 25, 2011 12:30 pm

Samo polako i strpljivo. Ja sam imala ožiljke po prsima da su me ljudi pitali da li me netko napao :zeko7: Tako da je moja preporuka staviti dekicu za bebe na sebe čisto estetike radi ;D . S vremenom češ vijdeti kako "diše" i onda ako neće znaš makar da si probala :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Flekicaaa » pon srp 25, 2011 18:03 pm

slazem se s vini.mozda se zeko zbog loseg iskustva kada je pala na sijeno boji visine,samo moras biti strpljiva
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pupy25 » sri srp 27, 2011 18:02 pm

Hvala vam svima na odgovorima :)
Ja svoju isto mogu dignut par centimetara od poda i počne se ritat.. Vježbam to s njom od kad sam je uzela, bilo je lakše kad je bila mala :D

Kad mi mačak želi van, bez problema se spusti po stepenicama, a Frka za njim, trči i kako joj se skliže promaši i padne :hm:
Sad sam stavila ogradicu, bolje da malo pati za mačkom nek da se sva polomi :dry:
slika slika
Pupy25
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan